Kreveti-maisisupp

Maitsev ja lihtne supp Hiina köögist, mis valmib mõne minutiga. Kui kasutad külmutatud krevette, siis lase neil eelnevalt üles sulada.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

0.5 tl seesamiõli või päevalilleõli

õhukeselt viilutatud talisibulat

1 küüslauguküüs

6 dl kanapuljongit

425 g purk konservitud purustatud maisi

225 g keedetud kooritud krevette

1 tl tšillikastet

soola ja musta pipart

värsket koriandrit

Valmistamine

Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Lisa viilutatud sibul ja purustatud küüslauk ning prae keskmisel kuumusel 1 minut, ära pruunista!

Kalla potti kanaleem, lisa maisikonserv* ja krevetid ning tšillikaste. Kuumuta supp keemiseni, sega vahetevahel.

Maitsesta lõplikult ja tõsta kuumadesse kausikestesse või taldrikutele.

Puista peale koriandrit ja serveeri kohe.

Nipid ja soovitused:

  • Purustatud maisi asemel võid osta tavalist maisikonservi. Töötle see koos vedelikuga kannmikseris või köögikombainis veidi väiksemateks tükkideks (aga mitte püreeks!)

Retsept on raamatust "Klassikaline Hiina köök. Ehtsad idamaised road" (Varrak, 1998), pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 02.01.2012 17:33

Kreveti-maisisupp sai maitsev ja hea. Magus mais sobib väga hästi kokku soolakate krevettidega . Kuna maisipurk oli väiksem, kui retseptis nõutud, siis sai krevette selle eest lisatud tiba rohkem. Värske koriander sai ka sujuvalt asendatud rohelise sibulaga. Nämma!

Üllekas
postitatud 30.08.2015 10:12

Pilt ka: