5 sl hakitud värsket peterselli
600-700 g kanafileed
1 hakitud sibul
1 sl hakitud värsket tüümiani
1 sl hakitud värsket rosmariini
1 sl oliiviõli
1 tl soola
1-2 dl 35% rõõska koort
100 g hakitud suitsutatud peekonit
6-8 hakitud päikesekuivatatud tomatit
Vooderda terriinivorm või leivavorm küpsetuspaberiga. Puista põhjale hakitud petersell.
Lõika kanafilee tükkideks, pane köögikombaini ning peenesta. Lisa seejärel köögikombaini hakitud sibul, tüümian, rosmariin, sool, oliiviõli, munavalged ja peenesta uuesti. Lisa nii palju rõõska koort, et saad pehme paksu massi.
Sega juurde hakitud suitsupeekon ja päikesekuivatatud tomatid.
Tõsta saadud mass ettevalmistatud vormi.
Aseta paraja suurusega ahjupannile ja kalla vormi põhja nii palju kuuma vett, et terriinivorm oleks poolenisti vees (nn bain marie ehk vesivann).
Küpseta 170-kraadises ahjus umbes tund aega.
Lase tund aega jahtuda, siis kalla vormi kogunenud vedelik minema. Aseta terriini peale mingi raskus (mina panin sinna 2 konservipurki) ja lase vähemalt 4 tundi, soovitavalt järgmise päevani, jahedas taheneda.
Algidee Betty Crockerilt, seda mugandas Jules Food ja mina mugandasin omakorda Julesi retsepti. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Kanaterriin suitsupeekoni ja päikesekuivatatud tomatitega
Mõnusa maitsega kerge terriin sobib hästi igale peolauale.