Kanaterriin suitsupeekoni ja päikesekuivatatud tomatitega

Mõnusa maitsega kerge terriin sobib hästi igale peolauale.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

5 sl hakitud värsket peterselli

600-700 g kanafileed

1 hakitud sibul

1 sl hakitud värsket tüümiani

1 sl hakitud värsket rosmariini

2 munavalget

1 sl oliiviõli

1 tl soola

1-2 dl 35% rõõska koort

100 g hakitud suitsutatud peekonit

6-8 hakitud päikesekuivatatud tomatit

Valmistamine

Vooderda terriinivorm või leivavorm küpsetuspaberiga. Puista põhjale hakitud petersell.

Lõika kanafilee tükkideks, pane köögikombaini ning peenesta. Lisa seejärel köögikombaini hakitud sibul, tüümian, rosmariin, sool, oliiviõli, munavalged ja peenesta uuesti. Lisa nii palju rõõska koort, et saad pehme paksu massi.

Sega juurde hakitud suitsupeekon ja päikesekuivatatud tomatid.

Tõsta saadud mass ettevalmistatud vormi.

Aseta paraja suurusega ahjupannile ja kalla vormi põhja nii palju kuuma vett, et terriinivorm oleks poolenisti vees (nn bain marie ehk vesivann).

Küpseta 170-kraadises ahjus umbes tund aega.

Lase tund aega jahtuda, siis kalla vormi kogunenud vedelik minema. Aseta terriini peale mingi raskus (mina panin sinna 2 konservipurki) ja lase vähemalt 4 tundi, soovitavalt järgmise päevani, jahedas taheneda.

Algidee Betty Crockerilt, seda mugandas Jules Food ja mina mugandasin omakorda Julesi retsepti. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 30.11.2021 15:38

Sööjad kiitsid!

Pille
postitatud 30.11.2021 18:22

2011. aastal olen ma sellise pildi teinud :)

Annely Roosi
postitatud 19.12.2021 16:31

nii vahva,alati head retseptid!

Aule
postitatud 26.12.2021 09:06

Saadan tervituseks pildi oma õe jõululaualt - kanaterriin Nami-Nami retsepti järgi. Imeline!