Kuuseriisikasupp

Hilissuvine seenesupp maitseb hästi krõbedate kuklitega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g värskeid kuuseriisikaid

oliiviõli

võid

1.5-2 l vett

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 porru

2 porgandit

2 loorberilehte

2 kartulit

soola ja musta pipart

kimp värsket peterselli

Valmistamine

Esmalt haki kuuseriisikad ning prae neid või ja oliiviõli segus; eemalda pannilt ja pane potti.

Seejärel prae kergelt sibulat, küüslauku, porrut ja riivitud porgandit; kalla ka need potti. Vala potti vesi, lisa loorberilehed ning lase keema tõusta.

Tükelda kartul ning lisa tükid supile, lisa ka soola ja purustatud musta pipart. Keeda, kuni kartul on paraja küpsusega ning lisa viimasena peenekshakitud petersell.

Retsept on Aet Trisbergi toidublogist.

LISA KOMMENTAAR