30 g kuivatatud seeni - u
6 suuremat šiitake seent
1 l kuuma vett
500-600 g kanakintsu (soovitavalt kondiga)
2-3 cm jupp värsket ingverijuurt
2 sl (heledat) sojakastet
2 tl suhkrut
1 tl maisitärklist (võib olla väikese kuhjaga)
veidi hakitud talisibulat või sibulapealseid
Pane šiitake-seened kaussi ning kalla peale kuum vesi. Lase 20-30 minutit pehmeneda. (Kui seened kipuvad pinnale kerkima, siis pane mõni taldrik raskuseks peale).
Samal ajal sega teises kausis sojakaste, suhkur, sool ja maisitärklis. Lisa kana kintsutükid ning kooritud-viilutatud ingver, sega läbi. Lase samuti veidi maitsestuda.
Kui seened on pehmed, siis tõsta need kurnlusikaga leotusveest välja (leotusvesi hoia alles!). Lõika seened õhukesteks viiludeks, lisa kanale.
Kurna leotusvedelik läbi peenikese sõela potti (see aitab eemaldada seente küljes tolnud puru jms).
Pane kana-seenesegu samuti potti. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 25-30 minutit, kuni kana on läbinisti küps.
Võta kanatükid leeme seest välja ning kui vähegi juba kannatab, siis eemalda liha luudelt ja lõika ribadeks. Pane kanaliha uuesti supi sisse, kuumuta läbi ja jaota kaussidesse.
Puista peale veidi hakitud rohelist sibulat ning soovi korral ka tilgake seesamiõli. Serveeri.
Mugandatud Sasha Gongi & Scott Seligmani raamatust "The Cultural Revolution Cookbook". Pildi tegi Ilse.
Väga maitsev! Nagu retseptis lubatud, siis saab väheste komponentidega maitseküllase tulemuse.
Kohutavalt hea ja juba mitmendat korda menüüs.
Lõunaks jälle nami-nami kana-šiitake supp. Sel korral oli kanapuljong eile karkassist valmis keedetud ja koibade liha asemel tuli liha selle küljest. Täitsa ok nii ka. Ja peale sobib mu meelest sibula asemel ka koriander, aga mul on muidugi raskekujuline koriandrilembus tekkinud sel kevadel.. :D
Mulle väga maitses, lihtne retsept ja täitev kõhutäis. Kindlalt tahan katsetada ka kodumaiste kuivatatud puravikega:)
Keetsin eile potitäie valmis, tänaseks õhtusöögiks. Lõhnas imeliselt, nagu ikka! Mul on see ikka juba kümneid kordi menüüs olnud, pole veel ära tüdinenud.
Tegin just sarnast suppi täna, aga lisasin ka misopastat.
Lihtne šiitake-kanasupp
Imelihtne supp Hiina köögist, kus on kasutatud vähe komponente, ent milles on hulgaliselt maitset! Kasuta kindlasti just kuivatatud šiitake seeni, mitte värskeid!