200 g kuivatatud munanuudleid
1 sl seesamiõli
3 sl õli
2.5 cm jupp kooritud ja hakitud ingverijuurt
1 purustatud küüslauguküüs
150 g suhkruherneid
3 ribadeks lõigatud erivärvilist paprikat (punane, kollane, roheline)
150 g mungoa idandeid
2 küpsetatud ja peenestatud kanafileed
3 viilutatud talisibulat või rohelise sibula vart
Keeda nuudlid vastavalt pakendi juhisele. Nõruta, sega juurde seesamiõli ning pane kõrvale.
Samal ajal kuumuta wokis või suurel praepannil õli.
Lisa ingver, küüslauk, suhkruherned ja paprika. Prae piedvalt segades 3-4 minutit.
Lisa idandid, ribadeks rebitud kanaliha ja talisibul. Prae veel 2-3 minutit pidevalt segades, kuni kana on kuum.
(NB! Kui wok-pann on väike, siis tuleks toiduained praadida jaokaupa).
Lisa keedetud nuudlid kanasegule, maitsesta sojakastmega.
Serveeri kohe.
NB! Chow Meini maitset võib varieerida mitmel moel. Kanaliha võib asendada hakitud singiga või kedetud kooritud krevettidega. Aedviljadest võib kasutada spargelkapsast, suvikõrvitsat, paksoid. Vegetaarversiooni jaoks jäta retseptist kana välja ning lisa rohkem aedvilju. Kui soovid veidi rohkem kastet, siis lisa näiteks austrikastet või musta oakastet.
Retsept on briti ajakirjast Family Circle (September 2001, Chicken chow mein), pildi tegi KIRSIKE.
Lastele küll meeldis, aga suurtele jäi kuidagi lahjaks.
Kana chow mein
Lihtsasti valmistatav nuudliroog (chāu-mèing), mis peaks ka lastele hästi meeldima.