Netcat Abikokk 2010-12-20 17:49:59 |
Seenekas:
Salvesti majonees provanssaal:
joogivesi, rapsiõli, suhkur, modifitseeritud tärklis, paksendajad naatriumalginaat ja guarkummi, keedusool (max 1,4%), lõssipulber, munakollase pulber, happesuse regulaatorid äädikhape ja sidrunhape, stabilisaator ksantaankummi, sinepi lõhna- ja maitseaine (sh soja), toiduvärv beetakaroteen, antioksüdant EDTA.
Noh, ma'itea. Ei tundu eriti ehtne olevat.
Hellmann's Real Mayonnaise:
SOYBEAN OIL, WATER, WHOLE EGGS AND EGG YOLKS, VINEGAR, SALT, SUGAR, LEMON JUICE, NATURAL FLAVORS, CALCIUM DISODIUM EDTA
See peaks olema nüüd selle "kvaliteetse Hellmannsi" koostis. Peaks vaatama, kas ida-euroopa ersats erineb kuidagi. Meie perele ei meeldi eriti sellised paksud majoneesid nagu Hellmann`s. Kõige rohkem tahaks sellist nagu nõuka ajal oli, veidi hapukat ja vedelat. Seega läheb meil hetkel loosi Salvesti majonees klaaspurgis. Varem sai Formeeri oma ostetud, aga see muutus ühel hetkel selliseks kallertunud tarretiseks voolava asemel. Siis sai mingeid kilepakimajoneese proovitud ja lõpuks ei meeldinud enam ükski. Pidevalt toimus mingi maitse või kontsistentsi muutus. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kiisu Kokaõpilane 2010-12-21 13:29:08 |
Minu küsimus oleks järgmine.
Nimelt on plaanis ettevõtta esimene süldikeetmine ja küsin siis paar rumalat küsimust;
Kui Teie sülti keedate, kas kasutate seakoodi ülemist või alumist osa ning kas seajalgade küljest tuleb ka liha eemaldada???
Kui kellelgi on mõni hea ja põjjalik retsept, siis palun jagage seda algajaga :)
TÄNUD! Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-12-21 13:39:09 |
Kiisu:
Kiisu, tekitasin süldikeetmiseks eraldi teema: sült ja süldikeetmine
Minu küsimus oleks järgmine. Nimelt on plaanis ettevõtta esimene süldikeetmine ja küsin siis paar rumalat küsimust; Kui Teie sülti keedate, kas kasutate seakoodi ülemist või alumist osa ning kas seajalgade küljest tuleb ka liha eemaldada??? Kui kellelgi on mõni hea ja põjjalik retsept, siis palun jagage seda algajaga :) TÄNUD! |
|
Kiisu Kokaõpilane 2010-12-21 14:41:08 |
Suured tänud Pille! Sain palju targemaks :) Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Seenekas Abikokk 2010-12-21 18:37:25 |
Netcat:
Vaat see Hellmann`s palun olgu ehtne, aga meile ta lihtsalt EI maitse. Olen nõus, et Salvesti oma mõne meelest ei määratlu kvaliteetseks, aga kahjuks see ei mõjuta meie maitseeelistusi. Purgi peale on kirjutatud kerge majonees, seega ma ei tea, kas see on "provanssaal" millest räägid. Seenekas:
Salvesti majonees provanssaal:
joogivesi, rapsiõli, suhkur, modifitseeritud tärklis, paksendajad naatriumalginaat ja guarkummi, keedusool (max 1,4%), lõssipulber, munakollase pulber, happesuse regulaatorid äädikhape ja sidrunhape, stabilisaator ksantaankummi, sinepi lõhna- ja maitseaine (sh soja), toiduvärv beetakaroteen, antioksüdant EDTA.
Noh, ma'itea. Ei tundu eriti ehtne olevat.
Hellmann's Real Mayonnaise:
SOYBEAN OIL, WATER, WHOLE EGGS AND EGG YOLKS, VINEGAR, SALT, SUGAR, LEMON JUICE, NATURAL FLAVORS, CALCIUM DISODIUM EDTA
See peaks olema nüüd selle "kvaliteetse Hellmannsi" koostis. Peaks vaatama, kas ida-euroopa ersats erineb kuidagi.Meie perele ei meeldi eriti sellised paksud majoneesid nagu Hellmann`s. Kõige rohkem tahaks sellist nagu nõuka ajal oli, veidi hapukat ja vedelat. Seega läheb meil hetkel loosi Salvesti majonees klaaspurgis. Varem sai Formeeri oma ostetud, aga see muutus ühel hetkel selliseks kallertunud tarretiseks voolava asemel. Siis sai mingeid kilepakimajoneese proovitud ja lõpuks ei meeldinud enam ükski. Pidevalt toimus mingi maitse või kontsistentsi muutus. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-12-21 20:30:46 |
Zapxpxau:
Zapxpxaul on õigus, kvaliteetse majoneesi all peetakse enamasti silmas korralikku ja ehtsatest munadest valmistatud majoneesi - neid küll Eestis praktiliselt ei müüdagi.
Maitse-eelistused jäävad maitse-eelistusteks - eks roogades, kus majonees domineerib, tuleb kasutada just sellist, mis endale maitse poolest kõige enam meeldib. Ja roogades,kus majoneesil kõrvalosa, võib kasutada siis midagi lihtsamat/odavamat/kättesaadavamat..
Oliivipuu:
Retseptides, eriti välismaistes, tähendab see seda, et majonees on tehtud päris munakollastest koos päris sinepiga. Ei ole mingist pulbrist kokku segatud keemia.
Vali oma lemmikbränd ja lase hea maitsta.Palun öelge, missugune on kvaliteetne majonees? Miks retseptides niisugust nimetust kasutatakse? Ilmselt on sellel mingi sügavam tähendus. Ette tänades ja kauneid pühi soovides! |
|
Netcat Abikokk 2010-12-22 07:59:48 |
Seenekas:
Ei, provanssaali peale on provanssaal kirjutatud. Aga "kerge" koostis on peaaegu samasugune.
Vahepeal põrnitsesin oma Poola päritolu Hellmansi purki - tuleb välja, et meile toodav on rapsiõlist, mitte sojaõlist.
Ja muidugi ei ole ükski vabrikus toodetud ja kuid purgis stabiilsena seisev majonees päriselt "ehtne". Ehtne on siis, kui ise teed. Vaat see Hellmann`s palun olgu ehtne, aga meile ta lihtsalt EI maitse. Olen nõus, et Salvesti oma mõne meelest ei määratlu kvaliteetseks, aga kahjuks see ei mõjuta meie maitseeelistusi. Purgi peale on kirjutatud kerge majonees, seega ma ei tea, kas see on "provanssaal" millest räägid. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kessu343 Abikokk 2010-12-22 12:46:01 |
selline väike rumal küsimus, kas šokolaadimuffinites võiks muscovado suhkru asendada fariinsuhkruga? ma oma loogikaga asendaks küll, aga mis targemad ütlevad :) | |
Silx Abikokk 2010-12-22 13:04:27 |
Nuh.. ma eriti majoneesi ei armasta.. aga Hellmanns on vähemalt laktoosivaba......paljudesse topitakse piimapulbreid, lõssipulbreid ja ei teamidaveel sisse. Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Zapxpxau Abikokk 2010-12-22 13:25:41 |
Kessu343:
Võib küll asendada.
selline väike rumal küsimus, kas šokolaadimuffinites võiks muscovado suhkru asendada fariinsuhkruga? ma oma loogikaga asendaks küll, aga mis targemad ütlevad :) |
|
<< < 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 > >> |