Meie toimetaja Kaare Sova näitab, kuidas lõngajuppidest, nööpidest ja vanadest jõulukaartidest saab meisterdada imetoredad ja ainulaadsed jõulukaardid:
Galette-stiilis küpsetis, mille valmistamisel võib kasutada nii ise tehtud piparkoogitainast (proovi nt seda Nami-Nami retsepti) või kasutada nt Eesti Leivatööstuse valmistainaid.
Ees on nädalavahetus ja siis on küpsetamiseks aega rohkem. Piparmündi-šokolaadimakroonid on just need makroonid, mida pühade eel küpsetada ja nautida.
Detsembris, veel enne suuri jõulupidustusi, on palju erinevaid kokkusaamisi. Paku külalistele ahvatlevaid wasabi-lõherulle:
Üks uhke Pavlova kaunistab iga pühadelauda! Küpseta tänavu pühadelauale šokolaadipavlova ja serveeri seda kirsikastme ja "lumise" vahukooremütsiga. Retsepti leiad siit.
Tee pühadeperioodil endale üks tõeliselt mõnus kuum võileib, kus kohtuvad Brie juust ja jõhvikamoos.
Meisterda ise kaunis ja lõhnav jõulukett, et tuppa jõulumeeleolu luua.
Ega detsembris vaid verivorsti ja seapraadi süüa saa, vahepeal võib salatit ka süüa! Nami-Nami toimetajad soovitavad mandariinidega salatit, millele annab eriti piduliku maitse kergelt magus mooniseemnekaste:
Nädalavahetus ei ole enam kaugsel, soovitame toredat ideed meisterdamiseks - punu okstest uksepärg.
Naudi pühadehommikuil jõuluhõngulist hommikuputru. Ja mitte lihtsalt hommikuputru vaid poppi üleööputru. Retsepti leiad siit.
Detsembris süüakse ohtralt mandariine ja eks ka sidruneid-apelsine kulub köögis parasjagu. Kasuta tsitrusekoori aromaatsete küünalde tegemiseks. Juhised leiad siit.
Imelihtne kooslus - mandariinisektorid, tume šokolaad ja soolahelbed - aga söömist ei suuda keegi lõpetada :)
Tavaliselt küpsetatakse luutsinapäeva puhul hõrke ja pehmeid safranisaiakesi. Vahelduseks võib aga väikeste saiakeste asemel küpsetada hoopis suurema tähekese!
Pane kokku üks armastusega küpsetatud maiustustekarp, juhised leiad siit.
Oleme aastaid plaaninud jõuluorikast ehk vanade eestlaste jõululaual olnud seakujulisest rukkileivast kirjutada ja nüüd on see postitus olemas:
16. detsember
Kaunista oma jõulukaardid ja -pakkepaberid kartulitrüki abil! Nami-Nami toimetaja Kaare Sova tuletab meelde, kuidas seda teha:
Nami-Nami kuulus potisai on pühade puhul saanud juurde veidi jõulumaitseid. Retsept siin.
Pane pühadeootuse - või pühade - ajal lauale põnev kanaterriin suitsupeekoni ja päikesekuivatatud tomatitega:
Kui jõuluhõngulist potisaia alles jäi, saad sellest teha põnevaid suupisteid pidulauale. Retsept siin (ja muidugi sobib ka tavaline potisai või ciabatta vms).
Üha rohkem inimesi paneb pidulauale kala. Meie toimetajad soovitavad sellist efektset lõhepärga:
Kaneelipulkadest saab valmsitada toredaid jõulukaunistusi, mis lisaks silmailule pakuvad ka jõululõhna.
Vahemereline focaccia sobib hästi ka meie pühadeperioodil nautimiseks, eriti siis, kui see jõuluhõnguliselt kaunistada. Loe siit.
Kui otsi pühadelauale põnevat eelrooga, siis see rubiinpunaste granaatõunaseemnetega ehitud toorjuustupall on just Sulle!
Mõnusad maitsed!!! Rõõmsaid Jõulupühi!
Silma jäid: wasabi-lõherullid (teen aastavahetusel), mandariinisektorid+tume šokolaad ja soolahelbed, potisai loomulikult, kuidas ilma selleta enam saab, lõhepärg ka ahvatlev.