Turakas

Postitusi: 35

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2011-06-13 19:36:33
Pille:
Moonikaa19:
tere kas keegi oskab mulle seletada kuidas keelt suitsetatakse:)? see on lihtsalt nii hea, et mõtlesin ise ka kodus proovida teha:)
Moonika, vastasin Sulle siin teemas. Mul aga selline mure. Millises eesti naisteajakirjas nägin ma viimase nädala-paari jooksul retsepti, kus tatraputru serveeriti toorjuustu-frikadellilisandiga?? :O Lugesin ja täna isegi tegin, aga peast, sest ei suutnud enam retsepti leida. Tahaks aga originaali ka vaadata..
Ma lugesin sellist retsepti siit http://kokkamas95.blogspot.com/2011/06/tatrapuder-frikadellidega.html
2011-02-23 21:46:04
Pille:
Kodukanake:
JA üks küsimus ka. Kuna ma sellele foorumis paremat kohta ei leidnud, siis küsin siin (ja vabandan, kui teemat risustan vms): kust saaks osta Tallinnas tahinit. Ma vajan seda homme, nii et Piprapood on ilmselt kinni. Olen vaadanud ringi Prismas ja Solarise toidupoes, aga kummaski ei hakanud silma. Ilmselt ei oska päris hästi otsida ka. Tänan väga kui keegi oskab aidata.
NOP (olen seal kohe kindlasti tahinit näinud)? Stockmann?
Biomarketist olen ka ostnud.
2011-01-14 17:00:06
Kallur:
Pille:
/.../ KA mikseriga teen praktiliselt kõik koogitainad (biskviittainad, beseetainad, keeksitainad) ja meie majapidamises tähendab see pea ülepäeva kasutamist. Plaaningi siin praegu lisakausi ostmist, sest tihti tahan asuda juba järgmise taina kallale, aga eelmine kauss alles pesumasinas :) Jäätisekauss "elab" meil sügavkülmas ja umbes kaks korda kuus (suvel tihedamini) teeme sellega jäätist. Hakkmasinalisa kasutan samuti paar korda kuus - hakkliha tegemiseks, maksapasteedi tegemiseks, hummuse tegemiseks (mulle meeldib see tekstuur rohkem, kui nt köögikombainis peenestatud). /.../
Pille, palun aita rumalat algajat :) Kas Sa oled oma KA hakkliha otsikuga ka kanafileest hakkliha teinud? Ma olen paar korda proovinud ja no ei toimi hästi - need valged kelmed kiiluvad aukudesse kinni (kuigi kasutan suuremate aukudega ketast) ja masin kiiresti umbes... kõiki peenemaid valgeid kohti ei anna ju välja ka lõigata... Ja ühtlasi oskad ehk nõu anda, mida peaks lisama fileele, et tekstuur nats vähem pudrune oleks? Mul oli kaval plaan lisanditega poetoodangule isetehtut eelistada, aga no ei õnnestu hästi :(
Mina olen kasutanud kanafileed hakkliha tegemiseks. Küll mitte KA vaid KW aga arvan, et vahet ei ole. Põhiline on ikka kanafilee. See ei tohiks kindlasti olla maitsestatud kanafilee, mida on maitsestatud mingite ainetega, mis pehmendavad ilmselgelt filee tekstuuri ja hakklihana jääb mingi ebameeldiv mögin. Kõige jubedam variant on mingine Põhjatäht, mis Rimis müügil. Minu meelest on kõige kindlam variant osta kanarinnak ja selle kahest suurest rinnafilee osast tuleb päris korralik kogus normaalset hakkliha.
2010-11-05 20:38:36
Tiramiiiisu:
Turakas:
Fre:
Ohh, täiesti kenjaalne, mul peaks ka need vanakooli korvikeste vormid kusagil olema. Siiani pole neid eriti kasutanud, kuna mäletan veel vanast ajast et sealt ei saanud midagi kuidagi kätte.....
Mina olen pannud silikoonist muffinivormidesse tainast, kui jääb leivavormidest üle ja panen ka koos suurte vormidega koos ahju sellisesse kuumusesse, mis kirjade järgi ei peaks sobima silikoonvormile ja pole midagi nendega juhtunud. Avaldaks kohe ka imestust eilses EE-s ilmunud rukkileiva retsepti osas. Kas tõesti on võimalik, et seal näidatud koguse kohta - 1,5 dl vett ja 1,5 kuni 1,8 kg jahu (ise teen selles koguses) pannakse 6 dl soola. Kas seda mitte ebanormaalselt palju pole. Peaks vist olema tl.
Silmaga nähtavat ei pruugigi ju juhtuda, pigem äkki eralduvad kuumuse tõttu silikoonist organismile kahjulikud ained...
Vaatasin, et mul M&S-st ostetud muffinivormide pakendil on max temp. tegelikult 315 C. Osadel on see max määr madalam - TW näiteks.
2010-11-05 18:01:48
Fre:
Redfox:
mul on vanad muffinivormid sellised plekist. õieti ma kahtlustan, et need on ehk hoopis süldivormid? aga ma panen pabervormi sinna sisse et ei peaks pesema nii palju. tefloniga vorme pole mul üldse. milleks osta uusi kui vanaema pärandus kärab ka. muffineid teen leivaks siis kui suur päts külma ei paista mahtuvat. siis saab siaa-sinna poetada ja ei pea nii ruttu ära tarvitama
Ohh, täiesti kenjaalne, mul peaks ka need vanakooli korvikeste vormid kusagil olema. Siiani pole neid eriti kasutanud, kuna mäletan veel vanast ajast et sealt ei saanud midagi kuidagi kätte.....
Mina olen pannud silikoonist muffinivormidesse tainast, kui jääb leivavormidest üle ja panen ka koos suurte vormidega koos ahju sellisesse kuumusesse, mis kirjade järgi ei peaks sobima silikoonvormile ja pole midagi nendega juhtunud. Avaldaks kohe ka imestust eilses EE-s ilmunud rukkileiva retsepti osas. Kas tõesti on võimalik, et seal näidatud koguse kohta - 1,5 dl vett ja 1,5 kuni 1,8 kg jahu (ise teen selles koguses) pannakse 6 dl soola. Kas seda mitte ebanormaalselt palju pole. Peaks vist olema tl.