Sproti-avokaadovõileib

Ühe Läti toidublogija soovitus sprottide nautimiseks. 

Kogus
kahele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

väike karp sprotte õlis

1 küps avokaado

sorts sidrunimahla

soola ja musta pipart

4 viilu head rukki- või nisuleiba või palaleiba

1-2 sl hakitud värsket peterselli soovi korral

Valmistamine

Pintselda leivaviilud sprotiõliga, siis rösti kuumas grillahjus kergelt kuldseks. 

Poolita avokaado, eemalda kivi. Suru avokaado viljaliha kahvliga katki, määri röstitud leivaviiludele. Laota peale sprotid*, riputa peale veidi soola-pipart, nirista peale sidrunimahla ja kaunista peterselliga.

Nipid:

  • Võid ka sprotid vähese sprotiõliga katki suruda, siis sidrunimahla-soola-pipraga maitsestada.
  • Kui Sul sprotte pole, siis võid kasutada sardiine õlis, nagu algretseptis tegi Alton Brown.

Loe veel:

Mugandatud Kitchen Mouse blogist.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 26.04.2017 13:29

Mõnus! Mulle meeldis rohkema avokaadoga, seega võtsin neid topelt!

Katrin Laikoja
postitatud 05.08.2017 19:39

Olin selle retsepti unustanud! Aitäh!

Reet Tammes
postitatud 17.10.2019 19:57

Näeb nii hea välja, et hakka või poodi minema :)

Rait Kukk
postitatud 04.02.2021 13:46

Läti sprotid on paremad, kui eesti omad täna.