Martiina Abikokk 2009-03-26 13:31:20 |
Täna lõunaks lehttaignast küpsetades tegin mõned sellised pirukad ka, kuhu sisuks panin keedetud põldube, juustutükke ja keedumuna tükke, mille olin seganud majoneesi ja veidikese magusama sinepiga. Mõtlesin, et proovin, kuidas maitseb. No sõin ära küll, nii et kõige hullem ei olnud :) aga kõige lemmikum ka just ei olnud. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-03-26 16:02:31 |
Ostsin paar päeva tagasi NOPist 500-grammise kuivatatud borlotti ube (kui õigesti mäletan, siis maksis pakk 65 krooni). Leotasin neid ööpäeva ja eile keetsin Jamie Oliveri retsepti kasutades pehmeks ja maitsestasin ära. Sellised üsna tiheda konsistentsiga oad, maitsesid hästi ja olid ilusad pruunid. Need borlotti-ubadele omased kaunid laigud kahjuks kuumutamisel kaovad. Eile õhtul sõime valminud ube rohke maitserohelisega, kõrvale ahjus küpsetatud kanakoib. Siin retsept ja foto: Täna lõunaks sõin eilsetest jääkidest kombineeritud külma kana-oa salatit. Üks kausitäis keedetud ube ootab veel kasutamist.. | |
Leenilii Abikokk 2009-03-26 16:13:03 |
Ma panen ühe jube eelmisesse kuusse jäänud toidu kirja: Läätsekarri (retsept inspireeritud mitmest teisest, aga lõppvariant valmis tegemise käigus): 1 sibul tükeldada ja praadida lisada paar hakitud küüslauguküünt Ahjupotti panna: pakk külmutatud minifrikadelle (võib ilmselt samuti eelnevalt praadida, mina seda ei teinud) pakk külmutatud beebiporgandeid kui on, siis purustatud tomateid (minul polnud, panin tomatikastet valgetelt ubadelt ja lihtlabast ketšupit) ca 100-150 gr punaseid läätsi (kuivatatud) pool puljongikuubikut sibul-küüslauk india karri segu, mida minul polnud; seega panin vaba käega karrit, sinepiseemneid, juustköömnepulbrit, tšillit, paprikapulbrit, pipart, soola, punet Kõige peale keeva vett nii palju, et oleks nagu supp. Siis köetud (aga mitte liiga kuuma!) ahju (mina kasutan toidutegemiseks meie suurt kahhelahju), kuhu roog "unustada" ca kolmeks tunniks (ilmselt piisab ka kahest). Valmis saanult on karri mõnusalt paks. Lisasin valmis toidule ka pool purki valgeid ube tomatikastmes. Serveerisin riisi ja värskete itaaliapäraste saiapulkadega (nagu pitsa kõrvale pakutakse). Umbe hää. Ma küll kartsin, et ehk on laste jaoks liiga vürtsikas, aga õnneks mu "vaba käsi" oli maitsestamisel siiski üsna tundlik. | |
Mann Abikokk 2009-03-26 18:24:31 |
Thredahlia:
igaljuhul sloveenlased kiitsid salati heaks, mida ei juhtu just tihti majoneesiste salatite puhul. isegi mehe vend, kes peale grill-liha reeglina muud miskit ei söö, popsis kaks taldrikutäite kere vahele. Pille:
Aitäh!
Ja kikerherne ostukoha soovitajatele samuti tänud - aga leidsime lõpuks siiski kuivatatud ja Pomonast. Lõpp hea, kõik hea :)
Nüüd hoopis üks juustuga oasalat, singivaba - mulle maitseb nii rohkem.
http://farm4.static.flickr.com/3624/3384216641_b23a5d2ac5.jpgThredahlia:
Hästi ilus pilt, Thredahlia! Nami-Namis on ka üks röstitud paprikaga hummuse retsept.Mina tegin laupäevaseks sünnipäeva tähistamiseks hummust. Sellist, aga tahini asemel röstitud punase paprikaga. |
|
Merilin Abikokk 2009-03-26 19:54:21 |
Mann:
Vat kui tore :) Thredahlia:
igaljuhul sloveenlased kiitsid salati heaks, mida ei juhtu just tihti majoneesiste salatite puhul. isegi mehe vend, kes peale grill-liha reeglina muud miskit ei söö, popsis kaks taldrikutäite kere vahele.Nüüd hoopis üks juustuga oasalat, singivaba - mulle maitseb nii rohkem. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Aire1 Abikokk 2009-03-26 20:54:52 |
Tegin täna oma elu esimese oapasteedi. Nii lahe on avastada mida kõike saab ubadest teha. Keetsin täna ube rohkem, homme saab kotlette teha. | |
Zoozi Abikokk 2009-03-26 22:18:29 |
Mina tegin täna ubadest sellist vahvat rooga. Kasutasin Talleggi kanalihast grillvorste, mida küpsetasin ahjus. Värsket majoraani polnud, panin kuivatatud. Välja tuli üks kerge ja maitsev toit. Eriti meeldis õuna-oa-köömne kooslus. Väga mõnus ja maitsev :) | |
Uniquegirl Abikokk 2009-03-26 22:27:48 |
Meie peres oli nädala alguses hakkliha köögivilja supp. Väga hea tuli ja lapsele ka tohutult meeldis. Oad on ikka päris head asjad nagu tuleb välja. Pilti supist ei jõudnud teha (kogu aeg unustasin teha kahjuks) 400 g hakkliha 1 sibul 1 sellerivars 1 porgand 1 purk purustatut tomatit röstitud küüslauguga 2 tomatit 1 purk ube tomatimahlas 5 dl vett 2 puljongikuubikut (soovi korral) 1/2 tl punet 1/4 kapsapead 2 dl makarone soola vürtsi loorberileht 1. Pruunista potis hakkliha. 2. Lisa hakitud sibul, seller, porgand, tomatid, purustatud tomatid, oad, vesi, pune. Kui kasutad puljongikuubikud siis need ka lisa. 3. Kuumuta keemiseni ja keeda umbes 20 minutit 4. Lisa ribadeks lõigatud kapsast ja makarone. 5. Keeda kuni makaronid on pehmed Ma olen nii palju huvitavat avastanud tänu nami-namile ja juba ootan, mis on järgmiseks koos kokkamise teemaks | |
Ragne Abikokk 2009-03-27 12:10:15 |
Tegin oapasteeti, mis maitseb tohutu hästi ja valmib ilmatu ruttu. Kindlasti hakkan seda määret väga tihti valmistama! | |
Kukkel Kokaõpilane 2009-03-27 15:53:03 |
Tere! Mina olen esimest korda kooskokkamas! Ja tegelikult ma ei osanud aimatagi, et minu hiljutine köögikappide koristus mind siia toob! Nimelt, korrastamisel avastasin, et mul on kapis vähemalt 10 purki erinevaid konservube. Nii hakkasingi otsima retsepti, kus ühe retsepti raames saaksin võimalikult palju ube ära kasutada. Leidsingi selleks sobiliku retsepti Epicurious'e lehelt. Asendasin mõned oad teistega - vastavalt kapi sisule. Siin siis minu "Soda Jerk" Beans: Retsept on kirjas minu uuel retseptiblogil Pean aga kurvastusega teatama, et retsepti jätsin inglise keelde. Olen enda häbiks täheldanud, et sageli puudub mul toiduainetele õige eestikeelne vaste. Minu köögisõnastik laienes alles siis kui Ameerika köögis kokkama asusin. Enne seda teadsin vaid 2 uba: põlduba ja türgi uba. "Soda Jerk"? Limpsihull? Oskab keegi teine paremat vastet tuua? | |
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |