Algas Hiina uus aasta!

25. jaanuaril 2020.  algas Hiina uus aasta, pidustustega alustati juba 17. jaanuaril ehk vana-aastaõhtul. Hiina kalendri aastavahetuse pidustused kestavad umbes kaks nädalat ehk kuni 4. veebruarini. Algas roti, täpsemalt metallroti, aasta!

Nami-Nami aitab soovijatel kukeaasta saabumist tähistada ja soovitab Nami-Nami retseptikogus olevaid maitsvate Hiina roogade retsepte! Proovi kindlasti!

Kanaroad

Kõige popimad kanaroad on kahtlemata krõbe kana magushapus kastmes ning seesami-meekana: 

Proovida tasub ka lihtsat magushaput kana, mahedamaitselist kana india pähklitega,  imemõnusat kung pao kana, vokitud aedvilju kanaga, spargelkapsa-kanavokki, kanatiibu hiina marinaadis, kana chow mein nuudlirooga või hiina sidrunikana.

Sealiharoad

Sealiharetseptide valik on samuti rikkalik. Proovi näiteks vokitud seafileed köögiviljadegasiga hoisin-marinaadis või Hunani köögist pärit punases kastmes hautatud seakülge, lihtsat sealihavokki või magushapusid ribisid

Mõnusad supid

Üks hea supp algab korralikust puljongist - Nami-Namist leiad hiina kanapuljongi retsepti. Puljongist saad teha munaõiesuppi, kreveti-maisisuppi, kana-maisisuppiKui Sa puljongit keeta ei viitsi, siis imemõnusad hiina kana-šiitakesupi ja kana-nuudlisupi saad ka selleta!

Värvikad köögiviljaroad

Hiina köögist - õigemini piirkondlikest köökidest - on tulnud ka väga palju värvikaid ja mõnusaid köögiviljaroogi. Proovi vokitud lehtkapsast või väga mõnusat leemes hautatud hiina kapsast või krõmpspehmet vokitud spargelkapsast ehk brokolit:

Proovi veel vokitud spinatit, vokitud kõrvitsat ingveriga, lustakat lömastatud kurgi salatit või vokitud paksoid seentega.

Riis ja nuudlid

Riisi- ja nuudliroad on ühed armastatuimad Hiina road väljaspool Hiinat. Proovi näiteks praetud riisi munaga, "sipelgaid puu otsas" või lihtsaid seesaminuudleid.

Hiina retsepte Eesti blogides ja veebiajakirjades:

LOOSIMINE!

Hea lugeja, millised on Sinu lemmikroad hiina köögist? Kas tegid midagi hiinapärast uue aasta puhul? Kõikide vastajate vahel loosime 1. veebruaril välja ÜHE Jeremy Pangi raamatu "Lihtne Hiina köögi kursus. Autentsed retseptid ja sammsammulised juhised" (Kirjastus Varrak, 2016)

 

Pille Petersoo
Pille Petersoo
postitatud 25.01.2020 13:03 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Rebane
postitatud 28.01.2017 14:19

Hiinapärane magushapu sealiha on suurele seltskonnale toitu valmistades alati kindla peale minek! Ja siit retsepte vaadates tundub, et tuleb lehtkapsa ja paksoi vokkimine ette võtta! :)

Eveto
postitatud 28.01.2017 16:16

Hiina köök meeldib väga, kahjuks ei jaga lapsed veel seda vaimustust. Aga alanud tulekuke aasta puhul maiustame seesami-meekanaga.

Eve
postitatud 28.01.2017 17:43

Magushapud kastmed on igal nädalal meie menüüs, peamiselt kana ja sealihaga. Kevadrulle meeldib teha ja süüa, eriti krevettidega. Ja no supid on mu lemmikud. Tihti on retseptides aga selliseid maitsetaimi, mida igast poest ei õnnestu saada ja siis tuleb loominguliselt asendusi teha. Aasia köögi reteptiraamatud mu riiulist veel puuduvad, olen kasutanud erinevate telekokkade retsepte ja niisama guugeldanud.

Tiina
postitatud 28.01.2017 20:19

Mitte päris hiina toitu, aga aasiast ikkagi, pähklicurry.

Kairi
postitatud 28.01.2017 20:30

Magushapu kana on midagi sellist, mida väljas süües või kaasa tellides alati valin, aga juba pikalt on plaan ise kodus ka teha. Tulekuke aasta algamine on selleks hea põhjus :-).

Nele
postitatud 28.01.2017 20:57

Armastan väga Hiina kööki ja see raamat kuluks marjaks ära. Vürtsikatest toitudest tegin viimati hoopis Tai päritolu kanalaksat - nämma!

Rita Kukkur
postitatud 28.01.2017 23:39

Kana nuudlisupp on nii tore!teen seda:)

Kelluke
postitatud 29.01.2017 06:29

Mina armastan aurukukleid ja wonton-pelmeene. Chedi restoranis ei saa üle ega ümber krevetitäidisega Dim Sumist. Aga tulekuke aasta tähistamiseks tegime hoopis kiirelt valmivat praeriisi.

Anu
postitatud 29.01.2017 16:56

Mul just valmimas krõbe seakülg kleepuvas tšillimarinaadis, olen väga põnevil!

egram
postitatud 29.01.2017 20:43

Magushapu kana on ikka kindla peale minek, aga enda lemmikud hiina köögist on hoopis seesaminuudlid.

krisham123
postitatud 30.01.2017 11:21

Olen viimasel ajal kevadel-varasuvel kasvuhoones paksoid kasvatanud ja siis kasutan seda igasugustes Hiina retseptides, lihtsalt vokitult, koos kanaga vokitult jne. Väga mõnus.

Aaloemahl
postitatud 30.01.2017 11:35

Magushapu kana/siga, erinevad nuudliroad ja chop suey, aga tahaks rohkem erinevaid retsepte katsetada. Selline raamat kuluks ära küll :)

Marin
postitatud 30.01.2017 16:55

Aasiapärased wokiroad on iga nädal meie pere menüüs.

M2M
postitatud 31.01.2017 10:32

Krõbedat kana magushapu kastmega teeme meie päris tihti, samuti igasuguseid vokiroogasid.

Aet
postitatud 01.02.2017 11:24

Magushapu kana

Riina K.
postitatud 01.02.2017 13:15

Minu lemmikroad hiina köögist on kevadrullid erineva täidisega, samuti kana magushapu kastmega.

Pille
postitatud 01.02.2017 20:33

Nii, loosiõnn naeratas Marinile, kes kirjutas, et "Aasiapärased wokiroad on iga nädal meie pere menüüs." Marin, saada mulle palun oma täisnimi, mobiilinumber ja lähima Smartposti aadress meilile info@nami-nami.ee