Vokitud kõrvits ingveriga (chao nan gua)

Hiina köögist pärit roog (täpsemalt küll Taiwanist).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 sl rapsi- või maapähkliõli

2 cm jupp ingverijuurt

2 tl suhkrut

0.5 tl soola

1 kg kõrvitsat - nt

väike keegelkõrvits või kabotša kõrvits

Valmistamine

Koori ingver, lõika peenikesteks ribadeks. Koori kõrvits, lõika umbes 3-4 cm tükkideks.

Kuumuta vokkpann hästi tuliseks. Lisa õli ja lase kuumeneda suitsemiseni. 

Lisa ingver, kuumuta segades 2 minutit.

Lisa suhkur, kõrvitsakuubikud ja 1 dl vett. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust. Kata pann kaanega ning küpseta kõrvitsat keskmisel kuumusel 8-12 minutit, kuni kõrvits on pehme.

Sega aeg-ajalt.

Retsept on pärit USA ajakirjast Saveur. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Riinu
postitatud 23.10.2013 18:17

Tavalise toiduõli suitsema lastes muutub see ju kantserogeenseks! Ärge seda küll tehke!! Parem kasutage nt palmirasva, mille suitsemistemperatuur on hulga kõrgemal rapsiõli omast.