Kanatiivad Hiina marinaadis

Vürtsikas marinaad sisaldab mett, sojakastet, ketšupit ja hiinlaste kuulsat viievürtsisegu. Viimase valmistamine on muide imelihtne!

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

700-800 g kana pooltiibu

3 sl vedelat mett

1 sl sojakastet

2 tl Hiina viievürstisegu

2 sl ketšupit (nt Salvest)

2 hakitud küüslauguküünt

Valmistamine

Sega marinaadiained omavahel. Lisa kana pooltiivad, sega hoolega läbi. Lase vähemalt 30 minutit, soovitatavalt umbes 2 tundi maitsestuda. Keera kanatiibu marinaadis aeg-ajalt.

Aseta kanatiivad koos marinaadiga suurele ahjupannile ühekordse kihina ning küpseta 220-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kanatiivad on pealt krõbedad, seest veel mahlased ja küpsed. Pööra kanatiibu küpsetamise ajal 1-2 korda, siis küpsevad need ühtlasemalt. 

Serveeri kohe või lase veidi jahtuda.

Nipid ja soovitused:

  • Hiina viievürtsisegu retsept Nami-Namis.
  • Kui Sul on terved kanatiivad, siis eemalda kanatiibadelt tiivaots (neid vaja ei lähe) ning lõika ülejäänud tiib liigese kohalt kaheks. 
  • Küpsetatud kanatiivad on väga maitsvad ka külmalt näksimiseks!
  • Kui Sul on kodus küüslaugupulbrit, siis võid värske küüslaugu asemel ka seda kasutada. 

Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Berit
postitatud 19.03.2009 20:31

Lihtne, kiire ja mis kõige tähtsam- ülimaitsev!

Akaatsia
postitatud 16.09.2012 08:19

Väga maitsvad ja kiiresti valmistatavad. Mõnusad õlle kõrvale

misst
postitatud 06.06.2013 22:12

Mitmeid kordi olen teinud. Hea ja lihtne ja kuna mul tavaliselt kõik marinaadiained kodus ka olemas, siis tõesti ainult kokkusegamise ja hiljem ahjus küpsemise ajal rahulikult ootamise vaev. Tavaliselt olen kasutanud koibade ja tiibade segu - nii jäävad tiivad näksimiseks ja koivad õhtusöögitaldrikule.

Triin
postitatud 23.08.2016 17:30

Viievürstisegu ma poest ei leidnud ;)