150 g pehmet kitsejuustu - nt Der Grüne Altenburgeri mõnusalt kreemjas ja õhuline Kreemjuust Kitsepiimast
150 g maitsestamata toorjuustu
1 sidruni peenelt riivitud koor
1 tl vedelat mett
soola ja musta pipart
2-3 tl peenelt hakitud värsket rosmariini
soovi korral peenelt hakitud või riivitud värsket küüslauku
soovi korral peenelt hakitud tšillit või näpuotsaga tšillihelbeid
Peale:1-2 granaatõuna seemned
Serveerimiseks:soolaküpsiseid ehk kreekereid
rukkikorvikesi või muud näkileiba
Pane toorjuustud kaussi, lisa maitseained ja sega kõik korralikult läbi ühtlaseks kreemiks. Arvesta, et seistes maitsed intensiivistuvad!
Tõsta maitsestatud juustukreem toidukile peale. Tõsta kile otsad kokku ja keera kreem palliks. Hoia juustupalli serveerimiseni külmkapis (vähemalt 30 minutit).
Puhasta granaatõun seemnetest ja kata juustupall üleni seemnetega.
Serveeri kreekerite või piparkookidega.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Ah sa raks, see oli ülihea! Kellele meeldib kitsejuust kohe väga-väga, võib ainult kitsejuustust teha.
Toorjuustupall granaatõunaseemnetega
Imekaunis viis toorjuustu serveerimiseks pühadeperioodil.