Munaõiesupp

Kantoni (Hiina) köögist pärit populaarne supp (egg drop soup/egg flower soup). Lahtiklopitud kalgendunud muna supi pinnal meenutab õitsevaid liiliaid :)

Hea supi põhjaks on loomulikult hea kanapuljong - retseptiviite leiate allpool.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 toorest muna

2 tl seesamiõli

1 l head Hiina kanapuljongit

1 tl suhkrut

1 tl soola

1 sl heledat sojakastet

3 sl peenikesteks ribadeks lõigatud talisibulat (valget osa)

Valmistamine

Pane muna ja seesamiõli kausikese sisse, vispelda segi ja pane kõrvale.

Pane kanapuljong potti, kuumuta keemiseni. Lisa sool, suhkur ja sojakaste, sega hoolega. Lisa talisibula valge osa.

Nüüd nirista hästi tasakesi ja peene joana supi pinnale munasegu, muna söögipulkadega laiali tõmmates (nt tee “kaheksaid”).

Kaunista talisibula roheliste ribadega ja serveeri.


Variatsioonid:

  • Tomatine munaõiesupp. Lisa supile 200-250 g peenelt hakitud (konservitud) tomateid koos soola, suhkru ja sojakastmega.
LISA KOMMENTAAR

Maarja
postitatud 11.03.2012 08:07

Üks ütlemata ilus supp. Puljongit keetes ma panin sinna sisse pisut ingverit, vii vürtsi segu ja sechuani pipart, törtsuke laimi mahla ka. Ja täna teen vast uuesti.

Triin
postitatud 10.04.2012 12:15

Tegin siinset munaõiesuppi, mis ületas kõik ootused. Nii maitsev oli. Keetsin puljongi tevest kanast (fileed küll lõikasin ära) ja naha võtsin ka ära, et puljong juba oli maitsev, aga päras see soja ja no tegelikult ma ei teagi mis selle supi nii maitsvaks tegi. Tasub igatahes proovida :)