Triin Abikokk 2011-01-09 17:25:58 |
Mina eile sellest kilekoti teemast inspireerituna panin käsna kilekotti ja see oli küll hea - hõõrus, aga ei saand tainaseks. Muidu olen ka üritanud lihtsalt käega pesta, aga pesunuustikuga on ikka tõhusam. | |
Netcat Abikokk 2011-01-10 17:46:34 |
Triin:
Hm. Ise pesen nõusid harjaga, mida on tunduvalt kergem puhtaks uhada. Ega taigen pole ainus toidujäänus, mis meelsasti nuustikute külge jääb. Mina eile sellest kilekoti teemast inspireerituna panin käsna kilekotti ja see oli küll hea - hõõrus, aga ei saand tainaseks. Muidu olen ka üritanud lihtsalt käega pesta, aga pesunuustikuga on ikka tõhusam. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Triin Abikokk 2011-01-10 23:13:08 |
no harja külge jääb ka ju tainas. Aga see on veel parem küll jah, et hari kilekotti. Mul ei meenu ühtegi nii tüütut asja nuustiku küljes kui pärmitainas. Ma harjaga pesen panne tavaliselt. Muid asju tahan kätega katsuda. | |
Seenekas Abikokk 2011-01-11 10:28:30 |
Küsimus biskviittaigna kohta. Tegin eile rullbiskviiti ehk siis õhukese kihi tainast, kõik oli OK. Ja siis veel kuuest munast 26 cm läbimõõduga vormis tordipõhja, mis mul järjekordselt kokku vajus. Küpsetasin u. 200 C juures. Milles asi võib olla? Madal kiht õnnestub, paksem mitte. Kasutan gaasiahju, ust ei ava küpsetamise ajal. | |
Kätrin Abikokk 2011-01-11 10:49:15 |
Seenekas:
Tere Seenekas,
mitmest munast rullbiskviiti tegid?
Kas Sa valmistasid 2 eraldi tainast?
Koolis õpetati meile, et kuni 4 munaga biskviidi puhul võib vahustada munad koos (kollane+valge) suhkruga heledaks vahuks, segada käsitsi hulka jahu ja küpsetada.
Üle 4 muna biskviidid tuleks vahustada kollased ja valged eraldi, sest massi on nii palju ja jahu ka, et suurema massi segamisel kaotab munavalge oma õhulisust ja seepärast lisatakse see ka eraldi tainasse.
Kas äkki võib asi selles olla?
Küsimus biskviittaigna kohta. Tegin eile rullbiskviiti ehk siis õhukese kihi tainast, kõik oli OK. Ja siis veel kuuest munast 26 cm läbimõõduga vormis tordipõhja, mis mul järjekordselt kokku vajus. Küpsetasin u. 200 C juures. Milles asi võib olla? Madal kiht õnnestub, paksem mitte. Kasutan gaasiahju, ust ei ava küpsetamise ajal. |
|
Netcat Abikokk 2011-01-11 16:04:37 |
Triin:
Harjaga pestes saab ju ka kätega katsuda. Nuustikud aga on päris saatanast:
http://mythbustersresults.com/hidden-nasties no harja külge jääb ka ju tainas. Aga see on veel parem küll jah, et hari kilekotti. Mul ei meenu ühtegi nii tüütut asja nuustiku küljes kui pärmitainas. Ma harjaga pesen panne tavaliselt. Muid asju tahan kätega katsuda. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Edith Abikokk 2011-01-11 17:25:58 |
ma ei tea kas siin mõni molekulaarkokanduse huviline inimene ka on aga äkki oskab keegi vastata, kas on mingi reaalne kvaliteedi vahe kui tainas sõtkuda käsitsi või teha köögikombainis?
tegin just ise puri taigna kombainiga ja läks väga kiiresti aga kuna pole seda varem teinud ei käsitsi ega masinaga siis ei oska tulemuse vahet hinnata Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Seenekas Abikokk 2011-01-11 21:07:04 |
Kätrin:
Ma ei mäleta, mitu muna oli rulbiskviidil, aga 3-4 vist. Eraldi taignad jah, proovin siis järgmine kord suurema hulga munade puhul eraldi vahustamist. Tänan!
Samas on mul tavaliselt viiest munast biskviit ja sellega sama lugu, et õhukese kihina on plaadil on kõik OK, aga ümmarguses vormis kord nii, kord naa. Seenekas:
Tere Seenekas,
Koolis õpetati meile, et kuni 4 munaga biskviidi puhul võib vahustada munad koos (kollane+valge) suhkruga heledaks vahuks, segada käsitsi hulka jahu ja küpsetada.
Üle 4 muna biskviidid tuleks vahustada kollased ja valged eraldi, sest massi on nii palju ja jahu ka, et suurema massi segamisel kaotab munavalge oma õhulisust ja seepärast lisatakse see ka eraldi tainasse.
Kas äkki võib asi selles olla?Küsimus biskviittaigna kohta. Tegin eile rullbiskviiti ehk siis õhukese kihi tainast, kõik oli OK. Ja siis veel kuuest munast 26 cm läbimõõduga vormis tordipõhja, mis mul järjekordselt kokku vajus. Küpsetasin u. 200 C juures. Milles asi võib olla? Madal kiht õnnestub, paksem mitte. Kasutan gaasiahju, ust ei ava küpsetamise ajal. |
|
Kätrin Abikokk 2011-01-12 06:19:09 |
Seenekas:
Eks õhukese biskviidi puhul ole ka see, et kui segamisel lähebki tainast osa õhku välja, siis õhukesel biskviidil ei ole väga kokku vajuda enam kuhugi, aga vormis küpsetatud bisvkviit peab hoidma tugevamini, sest on paksem.
Ega ei tea ju, kas asi on selles, aga see oleks esimene samm, mida mina muudaks, kui on vaja teha 4-5+ enama muna biskviiti vormis.
Kas küpsetusaeg on vormibiskviidil pikem? Ehk proovid 190 juures 5-6minutit kauem, kuna massi on rohkem. Õhukest küpsetada 200 juures 5-10mintsa on ok, aga paksul biskviidil jääb väheks.
Kätrin:
Ma ei mäleta, mitu muna oli rulbiskviidil, aga 3-4 vist. Eraldi taignad jah, proovin siis järgmine kord suurema hulga munade puhul eraldi vahustamist. Tänan!
Samas on mul tavaliselt viiest munast biskviit ja sellega sama lugu, et õhukese kihina on plaadil on kõik OK, aga ümmarguses vormis kord nii, kord naa.Seenekas:
Tere Seenekas,
Kas äkki võib asi selles olla?Küsimus biskviittaigna kohta. Tegin eile rullbiskviiti ehk siis õhukese kihi tainast, kõik oli OK. Ja siis veel kuuest munast 26 cm läbimõõduga vormis tordipõhja, mis mul järjekordselt kokku vajus. Küpsetasin u. 200 C juures. Milles asi võib olla? Madal kiht õnnestub, paksem mitte. Kasutan gaasiahju, ust ei ava küpsetamise ajal. |
|
Seenekas Abikokk 2011-01-12 10:52:16 |
Vormibiskviidi küpsetusaeg on jah pikem. Ma isegi täpset aega ei tea, vaatan värvi järgi. 25-30 minuti vahel, sõltub alati natuke milline gaas on sattunud. See on see balloonigaasi nõrk külg küpsetamiste juures. Õhuke biskviit pole mul ka nüüd niiii õhuke ja see on kõrgema äärega plaadil, küpseb u. 20 minutit. Rullbiskviit oli 12 minutit, sellel järgisin retsepti ja tuli selline sentimeetrist natuke paksem. Äkki peaks panema vormi kas madalamale või kõrgemale ahjus? Praegu jääb vormi alumine äär täpselt ahju keskele. Gaasiahju kuumus tuleb ju ainult alt. | |
<< < 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 > >> |