RISOTO (risotto)

Juc
Postitusi: 629
Abikokk
2008-06-09 20:38:40

Nonii, pikalt kodust ära kaugel Lõuna-Eestis olles sai valmistatud minu risotto numero due - sidruni-lehtpeterselli risotto kreekapähkli-valgehallitusjuustu ja väikse mürklimütsiga.
Inspiratsioon tuligi neist mürklitest, kelle ema aiast põõsa alt leidsime.

Lähemalt saab lugeda siin

http://jucjaco.blogspot.com/

Kiilike
Postitusi: 1100
Abikokk
2008-06-10 08:57:47
Põrnikas:
kiilike:
Vaikselt olen teie tegemisi jälginud aga siiani ei ole kaasa löönud. Seekord siis oli endal juba kavatsus risotot teha ja mis kõige toredam - siingi oli see plaani võetud. Minult siis seekord salvei risoto.
kui kusagilt värsket salveid leian, proovin kindlasti ka. väga maitsev tundub.
Minu jaoks oli söödav aga ... ma ei ole kohe üldse salvei sööja :rolleyes: ja see on veel kergelt öeldud. Minu teisele poolele meeldis aga oleks tahtnud, et salvei maitse tugevam oleks. Ja tegelikult sobis see risoto suurepäraselt grillvorstikeste kõrvale :P

kiilikese köögikatsetused

Nipitiri
Postitusi: 959
Abikokk
2008-06-10 11:49:41
Tiina:
Maitsel polnud küll viga, aga järgmine kord lähen proovin kusagil kellegi teise tehtut ja alles siis hindan, kas edaspidi kuulub menüüsse või mitte :)

Iseenesest õige mõte, mul on ka sageli samamoodi, et kui proovin mingit endale tundmatut rooga esimest korda teha ja ei maitse, siis jääb kripeldama, et kas sai ikka tegelikult selline nagu "päris" :)

Sinu kirjelduses tekitavad kaks asja kõhklusi: esiteks, magus vein - see ehk aitas kaasa, et tulemus maitses nagu (magus) riisipuder? Kui siiski veel kord katsetad, siis kuiva veiniga on märksa kindlam.

Teiseks, et tulemus jäi pudrune. Ma pean kohe ära ütlema, et ei ole ise Veski-Mati risotoriisi kasutanud, aga teisalt kinnitab minu kogemus, et õige riis on konsitentsi saavutamisel väga oluline. Samas on siinsamas Thredalia ja teised just Veski-Mati riisi soovitanud, niiet ei julgeks seda kritiseerida. Ise olen katsetanud nii tavalist pudruriisi (mõned aastad tagasi, kui risotoriisi tavapoodides saada polnud), Bosto Mediterraneo riisi kui Gallo Arborio riisi (selle juurde olen pidama jäänud). Pean ütlema, et viimane on neist kolmest ainuke, mis päris õige tulemuse annab.

Marit_S
Postitusi: 33
Kokaõpilane
2008-06-10 15:53:49

Sain ka lõpuks oma risoto-postituse blogisse.

Muide, on vist ikka õige öelda basiilik-basiiliku mitte basiilika?

hea toit

Frieda
Postitusi: 309
Abikokk
2008-06-10 19:30:01

Minu valik langes šampanjarisotole Tessa Kirose raamatust "Murakarabadest oliivisaludeni".

Antud juhul oleks vist siiski korrektsem öelda vahuveinirisoto.

Marit_S:
Muide, on vist ikka õige öelda basiilik-basiiliku mitte basiilika?
Basiilik käändub tõepoolest basiiliku, basiilikut. Vales tähenduses basiilika, basiilikat kasutatakse ajakirjanduses ja tootepakenditel vihastama panevalt (kaugele arenenud professionaalne kretinism :P ) sageli.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Kingadraakon
Postitusi: 217
Abikokk
2008-06-10 21:54:14
Nipitiri:
Ise olen katsetanud nii tavalist pudruriisi (mõned aastad tagasi, kui risotoriisi tavapoodides saada polnud), Bosto Mediterraneo riisi kui Gallo Arborio riisi (selle juurde olen pidama jäänud). Pean ütlema, et viimane on neist kolmest ainuke, mis päris õige tulemuse annab.
mulle meeldib bosto mediterraneo risoto tegemiseks väga, paella puhul ei anna ta päris õiget tulemust. jääb just kreemine, aga terad kenasti näha. mitte nagu pudrus. aga mulle meeldib natuke pehmem tulemus ka, nagu ma kuskil eespool juba mainisin.
Juc
Postitusi: 629
Abikokk
2008-06-11 00:52:05

Nii lõbus on vaadata, teeme kõik jumala erinevaid risottosid, aga nii sarnased näevad välja. Kõigil muidugi väga ilusad! Kahju, et erinevaid maitseid siia üles riputada ei saa. Huvitav, mis risotto näeks väga teistmoodi välja... ei tea, kas mustast riisist saab risottot, või siis, kas see kõrvitsaõie risotto näeks eriline välja (ei usu eriti, nii nagu ka mu tomatiga risotto ei näinud palju erinev välja), või mis veel võiks olla. Kellelgi häid ideid? Aa, see Nopi primavera oli küll täitsa roheline. Safraniga saaks ka midagi täitsa kollast, kas keegi on järele proovinud?

Täiesti kaootiline mõttevälgatus minu poolt. Aga äkki keegi tuleb ajurünnakuga kaasa!

http://jucjaco.blogspot.com/

Kingadraakon
Postitusi: 217
Abikokk
2008-06-11 01:52:37
safraniga tuleb tõesti kollane. kui homme aega saan, panen pildi ka. peedirisoto ja punase veiniga risoto on tumepunased. minu kuivatatud tomatitega risoto oli ka küllalt tume (pildil aga näib ruuge).
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-06-11 10:44:13
Spidur:
mul nüüd risotoriis ostetud, ilmselt paari päeva pärast teen sellest ka midagi. nägin hiljuti mingis kokaraamatus ka šokolaadirisoto retsepti. kas keegi magusat versiooni on teinud, või on see (puding) ainult rohkem selline nime poolest risoto?

Me tegime detsembris kokakoolis šokolaadirisotot - retsept siin täitsa olemas. Aga eks ta pigem selline riisipuding ole ;)

Lisaks on Nami-namis olemas sarapuupähklitega šokolaadirisoto retsept ja Delia Smithi veebilehel on täitsa ahvatlev melting chocolate risotto retsept.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pillepv
Postitusi: 49
Kokaõpilane
2008-06-11 23:05:41

Ei tea, kas pildistama jõuan, aga minul samuti reisilt tagasi ja tuulerõugete rohetäppide kõrvale ka üks risotto tehtud. Suurest kokaraamatust võtsin põhiretsepti idee ja ise tegin edasi, kirjutan sisse panemise järjekorras, eks valmistusviis on ikka sama:

1 väiksem sibul (punane oli)
1 küüslauguküüs
2 spl võid
2,5 dl riisi (oli gallio ja veskimati risottoriise, kumbagi natuke)
1 dl kuiva valget veini
8 dl puljongit (veise oma, vähendatud soolasisaldusega kuubikust)
~100g kuivatatud, suitsutatud põdravorsti (Nelipüha jootudelt Antoniuse õues, aga Kaubamajas on ka mingit samalt firmalt)
6 päikesekuivatatud tomatit
peeneks hakitud 3 suurt lehte lehtpeterselli
näpuotsatäis tüümiani.

Eraldi midagi praadima ei hakanud ja suitsuvorsti panin puljongi lisamise poole peal umbes sisse, muud asjad siis päris lõpus. Ise jäin rahule, mõnus kreemjas ja risotto mulle meeldib :)
Seekord ilma parmesani tüüpi juustuta ja maitse oli hoopis teine. Aga hea :)

<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>