Enely Abikokk 2010-07-06 10:17:03 |
Hakkasin ükspäev tiramisut tegema ja retseptis oli kirjas et mascarpone (kasutasin vigala oma) tuleb segada munakollaste, tuhksuhkru ......ja muude asjadega. Nii kui ma mascarponele munakollased juurde segasin, tõmbas mascarpone tükki, ikka konkreetselt tükki, läks nagu võiks. Kas keegi oskab öelda mis seda põhjustada võis või mis ma valesti tegin? Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-07-06 11:58:18 |
Enely:
Minul on olnud kehvi kogemusi kodumaise mascarponega, seetõttu pole paar aastat tiramisu jaoks seda enam kasutanud (no ei lähe _iga_ kord nii kreemjaks, kui tahaksin; teinekord teeb seda aga kenasti; probleemiks siis just see kõikuv kvaliteet). Lisaks tooraine kvaliteedile võib rolli mängida ka suur temperatuuride erinevus - munakollased ja mascarpone peaks toasoojad olema, st samal temperatuuril.
Hakkasin ükspäev tiramisut tegema ja retseptis oli kirjas et mascarpone (kasutasin vigala oma) tuleb segada munakollaste, tuhksuhkru ......ja muude asjadega. Nii kui ma mascarponele munakollased juurde segasin, tõmbas mascarpone tükki, ikka konkreetselt tükki, läks nagu võiks. Kas keegi oskab öelda mis seda põhjustada võis või mis ma valesti tegin? |
|
Enely Abikokk 2010-07-06 12:27:57 |
seda temperatuuri asja mõtlesin minagi ja seetõttu tõstsin juba varem asjad välja ja selles viga ei saanud olla, aga mis mascarponet te kasutanud olete? Rimi müüb mingit mascarponet (nimi ei tule üldse meelde) 500 gr/44 kr, ei tea kas see oleks asjalik tiramisu tegemiseks? Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia |
|
Profa Abikokk 2010-07-06 12:29:10 |
Pille:
Kodumaine mascarpone võib üllatuse teha jah tiramisus. Mina olen reeglina ostnud tootjalt Igor ja probleeme pole.
Enely:
Minul on olnud kehvi kogemusi kodumaise mascarponega, seetõttu pole paar aastat tiramisu jaoks seda enam kasutanud (no ei lähe _iga_ kord nii kreemjaks, kui tahaksin; teinekord teeb seda aga kenasti; probleemiks siis just see kõikuv kvaliteet). Lisaks tooraine kvaliteedile võib rolli mängida ka suur temperatuuride erinevus - munakollased ja mascarpone peaks toasoojad olema, st samal temperatuuril.Hakkasin ükspäev tiramisut tegema ja retseptis oli kirjas et mascarpone (kasutasin vigala oma) tuleb segada munakollaste, tuhksuhkru ......ja muude asjadega. Nii kui ma mascarponele munakollased juurde segasin, tõmbas mascarpone tükki, ikka konkreetselt tükki, läks nagu võiks. Kas keegi oskab öelda mis seda põhjustada võis või mis ma valesti tegin? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-07-06 12:44:07 |
Enely:
Mina olen ka reeglina ostnud seda Igori mascarponet tiramisu tegemiseks; pole kunagi mingit jama olnud.
seda temperatuuri asja mõtlesin minagi ja seetõttu tõstsin juba varem asjad välja ja selles viga ei saanud olla, aga mis mascarponet te kasutanud olete? Rimi müüb mingit mascarponet (nimi ei tule üldse meelde) 500 gr/44 kr, ei tea kas see oleks asjalik tiramisu tegemiseks? |
|
Turakas Kokaõpilane 2010-07-06 14:09:10 |
Enely:
Mul ei tulnud selle rimi 500 gr head kreemi. Igor on parim olnud. seda temperatuuri asja mõtlesin minagi ja seetõttu tõstsin juba varem asjad välja ja selles viga ei saanud olla, aga mis mascarponet te kasutanud olete? Rimi müüb mingit mascarponet (nimi ei tule üldse meelde) 500 gr/44 kr, ei tea kas see oleks asjalik tiramisu tegemiseks? |
|
Tziiki Abikokk 2010-07-21 12:17:59 |
selline küsimus, et mitu päeva varem võib valmis teha tordi põhjaks minevad biskviidid? Pean tegema plaadibiskviidid, sest torti tahavad tervelt 40 inimest :O
ja kuidas neid siis säilitada? As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-07-21 12:19:41 |
Tziiki:
Mina keeraks toidukilesse ja hoiaks jahedas ruumis (keldris või jahedas garaažis näiteks, kui sellist kohta sellise kuumaga veel leidub). Paar-kolm päeva säilivad kenasti (biskviit soovitataksegi päev varem valmis küpsetada, sest siis on seda oluliselt parem lõigata. Sama lugu kõiksugu keeksidega).
selline küsimus, et mitu päeva varem võib valmis teha tordi põhjaks minevad biskviidid? Pean tegema plaadibiskviidid, sest torti tahavad tervelt 40 inimest :O ja kuidas neid siis säilitada? |
|
Netcat Abikokk 2010-07-21 13:02:37 |
Küsin igaksjuhuks üle, olen ma õigesti aru saanud, et lehtželatiini kasutades ei pea ülejäänud vedelik kuum olema, ainult see tilk, mille sisse paisunud lehed alguses lahustatakse? Ja siis võib juba ülejäänud külma vedeliku sisse segada?
Igastahes ühekorra ma nii siidritarretist juba tegin ja midagi hullu, paistab, ei juhtunud, aga kas nt. kooretarretise tegemise korral see samamoodi pädeb? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Edith Abikokk 2010-07-21 13:44:03 |
kas keegi teab kas eestis on müügil sellist asja mida ingliskeelsetes maadem müüakse nutritional yeast nime all? ja mis võiks selle eestikeelne vaste olla? Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
<< < 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 > >> |