Sega marinaadiained omavahel. Lisa kana pooltiivad, sega hoolega läbi. Lase vähemalt 30 minutit, soovitatavalt umbes 2 tundi maitsestuda. Keera kanatiibu marinaadis aeg-ajalt.
Aseta kanatiivad koos marinaadiga suurele ahjupannile ühekordse kihina ning küpseta 220-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kanatiivad on pealt krõbedad, seest veel mahlased ja küpsed. Pööra kanatiibu küpsetamise ajal 1-2 korda, siis küpsevad need ühtlasemalt.
Mitmeid kordi olen teinud. Hea ja lihtne ja kuna mul tavaliselt kõik marinaadiained kodus ka olemas, siis tõesti ainult kokkusegamise ja hiljem ahjus küpsemise ajal rahulikult ootamise vaev. Tavaliselt olen kasutanud koibade ja tiibade segu - nii jäävad tiivad näksimiseks ja koivad õhtusöögitaldrikule.
Kanatiivad Hiina marinaadis
Vürtsikas marinaad sisaldab mett, sojakastet, ketšupit ja hiinlaste kuulsat viievürtsisegu. Viimase valmistamine on muide imelihtne!