Klassikaline rikkaliku kattega Taani võileib, rejer og æg smørrebrød. Populaarne jõuluaegse hommikusöögi julefrokost osa.
4 viilu kandilist (seemnetega) rukkileiba
2 sl võid
4 sl majoneesi
jääsalatit või muud lehtsalatit
4 keedetud muna (9-minuti mune)
150 g keedetud kooritud krevette
veidi sidrunimahla krevettidele
sidrunit
tomatit ja/ või kurki
kressi või tilli
kalamarja (nt merivarblasemarja)
Määri rukkileivaviilule võid, aseta peale salatileht.
Lõika keedetud munad viiludeks, aseta munaviilud leivale, servad kergelt kohakuti.
Tõsta peale majoneesi, majoneesi peale tõsta kena kuhjake kooritud krevette.
Kaunista sidrunisektori, tomativiilu ja/või kurgiviiluga, kressi ja soovi korral lusikatäie kalamarjaga.
Täpsemad kogused võetud siit.
Puhas klassika! Meil kalamarja kodus polnud, seda ei lisanud :)
Taani võileib muna ja krevettidega
Klassikaline rikkaliku kattega Taani võileib, rejer og æg smørrebrød. Populaarne jõuluaegse hommikusöögi julefrokost osa.