Tee tänavu pühadelauale piparkoogi-õunakook. Piparkoogitainas tee ise või kasuta meelepärast Eesti Leivatööstuse piparkoogitainast.
300 g piparkoogitainast
2-3 õuna
2 sl pruuni suhkrut
1 sl sidrunimahla
kaneeli või kaneelisuhkrut
soovi korral peotäis pohli või jõhvikaid
vedelat mett või karamellikastet
vanillijäätist
Lõika õunad õhukesteks viiludeks. Vala peale sidrunimahl ja sega läbi.
Jaota tainas kaheks võrdseks palliks. Rulli kergelt jahusel laual mõlemast tainapallist õhukesed kettad. Tõsta küpsetauspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Laota õunaviilud taina keskele. Jäta äärtesse u 3 cm vaba ruumi. Puista õuntele suhkrut ja kaneeli. Tõsta taina servad õuntele.
Küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit või kuni piparkoogitainas on küps.
Serveeri soojalt vanillijäätise või vedela mee või karamellikastmega.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Parim soojalt vanillijäätisega!
Piparkoogigalette
Tee tänavu pühadelauale piparkoogi-õunakook. Piparkoogitainas tee ise või kasuta meelepärast Eesti Leivatööstuse piparkoogitainast.