Postitusi: 391
Tiitel: Abikokk
2011-06-22 14:40:44 |
Mina olen nüüdseks 2 korda ciabattat rukkijahuga teinud. Esimesel korral tegin kuivpärmiga (segasin selle kuivainetega ja lisasin külmale veele), teisel korral oli juba värske pärm käepärast ja tegin ilusti retsepti järgi. Mõlemal korral kerkis tainas väga hästi, kuid kui seda hiljem sõtkuma tahtsin hakata, oli too selleks ilmselgelt liiga vedel ja kui jahu sai ka juurde lisatud, jäi taigen ahjuplaadil minu ettekujutuse kohaselt liiga vedel. Samas küpsesid mõlemal korral saiad ilusti õige ajaga valmis ja ka ülejärgmisel päeval oli mõnusa krõbeda (kuid mitte kõva) kooriku sees pehme ja maitsev sisu. Seetõttu ei julgeks rohkem jahu ka panna, et saaks vormida paremini... Või siiski peaks? Teine asi, millega ma päris rahul ei ole, on valmis saia konsistents. Natuke liiga saia moodi, kui ma ootan ciabattat. Kas asi võib olla liiga väheses segamises või sõtkumises? Tahaks lõpuks ühe õige ciabatta teha, kus sisu piisavalt õhuline ja suurte mulliaukudega oleks :) Maitse poolest on retsept muidugi väga paigas :D |
2011-06-13 12:59:00 |
Nüüd, kus sai suveks Tartust esialgu natukeseks Pärnusse taas kolitud, on viimased 3 või 4 hommikut kohvi kõrvale olnud hommikusöögiks lasjane :D. Vahelduva eduga viitsin ahjus soojaks ka teha, täna hakkisin tšillit ka juurde. Kuidagi kummaline aga mulle väga sobib (eriti kui ma olen harjunud hommikuti palju sööma) :) Lisaks sõin eile õhtul tehtud Silja blogist pärit rabarberikooki jäätisega. No ikka väga väga maitsev ja kuigi ma arvasin, et see on parim soojalt (jäätisega muidugi), on see endiselt suurepärane ka järgmisel päeval. |
2011-04-02 14:14:38 |
Jaanikaant:
See näeb küll tõeliselt isuäratav välja!
Võtan omale kindlasti plaani, kui koju ahju juurde saab ;)Olen viimase nädala jooksul juba mitu korda teinud seda imeliselt lihtsat ja maitsvat rebitavat kaneelisaia.Mmmm... https://lh3.googleusercontent.com/_CjviwknQH2o/TZTiczUvQ1I/AAAAAAAACKU/eTCQfZ4JhsI/s288/IMG_1675.JPG https://lh3.googleusercontent.com/_CjviwknQH2o/TZVqOShsIeI/AAAAAAAACKw/EMrgAe09-Vo/s288/IMG_1690.JPG |
2011-03-18 13:31:54 |
Heeringavõileib mustal röstitud leival hapukoorega, värsket kurki ka kõrvale. Piimakohv. :) |
2011-03-05 19:19:30 |
Pannkoogitegemisest olen küll seni pika kaarega mööda käinud, sest lihtsalt ei õnnestu mul see asi. Aga nüüd võtsin kätte ja tegin väikeste mugandustega neid pannkooke. No nii head, et ise ka ei usu :P väike telefoniga tehtud pilt ka: |