Lõika lõhefilee pikuti neljaks ribaks. Eemalda ribadelt nahk. Põimi kaks lõheriba omavahel ja tõsta ahjuplaadile - see on pool pärga. Korda sama ülejäänud kahe lõheribaga. Tõsta punutud lõheribade otsad omavahel kokku, et ahjuplaadile moodustuks pärg. Vajadusel sulge ühenduskohad suupistetikkude abil.
Sega kokku glasuur ning pintselda sellega lõhepärg korralikult üle. Küpseta pärga 200*C ahjus umbes 20 minutit, kuniks lõhe on küps (küpsemise käigus võiks korra-kaks veel glasuuriga üle pintseldada).
Tõsta küpsenud lõhepärg vaagnale ning eemalda suupistetikud, kui neid kasutasid. Puista peale soolahelbeid, purustatud pipart ning riivitud laimikoort. Serveeri koos greibisalatiga.
Nipid ja soovitused:
Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.
Retsepti koostas Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Lõhepärg
Pühadelauale sobiv kena kalaroog. Meie serveerisime seda roosa greibi salatiga.