Võileib hommikusöögiks!

Võileib on hommikusöögiks mugav ja hea – valmib kiirelt, toidab kenasti kõhtu ja koosneb just nendest komponentidest, mis sööjale enim maitsevad. Otseloomulikult on soovitatav võileiba kokku pannes mõelda, et sellel oleks ka värskeid komponente, mis kõhule pai teeks ning organismi kasulike ainetega toidaks.

Nami-Nami soovitab erinevaid variante neile, kes hommikuti just võileibu süüa armastavad. 

Kala on kasulik!

Kalast saab väga maitsvaid võileivakatteid! Alustades näiteks eheda Eesti kiluvõileivaga, mida võib täiustada mõnusa maitserohelisest salatiga, saades nii veel toekama hommikuampsu. Ka tuunikala sobib leivale hästi. Proovi  Pret A Mangeri tuunikalavõileiba või valimista tuunikala-kodujuustusalatit.

Otse loomulikult sobib võileivakatteks ka meile hästi tuntud sprott. Siin mõnus Läti sprotivõileib värske kurgiga ning siin kena roheline avokaadoga sprotileib

Kreemja avokaadoga moodustavad maisva koosluse ka külmsuitsulõhe ja Skyr – retsepti leiad siitsamas Nami-Namist.

Krabipulkade austajad võiks aga proovida seda mahlakat salatit, mis hästi nii leivale kui ka niisama söömiseks sobib!

Mõnus toekas hommikuleib!

Muna on vaieldamatult paljude Nami-Nami lugejate hommikulaual ja muna maitseb hästi ka võileiva koostises! Proovi näiteks seda munavõileiba  või seda krevettide ja munaga leiba. 

Klassikalise muna kaaslase peekoni leiad aga siit maitsvast võileivast . Kui Sa armastad kana, siis proovi näiteks seda kanavõileiba või seda  Caesari salatist inspireeritud klubivõileiba.

Klassikalise vorstileiva asemel proovi homme seda vorsti-juustusalatiga leiba ja kui teed suitsuvorstiga leiba, siis lisa sinna veidi maasikaid – huvitav ja maitsev! Kui soovid hommikusöögilauale veidi Euroopa klassikat tuua, valmista seda võileiba - üht Taani lahtistest smørrebrød-võileibadest, mille valmistamiseks on vaja taanlaste rullsinki rullepølse.

Lihavaba hommikusöök.

Tomat on maitsev! Kauneid küpseid tomateid tasub hommikuleivale panna nii iseseisvalt, koos juustuviiluga kui ka kreemja avokaadoga!  Kui tomateid parjasti ei ole, siis tegelikult maitseb avokaado üksi ka leivaga väga hästi – eriti musta leivaga!

Avokaadoleibade kõrvale tasub valmistada ka kurgi ja kress-salatiga leibasid – väga mõnusat värskendav krõmpsuv amps!

Proovi ka magusaid leivakatteid!

Aeg-ajalt on mõnus leivale ka magusam kate määrida. Hommikusöögi puhul peaks see loomulikult veidi toekam olema (lihtsalt saiaviilust meega jääb kõht ju tühjaks!). Proovi hommikusöögisaia Skyri ja mustikatega või banaaniga! Hästi mõnus magussoolane amps on maapähklivõi – siin kombinatsioonis banaaniga ning siin klassikalise moosi-maapähklivõi kooslusena. Head mõlemad!

Jätku leiba! :)

Loe veel:

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 16.09.2018 08:11 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Secret
postitatud 20.09.2018 07:23

Minu lemmik on lõhe või muna ja avokaadoga (maitsestatud sidrunipipraga)sepik.

Sander S.
postitatud 23.08.2023 12:58

Täna oli täiesti igav võileib, röstitud Tumeda Ciabatta kukli pooled, või, juustuviil ja tomat.