Piparkoogigalette

Tee tänavu pühadelauale piparkoogi-õunakook. Piparkoogitainas tee ise või kasuta meelepärast Eesti Leivatööstuse piparkoogitainast.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g piparkoogitainast

2-3 õuna

2 sl pruuni suhkrut

1 sl sidrunimahla

kaneeli või kaneelisuhkrut

soovi korral peotäis pohli või jõhvikaid

Serveerimiseks:

vedelat mett või karamellikastet

vanillijäätist

Valmistamine

Lõika õunad õhukesteks viiludeks. Vala peale sidrunimahl ja sega läbi.

Jaota tainas kaheks võrdseks palliks. Rulli kergelt jahusel laual mõlemast tainapallist õhukesed kettad. Tõsta küpsetauspaberiga kaetud ahjuplaadile. 

Laota õunaviilud taina keskele. Jäta äärtesse u 3 cm vaba ruumi. Puista õuntele suhkrut ja kaneeli. Tõsta taina servad õuntele. 

Küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit või kuni piparkoogitainas on küps. 

Serveeri soojalt vanillijäätise või vedela mee või karamellikastmega. 

Vaata veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 02.12.2021 17:09

Parim soojalt vanillijäätisega!