Piparmündi-šokolaadimakroonid

Pühadeperioodi sobivad makroonid.

Kogus
u 25 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g mandlijahu või jahvatatud mandleid

130 g tuhksuhkrut

20 g magustamata kakaopulbrit

110 g munavalget

150 g suhkrut

37 g vett

Täidis:

200 g tumedat šokolaadi

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

piparmündiessentsi

Kate:

tumedat šokolaadi

purustatud piparmündikomme

Valmistamine

Beseede valmistamiseks sega kokku kuivained ja sõelu läbi. Jaga munavalged kahte võrdsesse ossa ja kalla üks osa kuivainetele. Jäta ootele.

Pane teine osa munavalgeid mikserikaussi. Pane pliidile potike, kus sega kokku suhkur ja vesi. Hakka vee-suhkru segu kuumutama ja samal ajal munavalgeid vahustama. Kui suhkrusiirup on jõudnud umbes 118-kraadini, siis eemalda pott tulelt ja kalla siirupit munavalgevahtu, jätkates pidevalt vahustamist. Vahusta segu, kuni selle temperatuur on langenud 40-50-kraadini ja besee on ilus tugev.

Kalla beseemass kuivainekaussi ja sega kõik hoolikalt läbi. Valmis segu peaks spaatlilt voolama nagu laava, olles mitte liiga paks ega liiga vedel.

Pane segu pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 2-3 cm suurused pallikesed. Kui kogu segu on ära pritsitud, löö ahjuplaati paar korda vastu lauda, et beseemassist õhumullid välja tuleks. Jäta ahjuplaadid umbes 15 minutiks seisma.

Küpseta makroone 130-kraadises ahjus 13-15 minutit (jälgi, et nad ei pruunistuks!), siis tõsta ahjuplaadid ahjust välja ja lase makroonidel plaadil täielikult jahtuda.

Valmista täidis kuumutades koor väikeses potikeses ja sulatades sinna sisse šokolaadi. Eemalda pott tulelt ja sega hoolikalt ühtlaseks. Lisa mõned tilgad piparmündiessentsi ja sega uuesti läbi. Lase segul jahtuda (muutub paksemaks).

Eemalda jahtunud makrooniküpsised küpsetuspaberilt. Võta üks makrooniküpsis, pritsi sellele täidist, kata teise küpsisega. Korda sama ülejäänud küpsiste ja täidisega.

Kui soovid makroone kaunistada, sulata ja tempereeri šokolaad, kasta sellesse makroonid poole ulatuses sisse ja puista üle purustatud piparmündikommiga. Lase enne serveerimist mõned tunnid jahedas seista.

PIldi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 30.11.2021 15:47

Need on head, kuigi ma suur makroonisõber ei ole!