Nami-Nami potisai, jõulu-eri

Jõuluhõnguline versioon Nami-Nami kuulsast potisaiast.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

500 g nisujahu või speltapüülijahu

5 g peenikest soola

2 tl pruuni suhkrut

0,25 tl kuivpärmi

250 g käesooja vett

Lisaks:

3 dl kuivatatud puuvilju - nt

kuivatatud jõhvikaid ja/ või rosinaid

hakitud kuivatatud aprikoose

1,5 dl õunamahla

1 dl Kreeka pähkleid või sarapuupähkleid

Valmistamine

Pane kuivatatud puuviljad kaussi ja vala peale õunamahl. Jäta seisma. 

Sega tainakausis jahu, sool ja kuivpärm. Lisa käesoe vesi ja sega lusikaga ühtlaseks. Sega sisse leotatud puuviljad ning kergelt hakitud pähklid. Kata kauss puhta räti või kilest vannimütsiga. Jäta 12-24 tunniks toatemperatuurile seisma (u 20 C).

Umbes 2 tundi enne küpsetamist suru tainas rusikaga alla. Lase uuesti kerkida 1,5-2 tundi.

30 minutit enne küpsetamist kuumuta ahi 230 C, pane kohe ahju soojenema ka küpsetuspott.  

Kui ahi ja pott on kuumad, võta ahjust välja ja kalla poti põhja 1-2 sl õli. Kummuta tainas kuuma poti sisse, piserda peale samuti veidi õli.

Kata malmpott kaanega ja küpseta 30 minutit kaane all 230-kraadises ahjus. Siis eemalda potilt kaas ja küpseta veel 15-20 minutit, kuni potisai on pealt kenasti kuldpruun ja koputades kumiseb.

Võta ahjust välja, lase 20-30 minutit jahtuda ja rahuneda kas malmpotis (ilma kaaneta!) või metallrestil. 

Vaata veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 30.11.2021 15:34

Väga mõnus erinevate jõuluhõnguliste crostinide tegemiseks! Vaata näiteks jõulucrostini retsepti! ;)