100 g koorimata ingverijuurt
4 talisibulavart (ainult valge osa)
500 g tükeldatud searibisid
1 sl Shaoxingi riisiveini või kuivemat šerrit
3 sl austrikastet
4 sl suhkrut
1 Hiina musta riisiäädikat (Chinkiang)
1 tl seesamiõli
Tükelda koorimata ingver, talisibula otsad ja ribid.
Lase potti vesi, pane ribid külma veega keema, koori vaht. Lisa potti veerand tükeldatud ingverist ja talisibul ja keeda u 5-7 minutit.
Pane ribid peale keetmist kaussi, jäta puljong alles. Kui ribid on alles kuumad, siis lisa marinaad, kuhu on kokku segatud pool tl soola, 1 spl Shaoxingi veini või kuivemat šerrit ja 2/3 ingverist-sibulaist. Sega läbi ja jäta umbes pooleks tunniks seisma.
Vahepeal kuumuta vokkpannis/tavalisel malmpannil u pool cm (maapähkli)õli suitsemiseni ja prae ribisid mõlemalt poolt kuniks kuldpruunid, umbes 5-6 minutit.
Kurna ribid, kalla õli ära, jäta 2 spl pannile. Pane tulele tagasi, lisa allesjäänud ingver ja talisibul, küpseta läbi.
Lisa ribid, 1,5 dl sealiha puljongit ja austrikaste. Kui vedelik on keema läinud, siis lisa suhkur, madalda temperatuuri ja lase podiseda u 10-15 minutit, kuniks see on kokku keenud ja omandanud siirupise konsistentsi.
Lisa äädikas, sega uuesti läbi, võta tulelt ära, lisa seesamiõli. Lase jahtuda, et saaks seest välja nokkida ingveritükid.
Briti autori Fuchsia Dunlopi retsept, pildi tegi Vernanda.
Magushapud ribid - tang cu pai gu
Magushapud ribid Hiina Sichuani piirkonnast. Vali sellised ribid, millel ikka liha ka kondi küljes on :)