2 sl õli
3 cm jupp värsket ingverijuurt
maitse järgi sojakastet
1 l kuuma kanapuljongit
340 g purk konservitud maisi
2 sl maisitärklist + veidi külma vett
2 sl sidrunimahla
hakitud värsket talisibulat või sibulapealseid
Haki kooritud ingverijuur ja küüslauk peenelt. Kuumuta potis õli, lisa ingver ja küüslauk ja prae tasasel tulel paar minutit, kuni need muutuvad aromaatseks.
Samal ajal lõika kanafilee õhukesteks viiludeks ja seejärel ribadeks. Lisa potti ja kuumuta, kuni kanatükid on kõik heledaks muutunud. Ära pruunista!
Maitsesta vähese sojakastmega, lisa kuum kanapuljong, maisikonserv ja vähese külma veega segatud maisitärklis. Kuumuta keemiseni, suppi pidevalt segades. Keeda tasasel tulel 7-8 minutit.
Klopi munavalged sidrunimahlaga lahti, siis nirista aeglaselt supi peale, suppi pidevalt kahvli või söögipulkadega segades, et munavalge klompi ei jääks. Tõsta supp seejärel kohe tulelt ja ära enam keeda!
Maitsesta vajadusel veel sojakastmega, serveerimisel puista peale hakitud talisibulat.
Hea ja suht kalorivaene, hästi kerge. Sobiks võib-olla eelroaks kah. Kelle istub ingver, siis maitseb see supp kindlasti. Emale aga nt ei meeldinud üldse, olevat liiga tugev ingveri maitse olnud või midagi häirivat. Samas ma leian, et vahelduseks veidike põnevama maitsega.
Ingverit ei ole vaja ju panna. Ilma võib ka teha. Samuti ei pea panema munavalgele sidrunit ja mina maitsestan hoopis korandriga seda supp.
Kana-maisisupp Hiina moodi
Hiinapärane supp kana, magusmaisi ja munavalgega. Lihtne teha ja aromaatne.