"rumalad küsimused"

Netcat
Abikokk
2010-06-01 15:17:40
Kiisu:
Nii, mul on küsimus selline, et kust ma veel saaksin osta hapuoblikaid. Lõpetan tööpäeva 18st kui turg juba kinni. Ega kellegile pole silma jäänud mõnes poes need??? Tänud !
Ei, aga verevaid oblikaid müüakse potiga teiste ürtide juures.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Kiisu
Kokaõpilane
2010-06-03 13:01:00
Netcat:
Kiisu:
Nii, mul on küsimus selline, et kust ma veel saaksin osta hapuoblikaid. Lõpetan tööpäeva 18st kui turg juba kinni. Ega kellegile pole silma jäänud mõnes poes need??? Tänud !
Ei, aga verevaid oblikaid müüakse potiga teiste ürtide juures.
Aga kas nendest verevatest saab samahead oblikasuppi teha?? TÄNUD!

Armastus käib kõhu kaudu :)

Itakene
Abikokk
2010-06-15 12:47:59
Mul oleks kiiresti nõu vaja. Teen kakao-muretainast ja lõpptulemus jäi selline `mullane` nii värvilt kui ka tekstuurilt. Vaevu püsib koos kui suruda. Kas nii peabki või läks miskit nässu? Ja kui nässus, kas on liiga hilja pisut võid juurde panna?

köögimaania

Martiina
Abikokk
2010-06-15 14:22:27
Itakene:
Mul oleks kiiresti nõu vaja. Teen kakao-muretainast ja lõpptulemus jäi selline `mullane` nii värvilt kui ka tekstuurilt. Vaevu püsib koos kui suruda. Kas nii peabki või läks miskit nässu? Ja kui nässus, kas on liiga hilja pisut võid juurde panna?
Arvan, et pole liiga hilja. Sest kui üldse koos ei püsi, ega tast siis ka kasu pole ju. Ja muretaignale läheb tavaliselt ka tsipa vett, kas selles retseptis siis ei lähe?
Meringue
Abikokk
2010-06-15 18:25:52
Itakene:
Tõenäoliselt oled juba oma lahenduse leidnud, aga ma ise vaatan ka, et kuidagi vähe võid on taignas selle jahukoguse (ja kakao) peale. Ja mitte mingit muud siduvat ainet ka... Ise tegin ka kunagi mingi veidra retsepti järgi muretainast, mis vaevu koos tahtis püsida. Algaja kokana pistsin ta ikka ahju, mille peale jäi ka põhi üpriski pudi ja jahune. Aga mis sa siis lõpuks ikka tegid ja kuidas lõpptulemus oli? Siis saavad teised ka teada, et äkki hoopis retsept vigane. :)

Köögikatsed

Tiina
Abikokk
2010-06-15 19:14:24
Meringue:
Itakene:
Tõenäoliselt oled juba oma lahenduse leidnud, aga ma ise vaatan ka, et kuidagi vähe võid on taignas selle jahukoguse (ja kakao) peale. Ja mitte mingit muud siduvat ainet ka... Ise tegin ka kunagi mingi veidra retsepti järgi muretainast, mis vaevu koos tahtis püsida. Algaja kokana pistsin ta ikka ahju, mille peale jäi ka põhi üpriski pudi ja jahune. Aga mis sa siis lõpuks ikka tegid ja kuidas lõpptulemus oli? Siis saavad teised ka teada, et äkki hoopis retsept vigane. :)
Muretaignaga on veel selline asi, et kuigi ta algul väga kuiv-pudine tundub, siis peale tunnikest külmkapis seismist läheb konsistents parajaks. See on teooria :) AGa ma paneks mitte võid, vaid lusikatäie külma vett või hapukoort juurde, kui ikka liiga kuiv tundub.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Itakene
Abikokk
2010-06-15 23:35:53
Aniitram:
Itakene:
Arvan, et pole liiga hilja. Sest kui üldse koos ei püsi, ega tast siis ka kasu pole ju. Ja muretaignale läheb tavaliselt ka tsipa vett, kas selles retseptis siis ei lähe?
Oh, Aniitram, suur aitäh Sulle!! Ma ise vee peale ei tulnudki, panin väikse sortsu taigna hulka ja kohe oli taigna moodi. :) Retseptis millegipärast vett ei olnud ja mu meelest kakao kogus ka ilmatu suur, ma panin 60 g ja ikka oli liiga vänge maitsega. Muidu väga mõnusalt vormitav ja korvikesed ei küpsenud seest täis ka. Küpsetasin muffinivormis. Esimese katsetuse kohta täitsa ok, ma tavaliselt teen ainult küpsisepõhjal kooke. :D Aitäh ka Meringue`le ja Tiinale. :) P.S. Kas viga võib ka selles olla, et ma ise `köögikombaini` mängisin?

köögimaania

Tziiki
Abikokk
2010-06-20 14:34:25
selline küsimus, et tegin siinse retsepti järgi kirjuta koera (kondenspiimaga)-kui puruks need küpsised teha tuleb (kasutasin digestive küpsiseid, siis muud nagu polnud võtta)? mul nimelt rulliks vormides jäi kahtlus, et äkki on liialt tükiline, et kas ikka hiljem lõikamist kannatab...või tahkub ikka kenasti ära ja külmast peast lõikamisel probleemi ei teki?

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Kairit
Abikokk
2010-06-20 20:10:52
Tziiki:
selline küsimus, et tegin siinse retsepti järgi kirjuta koera (kondenspiimaga)-kui puruks need küpsised teha tuleb (kasutasin digestive küpsiseid, siis muud nagu polnud võtta)? mul nimelt rulliks vormides jäi kahtlus, et äkki on liialt tükiline, et kas ikka hiljem lõikamist kannatab...või tahkub ikka kenasti ära ja külmast peast lõikamisel probleemi ei teki?
Võib vabalt jätta suuremad tükid, kenasti imenduvad pehmeks ja pärast on hea lõigata. Mulle meeldibki nii, et suuremad tükid on, muidu nagu liiga plödi.
Sissela
Kokaõpilane
2010-06-21 21:56:41
Plaanin jaaniks teha pavlova ja vaarikatega šokolaadi-toorjuustukoogi. Kuna pavlovasse läheb 8 munavalget, siis tahaks munakollased ka kuidagi ära kasutada... Kas toorjuustu koogi põhja nt ei saaks panna ainult munakollaseid? (muidu seal 3 suurt muna) Kui saaks, siis mitu munakollast saab sinna panna? Mingit crem brule'd pole aega ega võimalust teha :( Maale külmikusse ka ei jäta munakollaseid. Niuts.
<< 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 >>