Pille Nami-Nami peakokk 2010-09-08 10:20:07 |
Tiina:
Tiina, kui Sa oodata kannatad, siis ühes novembris ilmuvas kokaraamatus on sellest pikemalt juttu :P
Kas on olemas mõni hea viis, kuidas koorida vutimune kiiresti ja edukalt? Sööks neid tihemini, aga koorimisele kuluv aeg on suurem söömisele kuluvast ajast :( |
|
Netcat Abikokk 2010-09-08 13:47:35 |
Ma olen proovinud neid koorida kastrulis vee all, aga selle tulemusena võttis kastruli puhastamine munakildudest kauem kui söömine :) Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kätrin Abikokk 2010-09-08 15:04:13 |
Netcat:
Ma ei tea, kas see aitab ka vutimunade puhul, aga ohtralt sodat ja nõks soola keeduvette aitab igati.
Siin ka üks video, kus Tim Ferris seda näitab: (inglise k)
http://www.youtube.com/watch?v=PN2gYHJNT3Y
Ma olen proovinud neid koorida kastrulis vee all, aga selle tulemusena võttis kastruli puhastamine munakildudest kauem kui söömine :) |
|
Tziiki Abikokk 2010-09-11 10:26:53 |
õde tõi kingituseks leivaretseptide raamatu-aga tegemist on masinale mõeldud retseptidega...rumal küsimus, aga kas need retseptid töötavad ka ilma masinata tehes :) As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Kardemon Abikokk 2010-09-17 00:05:41 |
Saime tädi käest patissoni. Ei osanud sellega midagi peale hakata ja seisab. 3 nädalat meil seisnud. Nüüd tuli meelde uurida ta kohta namist. Ja kokandussõnastikust sain teada, et tarvitatakse 3-7 päeva vanuseid vilju. Ja pildil täitsa värvilised. Saime oma UFO hallikas-roheka. Kas ta on seda tooni seepräast,et oli juba saades vana? Ja selline pikalt söömist ootav vili söömiseks enam ei kõlba? Võin imetleda ja siis komposti viia? Lootsin, et ta seisab nagu kõrvitski..... http://kardemon.blogspot.com |
|
Netcat Abikokk 2010-09-17 07:27:55 |
Kardemon:
Vanuse määrab ikka suurus, mitte värv. Siin on mõeldud vanust enne vilja ärakorjamist. Hallikasroheline ongi üks enamlevinud sordi värve.
Aga niikaua kui tavaline kõrvits ta muidugi ei seisa. Mina hoidsin neid külmkapis ja tarvitasin nädala-paari jooksul ära. Isiklikult mulle meeldis patisson kõige rohkem voki sees. Aga erilist kasutust sellele ei leidnud ja nii ma ei kasvatagi seda rohkem. Saime tädi käest patissoni. Ei osanud sellega midagi peale hakata ja seisab. 3 nädalat meil seisnud. Nüüd tuli meelde uurida ta kohta namist. Ja kokandussõnastikust sain teada, et tarvitatakse 3-7 päeva vanuseid vilju. Ja pildil täitsa värvilised. Saime oma UFO hallikas-roheka. Kas ta on seda tooni seepräast,et oli juba saades vana? Ja selline pikalt söömist ootav vili söömiseks enam ei kõlba? Võin imetleda ja siis komposti viia? Lootsin, et ta seisab nagu kõrvitski..... Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-09-17 09:51:22 |
Netcat:
Netcatil õigus - parim suurus ärakorjamiseks on selline mõnusalt peopessa mahtuv ja värv oleneb sordist (minul oli tänavu nii päikesekollaseid kui ka hallikasvalgeid). Kui ta sul veel krõmps ja kõva on, siis söö ära. Tegemist on suvikõrvitsalisega, nii et pikaks säilitamiseks pole mõeldud - läheb kas tössiks või mädanema. Mina lõikusin eile viimased patissonid viiludeks ja panin siia suvikõrvitsavormi sisse.
Emalt saan ma ka ikka selliseid poolekiloseid isendeid, need muud ei kõlba kui supiks või koogi sisse.
NB! Seda teemat võiks jätkata siin suvikõrvitsate teemas!!!
Kardemon:
Vanuse määrab ikka suurus, mitte värv. Siin on mõeldud vanust enne vilja ärakorjamist. Hallikasroheline ongi üks enamlevinud sordi värve.
Aga niikaua kui tavaline kõrvits ta muidugi ei seisa. Mina hoidsin neid külmkapis ja tarvitasin nädala-paari jooksul ära. Isiklikult mulle meeldis patisson kõige rohkem voki sees. Aga erilist kasutust sellele ei leidnud ja nii ma ei kasvatagi seda rohkem.Saime tädi käest patissoni. Ei osanud sellega midagi peale hakata ja seisab. 3 nädalat meil seisnud. Nüüd tuli meelde uurida ta kohta namist. Ja kokandussõnastikust sain teada, et tarvitatakse 3-7 päeva vanuseid vilju. Ja pildil täitsa värvilised. Saime oma UFO hallikas-roheka. Kas ta on seda tooni seepräast,et oli juba saades vana? Ja selline pikalt söömist ootav vili söömiseks enam ei kõlba? Võin imetleda ja siis komposti viia? Lootsin, et ta seisab nagu kõrvitski..... |
|
Fre Abikokk 2010-09-17 13:47:30 |
Pille:
See vist läheb väga OT aga samas on minu jaoks tegelikult üks tõsine "kokandusalane küsimus" millele juba aastaid üritan vastust leida. Nimelt saame me ämma käest pidevalt kerakujulisi kurke, reiejämedusi suvikõrvitsaid, peasuuruseid peete ja aedube, mille kaunade kiududest võiks koormakatteid kududa. Sest ei ole hullemat pattu kui aiavilja liig varane ärakorjamine, kui haljasmass pole veel maksimumi saavutanud. Ise ta maitsel vahet ei tee ja tema veenmine alternatiivide osas on vaevarikas ning pole siiani tulemusi andnud. Emalt saan ma ka ikka selliseid poolekiloseid isendeid, need muud ei kõlba kui supiks või koogi sisse. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-09-17 14:19:52 |
Fre:
:D :D :D
Me peaks ämmade (ja ka aiapidajaist emade ja tädide) "terrori" all kannatavate gurmaanide tugirühma tegema :D
Ma sain paar nädalat tagasi ämmalt mingid ümmargused kurgid, mida ta ise on iga aasta oma seemnest kasvatanud. Ma üritasin seletada midagi f1 hübriidseemnetest, aga samuti kuulsin vastuseks, et maitsevahet pole jne. Üldse ei isutanud ja peale kolmepäevast kurkide imetlemist tükeldasin need kanadele. :O
Pille:
See vist läheb väga OT aga samas on minu jaoks tegelikult üks tõsine "kokandusalane küsimus" millele juba aastaid üritan vastust leida. Nimelt saame me ämma käest pidevalt kerakujulisi kurke, reiejämedusi suvikõrvitsaid, peasuuruseid peete ja aedube, mille kaunade kiududest võiks koormakatteid kududa. Sest ei ole hullemat pattu kui aiavilja liig varane ärakorjamine, kui haljasmass pole veel maksimumi saavutanud. Ise ta maitsel vahet ei tee ja tema veenmine alternatiivide osas on vaevarikas ning pole siiani tulemusi andnud.Emalt saan ma ka ikka selliseid poolekiloseid isendeid, need muud ei kõlba kui supiks või koogi sisse. |
|
Netcat Abikokk 2010-09-17 14:31:59 |
Fre:
Võibolla aitaks seletamine, et kui vilja tihti ja varakult ära korjata, kannavad taimed rohkem ja kauem, mis kokkuvõttes suurendab haljasmassi "kogutoodangut" märgatavalt, hoolimata üksikeksemplaride väiksusest. Pille:
See vist läheb väga OT aga samas on minu jaoks tegelikult üks tõsine "kokandusalane küsimus" millele juba aastaid üritan vastust leida. Nimelt saame me ämma käest pidevalt kerakujulisi kurke, reiejämedusi suvikõrvitsaid, peasuuruseid peete ja aedube, mille kaunade kiududest võiks koormakatteid kududa. Sest ei ole hullemat pattu kui aiavilja liig varane ärakorjamine, kui haljasmass pole veel maksimumi saavutanud. Ise ta maitsel vahet ei tee ja tema veenmine alternatiivide osas on vaevarikas ning pole siiani tulemusi andnud.Emalt saan ma ka ikka selliseid poolekiloseid isendeid, need muud ei kõlba kui supiks või koogi sisse. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
<< < 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 > >> |