400-500 g sea sisefileed
1 sl maapähkliõli
2-3 porgandit
8 talisibulat või rohelise sibula vart
1 tl suhkrut soovi korral
0.5 tl soola soovi korral
Marinaad:1 sl Shaoxingi riisiveini või kuiva šerrit
1 sl heledat sojakastet
1 sl seesamiõli (nt Thai-Choice)
1 sl maisitärklist
Serveerimiseks:riisinuudleid (nt Thai-Choice) või munanuudleid
Lõika seafilee õhukesteks viiludeks. Sega kausis marinaadiained*, lisa seafileelõigud ning lase 15 minutit maitsestuda.
Lõika porgandid 5 cm kangideks ning talisibul 5 cm juppideks.
Kuumuta vokkpann hästi tuliseks. Lisa maapähkliõli ning kuumuta läbi. Siis lisa seafileelõigud ning prae pidevalt segades hästi kuumal pannil 2-3 minutit, kuni liha on pruunistunud. Tõsta lihalõigud vahukulbiga pannilt kõrvale.
Lisa pannile veel veidi õli, siis lisa köögiviljad. Maitsesta soola-suhkruga ning prae pidevalt segades 2-3 minutit, kuni köögiviljad on läbi kuumenenud ja veidi pehmenenud.
Tõsta sealiha uuesti pannile, prae veel umbes 2 minutit, kuni liha on kuum. Serveeri kohe.
Inspiratsiooniallikas: Ken Hom (Stir-fried pork with spring onions)
Vokitud seafilee köögiviljadega
Sea sisefileest ning ribastatud köögiviljadest saab lihtsa vaevaga maitsva vokiroa. Roa õnnestumiseks ei tohi sealiha üle küpsetada!
Nami-Nami soovitab selle roa serveerimiseks kasutada Thai-Choice riisinuudleid.