Kanapuljong Hiina moodi

Aromaatne kanapujong, mida läheb vaja erinevate Hiina suppide ja muude roogade valmistamiseks. Kasuta kõrget potti, siis aurustub vähem puljongit minema.

Kogus
2,5 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 kanakoiba

6 kanatiiba

3.5 l vett

pöidlasuurune jupp ingverijuurt

6 küüslauguküünt

6 talisibulat (ainult valget osa)

1 tl helbelist meresoola

Valmistamine

Pane kanatükid suurde potti. Lisa külm vesi ja kuumuta tasakesi keemiseni. Koori korralikult pinnale kerkinud vaht (seda võib tulla 15-20 minutit, nii et varu kannatust). Hoia kuumus madal - puljong ei tohiks keeda, vaid hästi vaikselt muliseda!

Lisa tükeldatud ingver, küüslauk, talisibul ja sool. Keeda puljongit hästi tasasel tulel umbes 2 tundi.

Vooderda sõel märja marliga ning kurna puljong läbi sõela. Lase täielikult jahtuda. Eemalda pinnale hangunud rasvakiht.

Kasuta nende roogade valmistamiseks:

Pildi tegi Ilse, kes küll kasutas tervet kana olude sunnil :)

LISA KOMMENTAAR

Margarita
postitatud 04.01.2013 19:06

retseptidel võiks olla ka kui palju kcal ,see annab