Toorsalat seesamivinegreti ja mungoaidanditega

Toiduakadeemia peakoka Tarvo Kullama retsept 18.11.2011 koolituselt.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g metsikut rukolat ehk põld-võõrkapsast

200 g põldsalatit e. põldkännakut (nn lambasalat)

200 g noori spinatilehti

450 g mungoa idandeid

1 kg kirsstomateid

30 g seesamiseemneid

Salatikaste:

2 sl seesamiõli

8 sl oliiviõli

4 sl valge veini äädikat

soola ja musta pipart

suhkrut

Valmistamine

Pese salatilehed ja kuivata korralikult. Pese idandid, jäta nõrguma. Lõika kirsstomatid pooleks. Rösti seesamiseemned kuival kuumal pannil kuldseks. 

Sega kastmeained omavahel, maitsesta. Vahetult enne serveerimist sega suures kausis salatikomponendid salatikastmega. 

Loe veel:

Toiduakadeemia peakoka Tarvo Kullama retsept, aga sõnastust muudetud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR