Taani võileib muna ja krevettidega

Klassikaline rikkaliku kattega Taani võileib, rejer og æg smørrebrød. Populaarne jõuluaegse hommikusöögi julefrokost osa.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 viilu kandilist (seemnetega) rukkileiba

2 sl võid

4 sl majoneesi

jääsalatit või muud lehtsalatit

4 keedetud muna (9-minuti mune)

150 g keedetud kooritud krevette

veidi sidrunimahla krevettidele

Kaunistuseks:

sidrunit

tomatit ja/ või kurki

kressi või tilli

kalamarja (nt merivarblasemarja)

Valmistamine

Määri rukkileivaviilule võid, aseta peale salatileht. 

Lõika keedetud munad viiludeks, aseta munaviilud leivale, servad kergelt kohakuti. 

Tõsta peale majoneesi, majoneesi peale tõsta kena kuhjake kooritud krevette. 

Kaunista sidrunisektori, tomativiilu ja/või kurgiviiluga, kressi ja soovi korral lusikatäie kalamarjaga. 

Loe veel:

Täpsemad kogused võetud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 11.03.2017 15:01

Puhas klassika! Meil kalamarja kodus polnud, seda ei lisanud :)