"rumalad küsimused"

Veronika
Abikokk
2011-01-27 22:15:45
Kas on vahet sellel, kas kallatakse kuumutatud vahukoort šokolaadile või kallatakse šokolaad kuumutatud vahukoorele?
Seenekas
Abikokk
2011-02-06 15:00:12
Mis on "rasvik"? Mu ainsas Slaavi toitude raamatus on see miski, mida täidetakse nagu "libemagu". Viimane on ilmselt tavaline magu ja toidud lähevad erinevate pudru-seene-rupskite jmt. täidetuna savipotis ahju küpsema.
Marju
Abikokk
2011-02-06 15:25:17
Seenekas:
Mis on "rasvik"? Mu ainsas Slaavi toitude raamatus on see miski, mida täidetakse nagu "libemagu". Viimane on ilmselt tavaline magu ja toidud lähevad erinevate pudru-seene-rupskite jmt. täidetuna savipotis ahju küpsema.
Mitte et ma mingit asjalikku vastust oskaks anda, aga vaatasin huvi pärast ühte sõnastikku, mis ütles, et see on üks rasvane kõhuvolt :) http://www.eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=rasvik&F=M
Riinuška
Kokaõpilane
2011-02-08 21:16:35
Mul oleks üks lasanje-alane küsimus :) Tahaksin teha seenelasanjet, aga varem olen teinud seda rooga ainult hakkliha või singiga. Ostsin kõik koostisosad juba valmis ja nüüd hakkasin vaatama erinevaid retsepte, et midagi väga valesti ei teeks. Küsimusi tekitas see, kas seenelasanjesse üldiselt tomatit/tomatipastat ei panda? Nimelt on juba tomatikastme jaoks materjal ostetud, aga ühtki retsepti sellist leidnud ei ole. Kas seenelasanje on tõesti ilma tomatita parem kui tomatiga?
Zoozi
Abikokk
2011-02-08 21:40:51
Riinuška:
Mul oleks üks lasanje-alane küsimus :) Tahaksin teha seenelasanjet, aga varem olen teinud seda rooga ainult hakkliha või singiga. Ostsin kõik koostisosad juba valmis ja nüüd hakkasin vaatama erinevaid retsepte, et midagi väga valesti ei teeks. Küsimusi tekitas see, kas seenelasanjesse üldiselt tomatit/tomatipastat ei panda? Nimelt on juba tomatikastme jaoks materjal ostetud, aga ühtki retsepti sellist leidnud ei ole. Kas seenelasanje on tõesti ilma tomatita parem kui tomatiga?
Siin on tomatikastmes seenelasanje

Zoozi tegemised

Petu
Abikokk
2011-02-09 20:15:35
Seenekas:
neetud, kui raske seda on seletada. Ma ju tean täpselt mis see on, aga oma kümme minutit juba mõtlen, kuidas seda kirja panna. Peab alustama võrdlemisi kaugelt. Kõhuõõnt vooderdab seestpoolt kõhukelme. Kõhukelme ümbritseb ka osasid kõhuõõnes olevaid elundeid, need elundid öeldakse siis paiknevat n-ö kõhukelme sees, st nad on kahe kõhukelme kihi vahel. Sinu küsimuse aspektist on oluline, et niimoodi on kõhukelme kihtide (neid kihte nimetatakse lestmeks) vahel magu. Tee mõttes üks katse. Võta (mõttes) üks pudel (see on magu). Võta nüüd mõttes suur tükk toidukilet ja tõmba see lauale laiali. Pane pudel keset kilet ja keera kile üks serv üle pudeli alla teise serva peale, nagu voldiksid kile ümber pudeli pooleks Vajuta korralikult kinni (ikka mõttes) ning nüüd on sul pudel, mis on ümbritsetud kilega ning millest, kui Sa ta horisontaalselt kätte võtad, ripub alla kahest kokku kleepunud kilest "põll". Just niisugune kahest kokkukleepunud kilest põll ripub inimesel ja loomadel alla mao küljest ja selle põlle nimi ongi rasvik. Erinevalt meie katses tekitatud põllest sisaldab rasvik veresooni, lümfiteid ja, nagu ka tema nimi ütleb, rasva. Erineval määral muidugi (minu oma näit pigem vähe :D, korralikult nuumatud sea oma aga pigem palju).

http://www.facebook.com/peeter.raudvere

Seenekas
Abikokk
2011-02-10 11:15:13
Tänan Petu. Ega ma 100% aru ei saanud, aga ilmselt kujutan ette, mis see on. :) Huvitav, mis nägu turul lihamüüja teeb kui rasvikut küsida?
Petu
Abikokk
2011-02-10 13:25:33
ettekujutuse tekitamisel võib abiks olla Google pildiotsing. Vabalt võib juhtuda, et turu lihamüüjal on rasviku jaoks mingi oma nimi, mida me ei tea. Prindi mõni pilt välja ja võta kaasa?

http://www.facebook.com/peeter.raudvere

Ilse
Abikokk
2011-02-10 13:49:20
Kas see ei ole mitte selline rasvast võrku meenutav laotis,see mida sinkide ümber vahel keeratakse?

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-02-10 14:09:53
Ilsu:
Kas see ei ole mitte selline rasvast võrku meenutav laotis,see mida sinkide ümber vahel keeratakse?
võrkkelme? (ingl. k. caulfat)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 >>