Lihtne šiitake-kanasupp

Imelihtne supp Hiina köögist, kus on kasutatud vähe komponente, ent milles on hulgaliselt maitset! Kasuta kindlasti just kuivatatud šiitake seeni, mitte värskeid!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

30 g kuivatatud seeni - u

6 suuremat šiitake seent

1 l kuuma vett

500-600 g kanakintsu (soovitavalt kondiga)

2-3 cm jupp värsket ingverijuurt

2 sl (heledat) sojakastet

2 tl suhkrut

soola

1 tl maisitärklist (võib olla väikese kuhjaga)

veidi hakitud talisibulat või sibulapealseid

Valmistamine

Pane šiitake-seened kaussi ning kalla peale kuum vesi. Lase 20-30 minutit pehmeneda. (Kui seened kipuvad pinnale kerkima, siis pane mõni taldrik raskuseks peale).

Samal ajal sega teises kausis sojakaste, suhkur, sool ja maisitärklis. Lisa kana kintsutükid ning kooritud-viilutatud ingver, sega läbi. Lase samuti veidi maitsestuda.

Kui seened on pehmed, siis tõsta need kurnlusikaga leotusveest välja (leotusvesi hoia alles!). Lõika seened õhukesteks viiludeks, lisa kanale.
Kurna leotusvedelik läbi peenikese sõela potti (see aitab eemaldada seente küljes tolnud puru jms).

Pane kana-seenesegu samuti potti. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 25-30 minutit, kuni kana on läbinisti küps.

Võta kanatükid leeme seest välja ning kui vähegi juba kannatab, siis eemalda liha luudelt ja lõika ribadeks. Pane kanaliha uuesti supi sisse, kuumuta läbi ja jaota kaussidesse.

Puista peale veidi hakitud rohelist sibulat ning soovi korral ka tilgake seesamiõli. Serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba (Tamari) sojakastet.
  • Pille lisab: "Mina kasutasin supi valmistamisel kondi ja nahaga kana kintsutükke - neid läks vaja täpselt 2. Kondiga kanatükid annavad leemele palju rohkem maitset, aga enne serveerimist tuleks neilt liha luudelt eraldada. Kui kasutad kanakintsufileed, siis võid need juba enne keetmist tükkideks lõigata ja keetmisaega lühendada."

Mugandatud Sasha Gongi & Scott Seligmani raamatust "The Cultural Revolution Cookbook". Pildi tegi Ilse

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 01.02.2012 08:00

Väga maitsev! Nagu retseptis lubatud, siis saab väheste komponentidega maitseküllase tulemuse.

Trlp
postitatud 13.04.2012 19:34

Kohutavalt hea ja juba mitmendat korda menüüs.

Trlp
postitatud 25.04.2012 22:27

Lõunaks jälle nami-nami kana-šiitake supp. Sel korral oli kanapuljong eile karkassist valmis keedetud ja koibade liha asemel tuli liha selle küljest. Täitsa ok nii ka. Ja peale sobib mu meelest sibula asemel ka koriander, aga mul on muidugi raskekujuline koriandrilembus tekkinud sel kevadel.. :D

Ilsu
postitatud 06.06.2012 12:40

Mulle väga maitses, lihtne retsept ja täitev kõhutäis. Kindlalt tahan katsetada ka kodumaiste kuivatatud puravikega:)

Pille
postitatud 12.02.2018 08:11

Keetsin eile potitäie valmis, tänaseks õhtusöögiks. Lõhnas imeliselt, nagu ikka! Mul on see ikka juba kümneid kordi menüüs olnud, pole veel ära tüdinenud.

Piret Lai-Neubacher
postitatud 18.11.2019 22:44

Tegin just sarnast suppi täna, aga lisasin ka misopastat.