Kuum võileib Brie, jõhvikate ja õunaga

Mõnus kuum võileib.

Kogus
2 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 viilu juuretisesaia

2 sl võid

0,8 dl valget veini (nt Sauvignon Blanc'i) või õunamahla

225 g Brie valgehallitusjuustu

1 magushapu krõmps õun

120 ml jõhvikakastet või jõhvikamoosi (nt Küllus)

Valmistamine

Määri neljale saiaviilule võid, pintselda teiselt poolt valge veini või õunamahlaga. 

Kuumuta praepann keskmisel tulel. Aseta kaks saiaviilu pannile, võitatud pool vastu panni. Aseta peale Brie-viilud, õunaviilud ja jõhvikamoosi. Aseta peale saiaviilud, võitatud pool ülal. 

Kata pann kaanega, siis alanda kuumust ning kuumuta, kuni alumine saiaviil on altpoolt kuldpruun. Siis pööra spaatli abil ettevaatlikult ümber.

Küpseta ka teiselt poolt kuldpruuniks. Serveeri kohe, kõrvale klaasike jahutatud Sauvignon Blanc'i või õunamahla.

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis oli kasutatud Honeycrisp õuna. Tegemist on 20. sajandi lõpupoole Minnesota osariigis aretatud õunasordiga. Honeycrisp on magushapukas ja tugeva viljalihaga, hinnatud lauaõun. Suuremapoolne õun. Minnesota osariigi ametlik "vapivili". 
    Nami-Nami soovitab kasutada siin mõnda magushapukat kodumaist õuna. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 30.11.2021 15:31

Mulle väga meeldis see võileib! Tahaks juba uuesti teha! :)

Kaie Loorits
postitatud 06.12.2021 17:10

Kuna värske juuretisesai tuli hommikul ahjust ja brie juust ootas sööjat siis saigi seda võisaia nauditud. Väga mõnus kooslus!