Postitusi: 90
Tiitel: Kokaõpilane
2014-12-04 16:36:59 |
2014. aasta saabus meie peres paleo-õhtusöögiga, kuna otsustasin vahetult pärast jõule paleodieedile minna ning ei tahtnud niipea alla anda. Meil olid ka külalised, nii et päris hirmus tundus alguses mõelda välja midagi sellist, millest jätkuks kõigile söömiseks ja mis ka meeldiks. Lahenduseks tegime ahjukana ahjujuurikatega: peet, porgand, kaalikas, küüslauk, maitseained. Mehed oleksid ilmselt ahjukartulit eelistanud, aga juurikate hea maitse isegi üllatas neid. |
2014-10-31 14:47:35 |
Ühest kõrvitsast saab päris palju süüa teha: kõrvitsarisotot kõrvitsa ja peedi orsotot kõrvitsakooki (inspireeritud Sussi ahvatlevast kõrvitsakeeksist) ja igaks päevaks kõrvitsapüreesuppi |
2014-10-14 17:08:15 |
Tegin eile mesise seasisefilee kõrvale ahjukõrvitsaid, aga kuna avastasin kooskokkamise teema alles täna, ei ole enam millesti pilti teha. Lõikasin tänavused minikõrvitsad (10cm läbimõõduga)sektoriteks (2-3tk), puhastasin sisust, ei koorinud ja panin ahju koos mõne supilusikatäie mee ja võiga. Kui mesi ja või ära sulasid, määrisin kõrvitsatükid kokku ja lõpus (u pool tundi 200 kraadi juures)raputasin pisut soola peale. Sõime kuumalt sealiha kõrvale. Täitsa paleo ja valmib praktiliselt ise! |
2014-08-29 15:09:45 |
Tegin sünnipäevaks suure kausitäie kreeka salatit, milles olid salatilehed, arbuus, tomat, punane sibul, oliivid, feta juust ja oregano. Külalised ütlesid, et nad poleks tulnud selle peale, et arbuusi ja sibulat korraga süüa, aga tulemus üllatas positiivselt. Kindlasti väärib kordamist! |
2013-02-25 18:33:23 |
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 66 (MAGUS)[/B] Eilse pingiviinide paraadi ajal sõime sellist torti. Retsept: Biskviidi jaoks läheb vaja: 6 muna 6 sl suhkrut 5 sl jahu 1 sl lahustuva kohvi pulbrit Täidise jaoks: 400 ml vahukoort 200 g kohupiima (nt Saida farmi oma) 200 g (mõru)šokolaadi 3 dl jõhvika või kirsimoosi immutamiseks 1-2 dl mahla või amarettot Kaunistuseks kirsse või muid marju Mina kasutasin võõramaised granaatõunaseemneid. Esmalt pane ahi soojenema 180-190 kraadi peale. Vooderda 20cm diameetriga koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning tee vormi põhi ja ääred või ja jahuga kokku. Biskviidi jaoks eralda munakollased munavalgetest. Vahusta kõige pealt munakollased suhkruga, siis pese vispel puhtaks ning vahusta munavalged koos 0,5tl soolaga tugevaks vahuks. Sega 1/3 munavalgevahust munakollasevahu sisse, lisa jahu ja kohvpulber ja sega ettevaatlikult. Seejärel lisa ülejäänud munavalgevaht, sega ühtlaseks ning vala koogivormi. Küpseta ahjus ligikaudu pool tundi või kuni kook on läbi küpsenud. (Kontrolli näiteks noaga!) Jäta kook ahju jahtuma ja mine käi vahepeal mõnel vastuvõtul ära. Kreemi jaoks vahusta vahukoor, lisa sellele kohupiim ja 150 g sulatatud šokolaadi. Riivi 50 g šokolaadi ja sega sellest pool samuti kreemi sisse. (Valmistasin kreemi jaoks ka želatiini ette, aga see ei osutunud vajalikuks, kuna kreem tuli kohupiima abil piisavalt tugev.) Lõika jahtunud biskviit kolmeks kihiks. Immuta esimest kihti mahla või amarettoga, määri peale moos ning seejärel osa kreemist. Tee samamoodi teise kihiga. Määri kreem ka kolmanda kihi ja tordi külgede peale. Puista peale ülejäänud riivitud šokolaad ning marjad. Minu kook sai piisavalt mahlane ning seda võis serveerida juba pärast seda kui nõud olid pestud, laud kaetud ja kohvi valmis! |