Zoozi Abikokk 2010-09-17 10:13:40 |
Kas meil müüakse flageolet konservube või siis kuivatatud? Kuidas oleks nende ubade nimetus eesti keeles? Millega võiks asendada? Sai palju küsimusi :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-09-17 11:03:59 |
Zoozi:
Ma nüüd lappasin siin Maalehe Raamatu "Uba aias ja köögis" ja muid allikaid. Flageolet on harilik aeduba (Phaseolus vulgaris), kasvatatakse poetisoana (st süüakse poetatud teri), viljad helerohelised ja Prantsusmaal väga hinnatud.
EUR-Lex on tõlkinud need "prantsuse ubadeks"
Kui ma nüüd miskit sassi ei aja, siis ma olen neid vähemalt konservitud kujul kuskil Eesti kaubandusvõrgus täitsa näinud. Stockmannis? Mõnes suuremas co-marketis või Selveris?
Cannellini oad sobivad muidu asendamiseks, kuigi pole nii kreemjad ja on suuremad.
Kas meil müüakse flageolet konservube või siis kuivatatud? Kuidas oleks nende ubade nimetus eesti keeles? Millega võiks asendada? Sai palju küsimusi :) |
|
Zoozi Abikokk 2010-09-17 11:10:21 |
Pille:
Aitäh, ma vist nägin ka Stockmannis :)
Zoozi:
Ma nüüd lappasin siin Maalehe Raamatu "Uba aias ja köögis" ja muid allikaid. Flageolet on harilik aeduba (Phaseolus vulgaris), kasvatatakse poetisoana (st süüakse poetatud teri), viljad helerohelised ja Prantsusmaal väga hinnatud.
EUR-Lex on tõlkinud need "prantsuse ubadeks"
Kui ma nüüd miskit sassi ei aja, siis ma olen neid vähemalt konservitud kujul kuskil Eesti kaubandusvõrgus täitsa näinud. Stockmannis? Mõnes suuremas co-marketis või Selveris?
Cannellini oad sobivad muidu asendamiseks, kuigi pole nii kreemjad ja on suuremad.Kas meil müüakse flageolet konservube või siis kuivatatud? Kuidas oleks nende ubade nimetus eesti keeles? Millega võiks asendada? Sai palju küsimusi :) |
|
Cousinella Kokaõpilane 2011-01-14 00:30:35 |
Mina sattusin kord Itaalias sööma maitsvat kikerhernepastat.
See koosnes kikerhernestest, aedviljapüreesupist ja makaroniratastest. Peale puistati parmesani. http://cousinella.blogspot.com/ |
|
Jaanikaant Abikokk 2011-02-01 09:30:30 |
Tegime nädalavahetusel vorstikeste kõrvale lihtsat ent toitvat oa- tomatisalatit. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-03-31 13:08:43 |
Tahtsin lihtsalt väga kena teemakohast fotot jagada, pärit Bea w Kuchni blogist: | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-02-03 11:29:53 |
Artikkel Maalehes: Toite kuivatatud aedubadest, Kadrin Linna. Artiklis on ära toodud järgmised retseptid: Aromaatne oasupp Oasupp suitsulihaga Oasupp värske kapsaga Aedoa-sibulahautis Püreesupp porgandikuubikutega Lihtne oasupp Oapüree Oa-pähklipüree Aedoarisoto Oapasteet ukrainapäraselt | |
Pille Nami-Nami peakokk 2015-02-15 12:18:50 |
Veebruaris 2015 oli ajakirjas Kodu & Aed põldoaeri. Ma seal köögitoimetaja, nii et täitsa Nami-Nami retseptid seal. Pilti tegi Juta Kübarsepp. Vasakult ülalt: Põldoasupp Põldoapasteet Põldoakotletid Oa-kartulisalat | |
Laurentzius Abikokk 2015-04-26 00:00:47 |
Tegin maitsvat hiidoa hautist seapõsega. Seapõsk üllatas positiivselt ja kindlasti kasutan seda lõiku veel! | |
Hexy Abikokk 2016-02-02 11:11:08 |
Katsetasin erinevaid ubade-herneste retsepte, väga maitsvad, soovitan proovida. |
|
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > |