"rumalad küsimused"

Liisi
Abikokk
2010-07-21 14:08:13
Netcat:
Küsin igaksjuhuks üle, olen ma õigesti aru saanud, et lehtželatiini kasutades ei pea ülejäänud vedelik kuum olema, ainult see tilk, mille sisse paisunud lehed alguses lahustatakse? Ja siis võib juba ülejäänud külma vedeliku sisse segada? Igastahes ühekorra ma nii siidritarretist juba tegin ja midagi hullu, paistab, ei juhtunud, aga kas nt. kooretarretise tegemise korral see samamoodi pädeb?
Ülejäänud vedelik ei pea kuum olema, kuid kui lisada kuumas vees lahustatud zelatiin külmale vedelikule, võib klimpi tõmmata (kogesin jogurtitordi valmistamisel). Kuid eile sattusin lehtželatiini pakendilt lugema, et ülejäänud vedelik tuleks lisada sulatatud zelatiinile mitte vastupidi. Ise tegin vastupidi :o

Liisi Blogi

Tziiki
Abikokk
2010-07-21 15:39:52
Edith:
kas keegi teab kas eestis on müügil sellist asja mida ingliskeelsetes maadem müüakse nutritional yeast nime all? ja mis võiks selle eestikeelne vaste olla?
see on deaktiveeritud pagaripärm, mis on lihtsalt kultiveeritud ja kuivatatud-s.t et ei sisalda midagi muud (mingeid lisandeid), peale pärmirakkude (erinevalt pärmiekstraktist) põhimõtteliselt saaks seda ise teha :D (ma vana pärmikasvataja-laboris loomulikult :P ) aga mis asi see apteekides olev pärmipulber on?

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Edith
Abikokk
2010-07-21 16:47:50
pärmi pulber tundub internetis minevat kirja kuivpärmi alla. aga nagu ma aru olen saanud siis nutritional yeast peaks olema midagi millel enam kerkimisvõimet ei ole (ega tule ka kuumas vees leotamisega). kuidas sa seda ise nii esimese hooga teeks? võtaks pakki poepärmi, paneks millegagi kasvama ja siis kuivatks saaduse ahjus ning jahvataks?
Tziiki:
Edith:
kas keegi teab kas eestis on müügil sellist asja mida ingliskeelsetes maadem müüakse nutritional yeast nime all? ja mis võiks selle eestikeelne vaste olla?
see on deaktiveeritud pagaripärm, mis on lihtsalt kultiveeritud ja kuivatatud-s.t et ei sisalda midagi muud (mingeid lisandeid), peale pärmirakkude (erinevalt pärmiekstraktist) põhimõtteliselt saaks seda ise teha :D (ma vana pärmikasvataja-laboris loomulikult :P ) aga mis asi see apteekides olev pärmipulber on?

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Tziiki
Abikokk
2010-07-21 17:39:31
Edith:
pärmi pulber tundub internetis minevat kirja kuivpärmi alla. aga nagu ma aru olen saanud siis nutritional yeast peaks olema midagi millel enam kerkimisvõimet ei ole (ega tule ka kuumas vees leotamisega). kuidas sa seda ise nii esimese hooga teeks? võtaks pakki poepärmi, paneks millegagi kasvama ja siis kuivatks saaduse ahjus ning jahvataks?
Tziiki:
Edith:
oi-vabandust kui ma nüüd eksitasin, aga kodus seda siiski teha ei saa-pärmirakkude kogumiseks on vaja tsentrifuugi ning kasvatamiseks söötmeid ja 37 kraadi kappi :) hmm-aga wikipedia sõnul ei ole nutritional yeast mitte surnud, vaid just deaktiveeritud pärmirakud!? aga wiki sõnul tundub see ikka midagi spetsiifilist olevat...

Tziiki
Abikokk
2010-07-21 17:40:33
ma ise küsiks ka veel rumala küsimuse-kas pavlova põhi kannatab 3 päeva ette tegemist?

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-07-21 17:44:05
Tziiki:
ma ise küsiks ka veel rumala küsimuse-kas pavlova põhi kannatab 3 päeva ette tegemist?
Põhimõtteliselt küll. Praeguse kuumusega läheb aga vist raskeks leida kohta, mis oleks pigem jahe ja pigem kuiv.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tziiki
Abikokk
2010-07-21 18:13:23
Pille:
Tziiki:
Põhimõtteliselt küll. Praeguse kuumusega läheb aga vist raskeks leida kohta, mis oleks pigem jahe ja pigem kuiv.
aitäh Pille! eks ma proovin järgi ja loodan, et midagi ei juhtu :)

Yahna
Kokaõpilane
2010-07-27 12:54:17
Mul on selline mure, et olen nüüd 2 korda karaskit küpsetanud. Esialgu tegi vanaema õpetuste järgi: odrajahu, paar spl nisujahu, muna, küpsetuspulber, sool, suhkur, hapupiim (et tekiks selline pannkoogitaigna paksune taigen). Küpsetasin u 200 kraadi juures (mul vanemat sorti gaasiahi) u 1 h ja ikka jäi seest tooreks. Teine päev tegin Anni Arro retsepti järgi (hapupiim ja kohupiim). Pidi olema ahjus 30 min. Lõpuks küpsetasin ikka u 1 h jälle ja ikkagi oli seest tainas. Mis te arvate, kas asi on ahjus? Kui ma talvel tegin puupliidiga, siis küpses ilusti ära. Võimalik, et tainast oli vähem ja seetõttu jäi õhem ka. Hmm...
Blondie
Abikokk
2010-07-27 13:09:28
Yahna:
Mul on selline mure, et olen nüüd 2 korda karaskit küpsetanud. Esialgu tegi vanaema õpetuste järgi: odrajahu, paar spl nisujahu, muna, küpsetuspulber, sool, suhkur, hapupiim (et tekiks selline pannkoogitaigna paksune taigen). Küpsetasin u 200 kraadi juures (mul vanemat sorti gaasiahi) u 1 h ja ikka jäi seest tooreks. Teine päev tegin Anni Arro retsepti järgi (hapupiim ja kohupiim). Pidi olema ahjus 30 min. Lõpuks küpsetasin ikka u 1 h jälle ja ikkagi oli seest tainas. Mis te arvate, kas asi on ahjus? Kui ma talvel tegin puupliidiga, siis küpses ilusti ära. Võimalik, et tainast oli vähem ja seetõttu jäi õhem ka. Hmm...
Proovi tõesti õhemalt! (Tee pool kogust või 2 pannitäit). Ma olen 1,5 cm tainast umbes pannud (kerkib ju ka). Ja see ka, et minu mäletamist mööda käis sinna ka natuke soodat (pole küll retsepti käepärast, ei saa kontrollida).
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-07-27 13:16:21
Blondie:
Yahna:
Proovi tõesti õhemalt! (Tee pool kogust või 2 pannitäit). Ma olen 1,5 cm tainast umbes pannud (kerkib ju ka). Ja see ka, et minu mäletamist mööda käis sinna ka natuke soodat (pole küll retsepti käepärast, ei saa kontrollida).
Mina olen ka soodaga ikka karaskit teinud ja väga rahule jäänud. Soovitan nii seda kohupiimakaraskit kui ka seda hapupiimakaraskit. Küpsetan 200 kraadi juures 25-30 minutit ja ilusasti küpsevad läbi. Ahjud võivad väga valetada - kui võimalik, siis laena/osta ahjutermomeeter ja saad edaspidi temperatuuri ja küpsetamisaega ise kontrollida.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 >>