Juustumemm

Vahva idee jõululauale.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g maitsestamata või maitsestatud toorjuustu (nt Saare)

1 küüslauguküüs

meelepäraseid maitseaineid

60-70 g Parmesani või kõvemat juustu

Kaunistamiseks:

musta pipart või nelki

tükike porgandit nina jaoks

Serveerimiseks:

väikeseid kreekereid vm soolaküpsiseid

Valmistamine

Sega külm toorjuust kausis ühtlaseks. Lisa peenelt hakitud küüslauk ja maitseained.

Puista riivitud juust taldrikule. Tõsta kaks kolmandikku toorjuustust riivitud juustule ning vormi kätega veeretades palliks. Tõsta pall serveerimisalusele. Tee sama ülejäänud toorjuustuga ning tõsta saadud pall eelmise otsa, lumememmele peaks.

Torka pipraterad silmadeks, suuks ja nööpideks. Lõika porgandist tükike ninaks. Kata lumememm õrnalt toidukilega ja hoia serveerimiseni külmas.

Enne serveerimist säti juustumemme kõrvale kreekerid. 

Idee Crafts a la mode blogist, Kaare teostus ja foto.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 29.11.2016 15:21

Täitsa tore idee :)