300 g maitsestamata või maitsestatud toorjuustu (nt Saare)
meelepäraseid maitseaineid
60-70 g Parmesani või kõvemat juustu
Kaunistamiseks:musta pipart või nelki
tükike porgandit nina jaoks
Serveerimiseks:väikeseid kreekereid vm soolaküpsiseid
Sega külm toorjuust kausis ühtlaseks. Lisa peenelt hakitud küüslauk ja maitseained.
Puista riivitud juust taldrikule. Tõsta kaks kolmandikku toorjuustust riivitud juustule ning vormi kätega veeretades palliks. Tõsta pall serveerimisalusele. Tee sama ülejäänud toorjuustuga ning tõsta saadud pall eelmise otsa, lumememmele peaks.
Torka pipraterad silmadeks, suuks ja nööpideks. Lõika porgandist tükike ninaks. Kata lumememm õrnalt toidukilega ja hoia serveerimiseni külmas.
Enne serveerimist säti juustumemme kõrvale kreekerid.
Idee Crafts a la mode blogist, Kaare teostus ja foto.
Juustumemm
Vahva idee jõululauale.