500 g hiina kapsast
1.5 sl maapähkliõli
2-3 dl kanapuljongit või vett
1 tl soola
0.5 tl purustatud valget pipart
2 tl maisitärklist + paar sl vett soovi korral
Lõika kapsas ristipidi 5 cm laiusteks ribadeks. Koori küüslauguküüned ja lõika viiludeks.
Kuumuta vokkpann tuliseks. Lisa õli ning kuumuta, kuni õli on täiesti tuline ja kergelt suitsune. Lisa küüslauk ja voki 15 sekundit. Lisa kapsalehed ja voki 2 minutit. Lisa puljong/vesi ja sool-pipar. Alanda kuumust, kata pann kaanega ning keeda tasasel tulel 15 minutit, kuni kapsalehed on pehmed.
Tõsta kapsalehed kurnlusika abil pannilt.
Redutseeri pannile jäänud leem (ehk keeda umbes poole võrra kokku). Lisa maisitärklisesegu ja kuumuta, kuni kaste veelgi kokku keeb ja pakseneb*.
Aseta kapsalehed vaagnale, kalla peale kaste ja serveeri kohe.
See oli tõeliselt tore leid hiina koolituselt. aga ma panin kapsast c. 900 gr ja 1 tl valget pipart (mul purk Slo'st veel toodud), tegi kogu kupatuse nii pipraseks, et kohe süüa oli raske :) Ma neid Meira ja SM omi pole proovinud, äkki need sellised lahjad variandid...
See hiina kapsas uues kuues on ikka tõeliselt hea mu meelest :)
Lihtne ja hea! Ma ei hakanud kastme kokku keetmisega vaeva nägema ja maapähliöli kahjuks polnud, aga tuli ka tavalise neutraalse rapsioliga väga maitsekas.
See lihtne valmistusviis on selle kapsa olemasolu vajadust mu silmis tunduvalt tõstnud:) Kuna vokkpann on meil rohkem õues kasutuses, siis tegin suurel tavalisel pannil ja sai suurepärane. Olen võimeline sellel viisil valmistatud kapsapea üksi ära sööma:)
Superluks toit!
Pean ütlema, et värskest hiina kapsast ei arva ma midagi ja sellest toidust arvan liigagi hästi. Hämmastav kõrvalroog. Soovitan soojalt (ja leigelt).
Tänan. Mul oli just veerand hiinakapsast, just see juurepoolne osa, iidamast-aadamast ajast külmikus ja pead vaevas inspiratsioonipuudus. Nüüd sai see asi kenasti ära lahendatud. Puljongi ja puljongikuubiku puudumise tõttu kasutasin Teriyaki kastet ja austrikastet. Väga maitsev ka niimoodi!
Hautatud Hiina kapsas leeme sees
Peking kapsas ehk petsai ehk 'hiina kapsas' on hiinlaste toidulaual nii hapendatult kui ka värskelt, samuti leemes hautatult. Kapsas esmalt vokitakse õlis, siis hautatakse puljongis ja lõpus rikastatakse kanarasvaga. Viimane etapp on siin asendatud maisitärklise lisamisega, mis annab samuti kreemjama konsistentsi.