RISOTO (risotto)

Põrnikas
Abikokk
2008-06-06 00:10:23
Minu teiseks katsetuseks sai tomati-metspähkli risoto. Tõsiselt mõnus tuli. Ikka väga rahul olen.
Mann
Abikokk
2008-06-06 08:32:48
tegin sõpradele spargli-suvikõrvitsa-värske herne risotot. oli hää.
Kingadraakon
Abikokk
2008-06-06 10:57:29
Marit_S:
Tegin ka, ei leia enam seda retsepti yles, aga oli kana-parmesani-hernestega (l2hip2evil lisan blogisse). Panin kyll topeltkoguse puljongit, aga ikka j2i risotto veidi kuivav6itu (eelistan ka kreemisemat varianti), seega veidi pettusin...Aga J tegi j2rgmisel p2eval j2relej22nud risottost yhe veidi parema variandi (kuumutas koore ja lisas sinna kirsstomateid ja karrit ja peot2ie armastust ka, nagu ta ytles, ning kallas siis risotto selle kuuma kastmega yle) - maitses h2sti. Aga kuidas selle risottoga yldse on (food safety koha pealt), kas j2rgmisel p2eval yldse tohib risottot soojendada? (olen t2na kyll elu ja tervise juures, aga kuskilt nagu m2letan, et riisitoite ei soovitata yles soojendada,et myrgine vms....)

seda ma pole küll kuulnud! riis rikneb küll kiiresti, aga ühe ööga ei juhtu sellega külmikus midagi. riisitoite ei soovitata soojendada minuteada seepärast, et riis kipub ära kuivama ega ole enam maitsev.

kuiv jäi risoto sul ehk seetõttu, et hautasid liiga suurel kuumusel. vedelik aurustus enne ära, kui riis selle sisse võtta jõudis :)

Marit_S
Kokaõpilane
2008-06-06 12:31:09
Kingadraakon:
kuiv jäi risoto sul ehk seetõttu, et hautasid liiga suurel kuumusel. vedelik aurustus enne ära, kui riis selle sisse võtta jõudis :)
Väga hea teada - aitäh. Üritan lähiajal siis uuesti proovida (ja mitte oma pahameelt retsepti peale välja valada)...ja tuleb tunnistada, et kuumus oli tõesti üsna kõrge...

hea toit

Marju
Abikokk
2008-06-07 14:38:18

Tere jälle, mul ka teine risoto tehtud. üllatuslikul kombel mitte aga üsna eriline vaid hoopis kõige tavalisem :)

Tegin Jamie Oliver alguse ja Giorgio Locatelli lõpuga, sellist basic risotot, kuhu lõpus on segatud hunnik võid ja parmesani. Väikse vigurina siiski tegin esimest korda ise puljongit (köögiviljadest) ja kasutasin risoto tegemisel siis oma puljongit. Ja kuna puljongis oli parasjagu herneid, oli risotolgi päris huvitav magus mekk.

Kiilike
Abikokk
2008-06-07 22:17:24

Vaikselt olen teie tegemisi jälginud aga siiani ei ole kaasa löönud. Seekord siis oli endal juba kavatsus risotot teha ja mis kõige toredam - siingi oli see plaani võetud.

Minult siis seekord salvei risoto. Retsept on võetud siit.

kiilikese köögikatsetused

Marju
Abikokk
2008-06-08 11:56:16
kiilike:
Vaikselt olen teie tegemisi jälginud aga siiani ei ole kaasa löönud. Seekord siis oli endal juba kavatsus risotot teha ja mis kõige toredam - siingi oli see plaani võetud. Minult siis seekord salvei risoto.
Ilus! :)
Hexy
Abikokk
2008-06-08 21:43:24

tegin sada aastat tagasi kanarisoto ja nüüd siis saan selle ka siia panna.

praadisin kanafileetükid ja porgandi ja sibula võis, kui kana oli poolpehme lisasin valget veini. riisi praadisin (või on äkki mõni parem sõna ;)) kergelt pannil läbi koos tüikeldatud kanamaksaga ja siis lisasin vähehaaval puljongit, lõpus lisasin veidi võid. lõpuks segasin riisihulka kana ja juurikad ja riivitud parmesani juustu.

hästi kreemine risoto tuli ja minu perele väga maitses. mees korjas need imepisikesed kanamaksatükid välja ;) mina ei pannud neid õieti tähelegi. kaunistuseks panin tilli ja parmesanijuustu

Hexy asjatab

Tiina
Abikokk
2008-06-09 19:22:00

Proovisin ka elus esimest korda risottot. Ma pole seda varem söönud, ei oma ega kellegi teise tehtut. Valisin Jamie Oliveri Naked Chef´ist Basic risotto retsepti, seal on ilusti üksikasjaliselt kõik lahti seletatud. Kasutasin veski-mati risottoriisi.

Kõik läks peaaegu nagu peab, v a see, et spetsiaalselt selleks otstarbeks ostetud valge veini lahtitegemisel lagunes korgitser lootusetult laiali. Nii et pudelit lahti ei saanudki. Aga kõige sarnasema asjana oli kodus isa tehtud magusat ja kanget koduveini, mis üllatuslikult ajas asja ära küll.

Ei saaks ütleda, et see roog mulle miskit muljet oleks avaldanud. Meenutas riisiputru, mis mulle muide üldsegi ei maitse. Pidev segamine mõjub ju nii, et lõpuks on riis pudrune. Kusjuures ei keetnud liiga pehmeks ja tuli ei olnud ka liiga suur all. Maitsel polnud küll viga, aga järgmine kord lähen proovin kusagil kellegi teise tehtut ja alles siis hindan, kas edaspidi kuulub menüüsse või mitte :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Põrnikas
Abikokk
2008-06-09 19:36:41
kiilike:
Vaikselt olen teie tegemisi jälginud aga siiani ei ole kaasa löönud. Seekord siis oli endal juba kavatsus risotot teha ja mis kõige toredam - siingi oli see plaani võetud. Minult siis seekord salvei risoto.
kui kusagilt värsket salveid leian, proovin kindlasti ka. väga maitsev tundub.
<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>