Lömastatud kurgi salat

Banged cucumber salad või smashed cucumber salad on selle toreda kurgisalati ingliskeelne nimi (pāi huáng guā, 拍黃瓜). Nimi viitab sellele, et kurgid tuleb suure ja laia teraga aasia noaga esmalt kergelt lömastada - vaid siis saad sellele salatile omase krõmpsu ja pehme tekstuuri. Kui seda nuga kodus pole, siis kahe lõikelaua abil saab sama tulemuse :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 väiksemat pikka kurki

1-2 väikest küüslauguküünt

soovi korral peenelt hakitud punast tšillit

Kaste:

1 sl (heledat) sojakastet

1 tl suhkrut

1 sl Hiina musta riisiäädikat (Chinkiang, Shanxi) või tavalist riisiäädikat

0.5-1 tl seesamiõli

Valmistamine

Pese kurgid, lõika soovi korral otsad maha. Aseta kurk lõikelauale ja lajata teise lõikelauaga peale, et kurk lömastada. Siis lõika kurk  kerge nurga all väikeseks tükkideks. Haki küüslauk hästi peeneks, lisa kurgile. 

Sega kastmeained omavahel, siis sega kurgitükkide hulka. Serveeri kohe. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba Tamari sojakastet.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Emmeliine
postitatud 03.06.2015 20:06

Panin kuivatatud tšillit.. kahjuks liiga palju. Tuli pisut liiga vürtsine. Samuti panin seesamiseemneid juurde, mis sobisid hästi. Muidu oli väga maitsev. Teinekord teen veel aga tšillit panen siis küll poole vähem.