Hexy Abikokk 2009-03-31 11:35:42 |
ei ole mina suutnud Rakverest veel kikerherneid leida. Hetkel on ka ajapuudus suur. | |
Netcat Abikokk 2009-03-31 15:33:03 |
Berit:
Ei tõmba midagi pruunikaks, kui ntx Granny Smithi õunu kasutada. Uniquegirl:
See salat ootab juba tükk aega tegemist, kuna tundub väga maitsev. Siiski on paar küsimust: kas te teete salati tavaliselt keedetud ubadest või võib ka konservube kasutada? Kas viimaste puhul on vitamiinid suures jaos kadunud ja kas konservoad tekitavad rohkem nn kõhuvaegusi kui keedetud?
Ja siis veel see ka, et kas õun tõmbub sellise kastme sees pruunikaks ka? Ma mõtlen, et kui salatit nt kooli kaasa või järgmiseks päevaks teha, või tuleks kohe ära süüa?Ka mina tegin oa salati, mis on küll äärmiselt lihtne ja kiire. Koostisosad said valitud vastavalt külmkapi sisule (oad, sink, juust, õun ja kastmesse majoneesi, hapukoort, sidrunimahla,soola). http://4.bp.blogspot.com/_qg9-WDoQhPQ/ScgW37X-G7I/AAAAAAAAASI/rWu2s6Qs7Tk/s320/IMG_8687.JPG Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kingadraakon Abikokk 2009-03-31 16:49:32 |
tegin valgetest konservubadest oapasteeti. kasutasin kuivatatud münti. sai väga maitsev! mündi asemel võiks tegelikult panna ka peterselli või basiilikut. igal juhul väga mõnus määre. põldoa-singisalat on mu suur lemmik. mina jätan juustu lisamata ja kasutan salatis ohtralt muna ja porrut. võib teha ka pruunide purgiubadega, aga põldubadega on ikka lemmik. viimastest tegi mu ämm ka väga maitsvat oasalatit: pruune konservube hakitud metsaseeni või konservshampinjone hakitud paprikat poolitatud kirsstomateid või hakitud suuri tomateid, millelt seemneosa eemaldatud hakitud sinki (hakitud peterselli) peale sidrunimahla-õlikaste, kuhu võib panna veidi sidrunipipart. | |
Netcat Abikokk 2009-03-31 17:10:38 |
Kukkel:
Soda jerk ei ole hull, vaid müüja, kes opereerib gaseeritud joogi aparaati. Ehk siis konkreetselt sellist fontääni moodi asja, nagu eelmise sajandi 50-tel moes oli. "Jerk" küllap sellest tuli, et seal kangiga jõnksutama pidi... Pean aga kurvastusega teatama, et retsepti jätsin inglise keelde. Olen enda häbiks täheldanud, et sageli puudub mul toiduainetele õige eestikeelne vaste. Minu köögisõnastik laienes alles siis kui Ameerika köögis kokkama asusin. Enne seda teadsin vaid 2 uba: põlduba ja türgi uba. "Soda Jerk"? Limpsihull? Oskab keegi teine paremat vastet tuua? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Mann Abikokk 2009-03-31 19:03:36 |
võilillelehe salat borloti ubade ja küüslauguga. haige olles on tunne, et miskit eriti tervislikku läheb vaja. salati jaoks-paras kogus võilillelehti (värkseid ja väikseid), ube, hakitud küüslauku, soola, oliiviõli ja oma maitsele äädikat, meil reeglina kas balsamico või õuna oma. | |
Nämmu Abikokk 2009-03-31 22:05:34 |
Nädalavahetusel tegin valgetest ubadest pastinaagi-oapada. Retsept Pille Endeni raamatust Pajaroad. Maitses päris hea, veidi magus.
Lähipäevil proovin teha mõnda oapasteeti, ka kikerherned ootavad kapis valmistamist. :) Kaie |
|
Kukkel Kokaõpilane 2009-04-01 05:42:33 |
Netcat:
Nojah, oleks võinud ju siis ma guugeldada :)
Minu retsepti nimi on siis:
Selle mehe oad Kukkel:
Soda jerk ei ole hull, vaid müüja, kes opereerib gaseeritud joogi aparaati. Ehk siis konkreetselt sellist fontääni moodi asja, nagu eelmise sajandi 50-tel moes oli. "Jerk" küllap sellest tuli, et seal kangiga jõnksutama pidi...Pean aga kurvastusega teatama, et retsepti jätsin inglise keelde. Olen enda häbiks täheldanud, et sageli puudub mul toiduainetele õige eestikeelne vaste. Minu köögisõnastik laienes alles siis kui Ameerika köögis kokkama asusin. Enne seda teadsin vaid 2 uba: põlduba ja türgi uba. "Soda Jerk"? Limpsihull? Oskab keegi teine paremat vastet tuua? |
|
Netcat Abikokk 2009-04-01 15:30:36 |
Eile tegin Kodukirjast pärit retsepti järgi teravat oavormi polentakattega. Mugandusena siis küll mitte sugugi teravat, kuna kaassööja palus tšilliga halastada.
Koostisosad ja kommentaarid:
2dl (120g) kiirpolentat
1 muna
4 dl piima
120g riivitud juustu Gouda, Cheddar vms (soovitan kasutada midagi teravamat, Gouda jäi liiga mahe)
4 sl värsket koriandrit (asendasin peterselliga)
Segada omavahel ja jätta paisuma ~20 min
2 suurt punast sibulat
1 sl õli
2 küüslauguküünt
1 punane tšilli (kasutasin näpuotsaga tšillihelbeid ja maitsestasin hautise selle asemel jahvatatud koriandri ja juustuköömnega)
350 g hakkliha (minul läks 450g kalkunihakkliha, sobis ka)
1 purk purustatud tomateid
2 sl tomatipüreed
2 purki ube (1 valged, 1 kidney)
2,5 dl köögiviljapuljongit (mul kulus vähem)
1 sidruni mahl ja koor
suhkrut
Praadida pannil, alustades sibulatest ja hautada ~15 min, tõsta vormi, tõsta oahautise peale polentamass ja küpsetada grilli all 4-5 min.
Pilt ka:
Arvamus: tummine toit, jätkub vabalt 4-le, toorsalati kõrvale isegi 6-le - üksik inimene võib seda nädal aega süüa.... Viimasel põhjusel jääb see ka viimaseks katsetuseks siin teemas, kuna täna on vormi veel mehiselt järel. Maitseb nagu karjasepirukas, kuhu on uba pandud ja kartulipudru asemel maisiputru kasutatud... Mina isiklikult ei olnud polentast eriti sisse võetud selles retseptis.
Kaassööja ka kurtis, et ei saanud aru, miks seda pidi hautise peale panema. Eks tšillisena oleks vist asjal rohkem mõtet olnud, nagu originaal ette nägi. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Fre Abikokk 2009-04-01 23:06:55 |
Lõpetage nüüd see teema palun ära - eesmärk saavutatud - Stockmannist kikerherned otsas. St olemas on vaid mingid kallid klaaspurgis kikerherned :rolleyes: | |
Heleen Abikokk 2009-04-01 23:18:35 |
Üleeile tegin tavalist oasalatit. Panin sinna kurki, mingit vorstiollust ja sibulat. Hapukoor ja majonees ka ja nii ma sõingi. Polnud ammu teinud ja väga hea vahepala oli.
Mainin lihtsalt ära, et päris võõrdunud ma nami-namist veel ei ole :D Aega vähe lihtsalt. Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |