Vokitud seafilee köögiviljadega

Sea sisefileest ning ribastatud köögiviljadest saab lihtsa vaevaga maitsva vokiroa. Roa õnnestumiseks ei tohi sealiha üle küpsetada!

Nami-Nami soovitab selle roa serveerimiseks kasutada Thai-Choice riisinuudleid.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g sea sisefileed

1 sl maapähkliõli

2-3 porgandit

8 talisibulat või rohelise sibula vart

1 tl suhkrut soovi korral

0.5 tl soola soovi korral

Marinaad:

1 sl Shaoxingi riisiveini või kuiva šerrit

1 sl heledat sojakastet

1 sl seesamiõli (nt Thai-Choice)

1 sl maisitärklist

Serveerimiseks:

riisinuudleid (nt Thai-Choice) või munanuudleid

Valmistamine

Lõika seafilee õhukesteks viiludeks. Sega kausis marinaadiained*, lisa seafileelõigud ning lase 15 minutit maitsestuda.

Lõika porgandid 5 cm kangideks ning talisibul 5 cm juppideks. 

Kuumuta vokkpann hästi tuliseks. Lisa maapähkliõli ning kuumuta läbi. Siis lisa seafileelõigud ning prae pidevalt segades hästi kuumal pannil 2-3 minutit, kuni liha on pruunistunud. Tõsta lihalõigud vahukulbiga pannilt kõrvale.

Lisa pannile veel veidi õli, siis lisa köögiviljad. Maitsesta soola-suhkruga ning prae pidevalt segades 2-3 minutit, kuni köögiviljad on läbi kuumenenud ja veidi pehmenenud.

Tõsta sealiha uuesti pannile, prae veel umbes 2 minutit, kuni liha on kuum. Serveeri kohe.

Nipid ja soovitused:

  • Ken Homi retseptis oli ette nähtud maitsestamiseks ka suhkur ja sool. Mina pole suhkrut ja soola lisanud, pigem maitset sojakastmega paremaks timminud. (Pille)
  • Riisivein on Hiinas populaarne söögitegemise- ja joogivein. Parimaks peetakse Shaoxingi riisiveini Zhejiangi provintsist. Säilita kinnises pudelis toatemperatuuril. Asendamiseks sobib kuiv šerri (ja EI sobi jaapani riisivein e. sake või tavaline viinamarjavein).
  • Hele sojakaste (light soy sauce) on heledam, ent soolasem, kui "tavaline" sojakaste. Hiinas kasutatakse toidutegemisel justnimelt seda sojakastet. "Lääne" hiina toidupoodides müüakse seda "Superior Soy" nime all. Segaduse tekitamiseks kutsutakse Hiina tumedat sojakastet "Soy Superior Sauce" :)

Inspiratsiooniallikas: Ken Hom (Stir-fried pork with spring onions)

LISA KOMMENTAAR

Pellenovelle
postitatud 27.01.2013 19:39

Mõnus toit, wokinuudlitega pistsid lapsed ka. Liha jäi hea mahlane.