"rumalad küsimused"

Netcat
Abikokk
2010-10-30 15:55:57
Allapalla:
Tere Minul selline küsimus,et millist feta juustu kasutada/osta kui retseptis on märgitud feta juust?? Neid on ju mustmiljon sorti. Milline on see õige? Mõtlen praegu just nt fetajuustu pirukate (lehttaignast)peale, mida müüakse igas suuremas kaupluses? Proovisin korra ise teha aga see feta mis ma ostsin (ei mäleta enam milline) ei sulanud pirukas ära, vaid jäi samasuure tükina nagu ma sinna panin ja see oli suht soolane. Äkki oskate öelda,millist osta? Pilt poleks ka paha :)
Õige feta on Kreekas tehtud, kitsepiimast ja ongi üsna soolane. Päris soolased on ka need enamjaolt Saksamaal tehtud lehmapiimast võltsfetad. Vähemsoolase eelistajale on hea variant Lefkotiri, see pole nii terava maitsega. Püüan praegu meelde tuletada, kas ma olen kasutanud fetat, mis tükina pirukale pannes ära sulab, aga vist ei ole juhtunud. Ja ma ei ole oodanud ka, et ta seda teeks (tegu pole ju mozzarellaga), aga igastahes paremates poodides on saada ehtsat kreeka fetat ka võileivale määritavas konsistentsis, ehk selle kasutamine pirukas annaks oodatud tulemuse?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Netcat
Abikokk
2010-10-30 15:58:19
Pille:
Netcat:
Pille:
Maitsvad nii ja naa :)
Ei olnud viga jah. Aga pakkumise mõttes, täielik disaster. Vist üks inimene proovis, ülejäänud viisin koju ja sõin ise ära. :(
Müstika, Netcat. Mu sõbrad pole ka peale 4-5 aastat veel tüdimuse märke näidanud, veelgi enam, ikka ja jälle pakutakse neid mulle, kui ise külas käin. Pole veel kohanud inimest, kes neid ei taha :O
Gurmaanlus on mu ära rikkunud, ega ma ei tulnud selle pealegi, et keskmine eesti inimene ei söö peeti ja need, kes oleksid peeti söönud ei söö jälle sinihallitusjuustu. Igavesti hea, et ma kõige tipuks ei teenud koogiks veel peedibrowniesid nagu alguses kavatsesin, muidu oleks sünnipäevakook ka söömata jäänud.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Allapalla
Kokaõpilane
2010-10-30 16:03:19
Netcat:
Allapalla:
Tere Minul selline küsimus,et millist feta juustu kasutada/osta kui retseptis on märgitud feta juust?? Neid on ju mustmiljon sorti. Milline on see õige? Mõtlen praegu just nt fetajuustu pirukate (lehttaignast)peale, mida müüakse igas suuremas kaupluses? Proovisin korra ise teha aga see feta mis ma ostsin (ei mäleta enam milline) ei sulanud pirukas ära, vaid jäi samasuure tükina nagu ma sinna panin ja see oli suht soolane. Äkki oskate öelda,millist osta? Pilt poleks ka paha :)
Õige feta on Kreekas tehtud, kitsepiimast ja ongi üsna soolane. Päris soolased on ka need enamjaolt Saksamaal tehtud lehmapiimast võltsfetad. Vähemsoolase eelistajale on hea variant Lefkotiri, see pole nii terava maitsega. Püüan praegu meelde tuletada, kas ma olen kasutanud fetat, mis tükina pirukale pannes ära sulab, aga vist ei ole juhtunud. Ja ma ei ole oodanud ka, et ta seda teeks (tegu pole ju mozzarellaga), aga igastahes paremates poodides on saada ehtsat kreeka fetat ka võileivale määritavas konsistentsis, ehk selle kasutamine pirukas annaks oodatud tulemuse?
Võimalik. Ise ei tea sellest juustust midagi. Kuid need feta juustu pirukad on nii maitsvad,et kohe tahaks ise teha neid,kui vaid leiaks selle õige juustu mida nemad sinna sisse panevad,mõnus,mahe,sulanud ühtlaselt taignaga. Ma ise Järvamaalt ja ostnud neid Kalevi kohvikust aga neid ka igalpool mujal müügil, eriti Tallinnas. Eks siis tuleb proovida ja katsetada.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-10-30 16:08:26
Netcat:
Allapalla:
Õige feta on Kreekas tehtud, kitsepiimast ja ongi üsna soolane.
Täpsustan, et kas lambapiimast või siis lamba- ja kitsepiimast.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Seenekas
Abikokk
2010-10-30 19:13:48
Pille:
Seenekas:
Mei tekkis hommikulauas diskussioon sõna "granuleeritud" ümber. Mina arvasin, et granuleeritud tee tähendab lahustuvat teed ja mees arvas midagi muud. Umbes, et on graanuliteks pressitud teelehed või midagi sellist. Millega siis tegu on?
Mõlemal on õigus :) Granuleeritud tähendab sõmeraks/teraliseks tehtud. Nii suurte graanulitena lahustuv kohv (Nescafe Gold on mul kapis kõiksugu dessertide tegemiseks), Hippi erinevad teegraanulid imetavatele emadele või apteegist ostetud teegraanulid külmetuste ravimiseks. Samas kuuluks tõesti siia alla ka pallikesteks rullitud teelehed (kuulsaim on ilmselt hiinlaste Gunpowder tee).
Meil see graanulindus ilmselt ikka päris lahustuv ei ole, järele jääb nagu kohvipuru. Arvestades, kust see pakk meie koju saabus, siis on ilmselt tegemist mingi vääga odava teega. Maitset juba kommenteerisin, pakist sai kahjuks kohe karpi ümber kallatud, seega pole aimugi, mis see täpselt on. Aga prükki ta läheb! Sugulastele tuleb vist selgitada, et me päris igasugust teed ka ei hinda ehk parem ärgu poes valmispakitud tee peale raha kulutagu. Issand, kui piinlik jutt. Vähemalt pakiteed enam jõulukuuse all pole juba mitmeid aastaid.
Ilse
Abikokk
2010-10-31 07:14:48
Kas melassi asendamine vedela meega oleks väga suur möödapanek?

Ilse köögis

Fre
Abikokk
2010-10-31 08:31:06
Netcat:
Ei olnud viga jah. Aga pakkumise mõttes, täielik disaster. Vist üks inimene proovis, ülejäänud viisin koju ja sõin ise ära. :(
Minu kogemuse järgi ongi peedipirukad sellised inimkonda lõhestavad love or hate tooted. Mitte et ma arvaks et Pille on oma tuttavaid ainult kokandushuvi ja avatud maitsemeele järgi valinud aga äkki on suur huvi nakkuslik.
Zoozi
Abikokk
2010-10-31 10:19:38
Netcat:
Mina tegin korra kunagi ühele lasteaia piknikule neid pirukaid. Osa inimesi olid küll kõhklevad, aga proovisid siiski ja võtsid veel teisegi. Paljud tunnistasid, et ise nad poleks kunagi neid teinud, aga olid üllatanud kui maitsvad pirukad olid :)

Zoozi tegemised

Kodukanake
Abikokk
2010-11-02 10:44:05
Ma sain naabrimehelt kotitäie külmutatud krevette koos "saba ja karvadega" ehk neil on isegi silmad peas. Otse krevetipüügilaevalt toodud. Enamasti on ju retseptis mõeldud ikka ilusaid kooritud ja sulanud krevetikesi. Mul on niisugused jubedad, terved :S Nii et mida teha külmutatud krevettidega, kellel on sabad taga ja silmad peas?
Zoozi
Abikokk
2010-11-02 10:55:31
Kodukanake:
Ma sain naabrimehelt kotitäie külmutatud krevette koos "saba ja karvadega" ehk neil on isegi silmad peas. Otse krevetipüügilaevalt toodud. Enamasti on ju retseptis mõeldud ikka ilusaid kooritud ja sulanud krevetikesi. Mul on niisugused jubedad, terved :S Nii et mida teha külmutatud krevettidega, kellel on sabad taga ja silmad peas?
Mulle ka paluks sellist naabrimeest :) Meie pere lemmik on see retsept. Isegi mu kõige pirtsakam poiss sööb neid, lausa nõuab :D

Zoozi tegemised

<< 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 >>