Kana-maisisupp Hiina moodi

Hiinapärane supp kana, magusmaisi ja munavalgega. Lihtne teha ja aromaatne.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

3 cm jupp värsket ingverijuurt

2 küüslauguküünt

1 kanafilee

maitse järgi sojakastet

1 l kuuma kanapuljongit

340 g purk konservitud maisi

2 sl maisitärklist + veidi külma vett

2 munavalget

2 sl sidrunimahla

hakitud värsket talisibulat või sibulapealseid

Valmistamine

Haki kooritud ingverijuur ja küüslauk peenelt. Kuumuta potis õli, lisa ingver ja küüslauk ja prae tasasel tulel paar minutit, kuni need muutuvad aromaatseks.

Samal ajal lõika kanafilee õhukesteks viiludeks ja seejärel ribadeks. Lisa potti ja kuumuta, kuni kanatükid on kõik heledaks muutunud. Ära pruunista!

Maitsesta vähese sojakastmega, lisa kuum kanapuljong, maisikonserv ja vähese külma veega segatud maisitärklis. Kuumuta keemiseni, suppi pidevalt segades. Keeda tasasel tulel 7-8 minutit.

Klopi munavalged sidrunimahlaga lahti, siis nirista aeglaselt supi peale, suppi pidevalt kahvli või söögipulkadega segades, et munavalge klompi ei jääks. Tõsta supp seejärel kohe tulelt ja ära enam keeda!

Maitsesta vajadusel veel sojakastmega, serveerimisel puista peale hakitud talisibulat.

LISA KOMMENTAAR

Karolin
postitatud 11.03.2012 20:43

Hea ja suht kalorivaene, hästi kerge. Sobiks võib-olla eelroaks kah. Kelle istub ingver, siis maitseb see supp kindlasti. Emale aga nt ei meeldinud üldse, olevat liiga tugev ingveri maitse olnud või midagi häirivat. Samas ma leian, et vahelduseks veidike põnevama maitsega.

Heivi Herne
postitatud 18.10.2018 21:11

Ingverit ei ole vaja ju panna. Ilma võib ka teha. Samuti ei pea panema munavalgele sidrunit ja mina maitsestan hoopis korandriga seda supp.