Yahna Kokaõpilane 2010-07-27 15:05:35 |
Tänud, proovin järgi!
Pille: Blondie:
Mina olen ka soodaga ikka karaskit teinud ja väga rahule jäänud. Soovitan nii seda kohupiimakaraskit kui ka seda hapupiimakaraskit. Küpsetan 200 kraadi juures 25-30 minutit ja ilusasti küpsevad läbi.
Ahjud võivad väga valetada - kui võimalik, siis laena/osta ahjutermomeeter ja saad edaspidi temperatuuri ja küpsetamisaega ise kontrollida.Yahna:
Proovi tõesti õhemalt! (Tee pool kogust või 2 pannitäit). Ma olen 1,5 cm tainast umbes pannud (kerkib ju ka).
Ja see ka, et minu mäletamist mööda käis sinna ka natuke soodat (pole küll retsepti käepärast, ei saa kontrollida).Mul on selline mure, et olen nüüd 2 korda karaskit küpsetanud. Esialgu tegi vanaema õpetuste järgi: odrajahu, paar spl nisujahu, muna, küpsetuspulber, sool, suhkur, hapupiim (et tekiks selline pannkoogitaigna paksune taigen). Küpsetasin u 200 kraadi juures (mul vanemat sorti gaasiahi) u 1 h ja ikka jäi seest tooreks. Teine päev tegin Anni Arro retsepti järgi (hapupiim ja kohupiim). Pidi olema ahjus 30 min. Lõpuks küpsetasin ikka u 1 h jälle ja ikkagi oli seest tainas. Mis te arvate, kas asi on ahjus? Kui ma talvel tegin puupliidiga, siis küpses ilusti ära. Võimalik, et tainast oli vähem ja seetõttu jäi õhem ka. Hmm... |
|
Spidur Abikokk 2010-07-27 15:18:33 |
kui karask jääb seest nätske, siis võib olla mingi jama ka kerkimisega, siis võidki teda seal küpsetama jääda, ikka on seest "toores". sooda ntx reageerib 15 min jooksul ära ja karaskitainast ei tohi ka palju segada. | |
Tiina Abikokk 2010-07-27 18:32:44 |
Mul ka alati sama häda, et karaskid kipuvad seest nätsked jääma. Polegi aru saanud, milles asi :( Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Itakene Abikokk 2010-08-13 15:40:19 |
Pommitan kõikvõimalikes teemades, siia selline küsimus, kas biskviidis võin kartulitärklise maisitärklisega asendada? | |
Marju Abikokk 2010-08-13 16:59:46 |
Itakene:
Võiks ju küll justkui, kui siit nami-nami kokandussõnastikust lugeda, et põhiline erinevus on see, et kartulitärklist ei tohi keeta. Ise olen küll üsna valimatult alati maisitärklise valinud :) Pommitan kõikvõimalikes teemades, siia selline küsimus, kas biskviidis võin kartulitärklise maisitärklisega asendada? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-08-13 18:34:26 |
Itakene:
Jah, seal pole miskit vahet.
Pommitan kõikvõimalikes teemades, siia selline küsimus, kas biskviidis võin kartulitärklise maisitärklisega asendada? |
|
Itakene Abikokk 2010-08-13 19:30:12 |
Ise mõtlesin sama ja ja tegin biskviidi natuke kõhklevalt valmis. Aitäh! :) | |
Profa Abikokk 2010-08-19 17:01:35 |
Seekordne rumal küsimus on suunatud söögikohtade köögipoolt tundvatele. Miks on nii, et paljudes kohtades saab menüüs hommikusöögi nime all olevaid asju mingi kindla kellaajani. Ma ei mõtle hotelli, kus peaks selle jaoks suure rootsi laua katma, aga kohti, kus õhtul kell viis menüüs olevat omletti küsides seda keeldutakse tegemast, justkui oleks kokk alates kella kaheteiskümnest kaotanud oskuse seda teha. Kindlasti on sellel mingi lihtne põhjus, millele ma ei ole veel pihta saanud. | |
Tullia Abikokk 2010-08-19 17:51:20 |
Profa:
Mind on ka see küsimus vaevanud. Vahest tundub see hommikusäägimenüü just lõuna ajal nii ahvatlev ja selleks vajaminev tooraine peaks ju igas köögis olemas olema.
Repliigina lisan, et mu maakodu lähedal on üks arvestatava suurusega toidukoht, kus kunagi ei panda pahaks, kui küsin seda, mida menüüs isegi kirjas pole, nt omletti või pannkooki (neid mulle endale ei meeldi teha) :) Soovi täitmise eelduseks on muidugi see, et vajalikud ained on olemas ja maja pole liialt rahvast täis.
Seekordne rumal küsimus on suunatud söögikohtade köögipoolt tundvatele. Miks on nii, et paljudes kohtades saab menüüs hommikusöögi nime all olevaid asju mingi kindla kellaajani. Ma ei mõtle hotelli, kus peaks selle jaoks suure rootsi laua katma, aga kohti, kus õhtul kell viis menüüs olevat omletti küsides seda keeldutakse tegemast, justkui oleks kokk alates kella kaheteiskümnest kaotanud oskuse seda teha. Kindlasti on sellel mingi lihtne põhjus, millele ma ei ole veel pihta saanud. |
|
Zapxpxau Abikokk 2010-08-19 19:26:11 |
Võin öelda, et reeglina on breakfast chef hoopis teine töötaja kui hiljem päeval või õhtul tööl olev chef, seda siis suuremates kohtades kus on rohkem kui üks kokk :P Teised kokad hommikusöögikoka tööd ei tee, ja võibolla ei tea peast tolle retseptegi. Hommikusöögikokk tuleb tööle vara ja on lõunaks läinud, siis on kohal teine vahetus kes hakkab kas lõunaks/õhtuks serviceit tegema ja siis pole neil ka aega seal muuga tegeleda. Ja kuna ettevalmistused kõikide toitude valmistamiseks/serveerimiseks tehakse service ajal, siis ei ole neil ju ka hommikusöögiroogade service tehtud ja nende tegemine lõhuks vast töörütmi ja võtaks liialt aega. | |
<< < 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 > >> |