Postitusi: 49
Tiitel: Kokaõpilane
2011-04-12 13:15:49 |
Jaanikaant:
Oo jee! On vist küll see. Komeedis minuarust küll rohkem puuvilju sisse pandud.
Seal küll valmistamisõpetust ei ole, aga saan vist hakkama!
Tänud!Kolhoositar:
Tundub küll seesama retsept, mis kokaraamatus.Yahna:
Kas see on äkki see tort, mida Nadežda Kaarma kord terevisioonis tegi. http://retseptid.err.ee/Magustoidud/6c07149f-e3b5-4e24-9567-2ec15e7fd118 Siin nimetas ta seda küll banaaniüllatuseks, aga natuke meenutab sinu kirjeldatut küll.
Olen seda kolmel korral teinud, see on ikka niiii hea ja rammus amps.Mulle on hakanud maitsema väga Komeedi kohviku tort šokolaadiüllatus. Tõenäoliselt on seal tehtud šokolaadi või kakaoga (pigem) põhi, siis see kausikujuliseks uuristatud ja pärast ülejäänud puru peale puistatud. Kas keegi on seda söönud ja oskab arvata mis kreem seal sees on? Vahukoor segatud toorjuustuga? Tahaks seda teha, aga ei tea täpselt kuidas :) Ehk keegi teist teab :) |
2011-04-11 16:50:11 |
Mulle on hakanud maitsema väga Komeedi kohviku tort šokolaadiüllatus. Tõenäoliselt on seal tehtud šokolaadi või kakaoga (pigem) põhi, siis see kausikujuliseks uuristatud ja pärast ülejäänud puru peale puistatud. Kas keegi on seda söönud ja oskab arvata mis kreem seal sees on? Vahukoor segatud toorjuustuga? Tahaks seda teha, aga ei tea täpselt kuidas :) Ehk keegi teist teab :) |
2011-03-07 10:41:05 |
Tegin ka paljukiidetud krõbedat kana magushapus kastmes ja ei pidanud pettuma! Ülimaitsev! Ootan juba lõunat, et saaks eilse õhtusöögi ülejääki süüa! Ime, et üldse midagi järgi jäi... |
2010-12-09 16:32:02 |
Olen käinud 2 korda. Esimene kord sõin kare-age kanafileesid ja wakame salatit. Maitsvad olid mõlemad, kuid kare-age kanafileed jäid Jaapani reisist meelde kui suured mehised kanatükid mõnusas paneeringus, kuid seal olid need väiksed ampsud. Maitse oli ok! Teisel korral sõin veiseliha ramenit. kahjuks oli veiseliha kuidagi liiga rasvane. Kurtsin seda ka teenindajale ja tema sõnul oli kokal vist tõesti natuke liiga palju õli läinud. Teenindus väga meeldis! Olen Jaapani köögi suur austaja ja satun sinna ilmselt edaspidigi! |
2010-11-19 14:50:14 |
1. Hirveliha 2. Nõgesetee 3. Huevos rancheros (klassikaline mehhiko hommikusöök, koosneb praetud maisitortiljast ja praetud munadest tomati-tšillikastmes. Lisandiks on enamasti frijoles refritos oad, avokaadoviilud, praekartulid ja mõned tšillipiprad). 4. Böff ? la tartar 5. Krokodilliliha 6. Verivorst 7. Juustufondüü 8. Karpkala 9. Borš 10. Baba ghanoush (araabia pommupüree) 11. Kalmaarid 12. Pho (vietnami supp) 13. Maapähklivõi ja moosi võileib (PB&J sandwich, Ameerika leiutis ) 14. Aloo gobi ehk india kartuli-lillkapsakarri 15. Hot dog tänavaputkast 16. Époisses de Bourgogne - kuulus prantsuse "haisujuust" 17. Must trühvel 18. Puuvilja- või marjavein, mis pole tehtud viinamarjadest 19. Aurutatud sealihasaiakesed (Steamed pork buns) 20. Pistaatsiajäätis 21. Korralik "vana kooli" tomat 22. Värsked metsamarjad 23. Nuumhane maks 24. Riis ubadega (Rice and beans Ladina-Ameerika moodi; Jamaika versioon siin) 25. Sült 26. Toores Scotch Bonneti tšillipipar 27. Purgiga keedetud kondenspiim ("Dulce de leche") 28. Austrid 29. Baklaava 30. Bagna cauda dipikaste Itaaliast 31. Wasabiga maitsestatud hernekrõbuskid 32. Merekarbisupp leivatainast kausis (clam chowder in a sourdough bowl) 33. Soolane lassi 34. Hapukapsas 35. Root beer float (USAs populaarne kaljalaadne ürdijook jäätise- vm vahuga) 36. Konjak ja paks sigar 37. "Clotted cream tea" - ehk inglise kellaviietee, kus saiakesele on määritud pastöriseerimata piimast valmistatud vähemalt 55% rasvasisaldusega "clotted cream" koort 38. Viinatarretis 39. Gumbo 40. Härjasaba 41. Kitsekarri (Curried goat, jamaika roog) 42. Terved satikad 43. Phaal (ülivürtsikas India karriroog, vängem, kui vindaloo) 44. Kitsepiim 45. Linnaseviski, mille pudel maksab vähemalt £60/$120 46. Kurikuulus jaapani kerakala e. fugu 47. Kana tikka masala karriroog 48. Angerjas 49. Krispy Kreme glasuuritud sõõrikud 50. Söödav merisiilik 51. Kaktusvili 52. Umeboshi (marineeritud jaapani luuvili) 53. Abalone meriteod 54. India Paneer-juust 55. McDonald’s Big Mac eine 56. Spätzle - Austria pastaroog 57. Dirty gin martini ehk oliiviga martini 58. Kange õlu (üle 8% ABV) 59. Poutine ehk Quebeci moodi friikartulid värske juustuga 60. Karoobapulbrist "šokolaadikrõpsud" 61. S’mores e. grillitud vahukommid šokolaadi ja küpsistega 62. Harknääre 63. Pika (ehk mittesöödavate asjade söömine; algnimekirjas oli kaoliin, mis on puhas valkjas portselanisavi; ma omavoliliselt laiendasin seda. Lugege kokandussõnastiku artiklit pika kohta. PÕhimõtteliselt tahetakse teada, kas olete savi või mulda söönud teadlikult). 64. Currywurst ehk saksa vorst karrikastmega 65. Durian 66. Konnakoivad 67. Beignets, churros, elephant ears, funnel cake ehk erinevad rasvaküpsised (Eestis läheksid arvesse ka krustaadid ja "seakõrvad"). 68. Haggis 69. Praetud jahubanaan 70. Chitterlings ehk toiduks valmistet seasoolikad, või prantslaste andouillette vorst 71. Gazpacho 72. Kaaviar ja pliinid 73. Absint 74. Norra pruun kitsejuust Gjetost 75. Allaaetud loom (nn Roadkill) 76. Hiina liköör Baijiu 77. Hostess Fruit Pie (ameerika kook) 78. Teod 79. Lapsang souchong suitsune tee 80. Bellini - klassikaline prosecco ja virsikupüree kokteil 81. Tai Tom yum supp 82. Benediktiini munaroog 83. Pocky e. jaapani snäk (põhimõtteliselt šokolaadiga kaetud kõrsik) 84. Peakoka menüü (tasting menu) kolmetärnilises Michelini restoranis 85. Kobe veiseliha 86. Jäneseliha 87. Guljašš 88. Söödavad lilleõied 89. Hobuseliha 90. Criollo kakaoubadest šokolaad 91. Spam lihakonserv 92. Pehmekestaline krabi (soft shell crab) 93. Rose harissa 94. Säga jm luised kalad (ingl k 'Catfish') 95. Mole poblano 96. Bagel & lox ehk vesikringel graavilõhega 97. Lobster Thermidor 98. Polenta 99. Jamaican Blue Mountain kohv 100. Maoliha Alla ei jooninud ma midagi, sest "never say never!". |