"rumalad küsimused"

Enely
Abikokk
2010-09-06 23:36:44
maitselt siis väga vahet ei ole?:)

Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia

Ilse
Abikokk
2010-09-07 06:43:46
Enely:
maitselt siis väga vahet ei ole?:)
Kui Sa pead silmas seda kana , millel on peale kirjutatud "supikana" siis sellest kõlbab tõesti ainult puljongit keeta, see kana on terve eelneva elu munemise masin olnud ja ega tal liha luudel eriti ei ole, ja vanust on tal ka juba enne tapale minekut, seega vintske. Broiler aga on aretatud just lihakanaks ja tapale läheb juba 6 kuuselt (kui ma nüüd õigesti mäletan) ning maitseb kindlasti teistmoodi.

Ilse köögis

Tziiki
Abikokk
2010-09-07 07:30:28
hmm...võibolla ma olen millestki valest aru saanud, aga kas pole mitte broileri liha rasvasem kui kana oma?

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Merilin
Abikokk
2010-09-07 07:59:25
No poest saada olevat supikana ja broilerit võrrelda on sama hea, kui võrrelda marmorja lihaga lihaveist aastaid piima andnud sitke lehmalihaga... see selleks. Supikana on kasutatud munemiseks, broiler kasvatabki ainult liha luudele ja jõuab letile noorena. Neil on lihtsalt erinev otstarve. Supikanal on palju rohkem maitset, tumedam liha (lihaseid on kasutatud noh) ja sellest saab kordades parema supi/hautise kui broilerist. Muuseas supikana sööb mul koer näiteks palju parema isuga kui broilerit. Samas ei ime supikanast kuidagi välja head mahlast ahjukana nagu broilerist. Rasvasuse vahe kindalsti mingil määral on, aga palju olulisem on liha hulk ja looma vanus, mis määravad. Selguse mõttes kana on kana on kana - supikana ja broiler mõlemad on KANAD. Piimalehm ja lihaveis mõlemad on veised, jne.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Enely
Abikokk
2010-09-07 11:15:42
oli valida broilerifilee ja kanafilee vahel ja siis tekkiski küsimus, et kui suur vahe neil on:)

Merilin
Abikokk
2010-09-07 11:18:40
Enely:
oli valida broilerifilee ja kanafilee vahel ja siis tekkiski küsimus, et kui suur vahe neil on:)
Tõenäolisetl oli tegu sama asjaga ja tegelikult pole kumbki nimetus ju vale :)

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Tiina
Abikokk
2010-09-07 20:23:45
Kust te seda supikana praegusel ajal ostate? Ma pole kuskil näinud :(

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Enely
Abikokk
2010-09-07 21:43:18
ok siis edaspidi tean:)

Tiina
Abikokk
2010-09-07 22:18:18
Kas on olemas mõni hea viis, kuidas koorida vutimune kiiresti ja edukalt? Sööks neid tihemini, aga koorimisele kuluv aeg on suurem söömisele kuluvast ajast :(

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Seenekas
Abikokk
2010-09-08 10:19:30
Tiina:
Kust te seda supikana praegusel ajal ostate? Ma pole kuskil näinud :(
Balti jaama turul täiesti olemas, 25.- kr kilo. Poleks seda kana seal ise märganudki, aga ostja, kellele see üsna ebamäärane kondine komps ulatati, oli nii markantselt erinev sealsest tavaklientuurist oma silmatorkavalt kallis naaritsakasukas, et tekkis ebaterve huvi ta ostu vastu... Igatahes supp tuleb hea.
<< 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 >>