Aire1 Abikokk 2009-03-27 19:37:02 |
Õhtusöögiks tegin oa kotlette hakklihaga, maitsavad olid, mees söi ja kiitis. Ämm, kes ei ole eriline ubade fänn,ütles et võin veel teha. Retsept on pärit siit oakotletid | |
Proua Simpson Abikokk 2009-03-28 17:12:18 |
Olen praktiliselt kogu paastuaja läätsedest ja ubadest toitunud. Mõtlesin juba punkti panna ja mingite muude koostisainete peale üle minna, aga nüüd leidsin nami-namist veel paar head retpseti, mis tuleb ära proovida. Eelkõige just Pille viidatud pasteet ja falafelid. Endale on siiani kõige rohkem meeldinud "450 retsepti kogu maailmast" avastatud punase oa tšilli retsept - on rikkalik, kerge, kuid ometi toitev ja seda annab oma maitse järgi lõputult varieerida; ka kuigi mõni koostisosa ära jääb, on hea. | |
Kiilike Abikokk 2009-03-28 21:57:55 |
Siin juba esinenud salat ubadest on viimasel ajal ka meie laual üsna tihti :) Meil on aga kohustuslik panna kurki ja paprikat - muidu ei tunnistatud piisavalt heaks. Eriti heaks muutub kui ka veidi mugulsibulat panna. | |
Kukkel Kokaõpilane 2009-03-29 19:33:17 |
Siin paljuesinenud oasalat on ka väga hea sellises koosluses: Punane uba Mais sink õun juust ja siis majonees | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-03-30 12:32:35 |
Väga tore, et oa- ja hernetoidud nii populaarseks on osutunud! Aga veel on tervelt kaks päeva aega midagi toredat kokata ja siis uhkustada - kolmapäeva õhtul loosin välja kaks Aivi Luigela raamatut "Targalt toitudes terveks 2". | |
Seenekas Abikokk 2009-03-30 16:14:32 |
Mul siis ka esimene oasalat, aga lisaks õunale, singile, juustule ja majoneeskastmele lisasin veidi konservherneid ja marineeritud kurki. Õuna hakkisin üsna ohtralt, muidu tundus rammusavõitu. | |
Frieda Abikokk 2009-03-30 19:29:43 |
Tegin Maru retsepti järgi sidrunikoorest põldoatampi. Maitses igati mõnusalt. | |
Aurora Abikokk 2009-03-30 19:40:55 |
Kui ma ube muidu väga armastan, siis viimasel ajal pole nende järele eriti isutanud, nüüd aga otsustasin kooskokkamisega viimasel hetkel liituda. Lõunaks valmis minu oaroog - silmoad porruga. Selleks aurutasin klaasitäit ube ca 40 min, võib ka eelnevalt leotada aga see oamõte tuli lihtsalt nii hilja. Purustasin mõned küüslauguküüned ja viilutasin 2 suuremat porrut õhukeseks ning praadisin neid suurel pannil õlis umbes 5 minutit. Lisasin maitseained - teelusikatäie teralist sinepit, tüümiani, natuke soola ja terake suhkrut, seejärel klaasitäie siidrit ja oad. Hautasin umbes 15 minutit kuni oad pehmed. Peale raputasin hakitud peterselli. Öeldakse küll, et silmoad on väikesed ja ei vaja leotamist, kes aga tuuli kardab, võib seda siiski teha. Toit kahjuks taas pildita, pole veel endale korralikult selgeks teinud nende üleslaadimist :( | |
Berit Abikokk 2009-03-30 20:39:57 |
Uniquegirl:
See salat ootab juba tükk aega tegemist, kuna tundub väga maitsev. Siiski on paar küsimust: kas te teete salati tavaliselt keedetud ubadest või võib ka konservube kasutada? Kas viimaste puhul on vitamiinid suures jaos kadunud ja kas konservoad tekitavad rohkem nn kõhuvaegusi kui keedetud?
Ja siis veel see ka, et kas õun tõmbub sellise kastme sees pruunikaks ka? Ma mõtlen, et kui salatit nt kooli kaasa või järgmiseks päevaks teha, või tuleks kohe ära süüa? Ka mina tegin oa salati, mis on küll äärmiselt lihtne ja kiire. Koostisosad said valitud vastavalt külmkapi sisule (oad, sink, juust, õun ja kastmesse majoneesi, hapukoort, sidrunimahla,soola). http://4.bp.blogspot.com/_qg9-WDoQhPQ/ScgW37X-G7I/AAAAAAAAASI/rWu2s6Qs7Tk/s320/IMG_8687.JPG |
|
Uniquegirl Abikokk 2009-03-30 22:11:32 |
Berit, mina kasutan konservube ja seda pigem ajapuuduse ja mugavuse tõttu. Teed purgi lahti ja kõik. Mina teen salati ja kastme eraldi nõus, kastme jaoks kasutan tihti beebipurgitoidu purke, need mis on umbes 100 grammised. Hea hoiustada. Hoiustan samuti eraldi ja kastet panen vahetult enne söömist. Ma ei ole õunaga salatit muidu pikalt hoiustanud aga eks ta pruuniks läheb küll. Aga kui sa enda jaoks teed kooli kaasa ega siis ju hullu ei ole kui õun pruunikas, maitse ju ikka hea | |
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |