Postitusi: 705
Tiitel: Abikokk
2014-02-26 10:29:08 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 100 Sellel aastal panustame ainult soolase tordiga "Talvine Eestimaa" ja põhjuseks ei ole siinkohal mitte ajapuudus. Miskipärast ei saanud ma blogisse hetkel retsepti postitada ja seetõttu panen retsepti otse siia: Vaja läheb: 36 viilu musta vormileiba 1 kg ricotta kohupiima 200 g fetat 300 g hapukoort 3 sl Dijoni sinepit 2 tl soola 2 pikka kurki Esmalt tee valmis täidis, selleks pane miksrisse ricotta, feta, hapukoor, sinep ja soo ning mikserda ühtlaseks massiks. Järgnevalt haki üks kurk väikesteks tükkideks ja lisa siis täidisesse.Seejärel pane kandikule 12 leivaviilu (3x4) ja kata umbes kolmandiku täidisega. Seejärel uueti leivaviilud ja täidis ja veelkord leivaviilud ja täidis. Kaunistuseks tee teisest kurgist kuused. Selleks lõika kusk pikuti pooleks ja pooliud omakorda väiksemateks juppideks. Võta terav juurvilakoorimisnuga ja lõika kurgi juppidest välja kuused.Viimaks torka kuused grilltikkude otsa j alükka võileivatordi sisse. Lase võileivatordil paar tundi külmkapis seista. Kui soovid kohe sööma asuda, immuta leivaviile jahutatud puljongiga. Sedapuhku oli tordi valmistamiseks põhjust ka seetõttu, et oli isa sünnipäev ja kõik sööjad jäid koogiga väga rahule. |
2013-04-15 18:56:27 |
Mis kausikookidesse puutub, siis minu arust on see hiilgav võimalus midagi sensatsiooniliselt ilusat ja maitsvat pakkuda ootamatutele külalistele ja põhimõtteliselt ju marju ning jogurit- kohupiima- hapukoort ikka kodus on :) Võibolla isegi leiab kapist mõned küpsised ja ongi valmis! |
2013-04-15 18:54:34 |
Vaniljekreemi kausikook nektariinidega |
2013-04-15 18:45:35 |
Üks kausikook, kus kasutatud Erika tordipulbrit |
2013-02-15 15:42:43 |
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 5 (MAGUS)[/B] Meie õega ehk siis Maitse Asi panustame sellel aastal tordivõistlusesse kihilise astelpaju- kõrvitsa- vahukooretordiga. Meie jaoks on see koduse maitsega ja kodumaisest toorainest ja sellepärast ka isamaaline :) |