Tziiki Abikokk 2011-03-03 19:31:05 |
Domori:
Tordipõhja tegemiseks kasutan mina retsepti, kus vahustatud munadele tuleb lisada õige pisut keevat vett. Selline põhi ei vaju alla. Aga rullbiskviidi tegemiseks see ilmselt ei kõlba. Alustan oma postitusi kohe küsimusega. Biskviittainast teen juba pikemat aega, kuid enamasti kukkub see pärast ahjust võtmist kokku. Ei oska ise suurt midagi ette võtta. Olulist vahet ei ole, kas teen seda puupliidil või korralikult jälgitava elektriahjuga. Foorumis on sarnane küsimus juba püstitatud, kuid head vastust ei olnud (va vahustada kollane ja valge eraldi). Ahjus kerkib tainas ilusti ja moodustab kena kumeruse või on tasane ja välja võttes siis tekitab lohu. Maitset isenesest ei muuda, kuid pole väga ilus. Olen teinud nii ainult jahuga kui ka kartulijahuga. Mõttes on variandid, et keerata pärast valmimist kuumus maha ja oodata veidi enne välja võtmist või siis kohe pärast välja võtmist keerata kummuli alusele (ei lase vormis jahtuda). Vast keegi oskab soovitada? Siinses retseptikogus olevatel biskviittaigna piltidel on sarnane tulemus, st on veidi kokku vajunud. Aga võibolla on see normaalne ja paanitsen üle? As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Zapxpxau Abikokk 2011-03-03 20:06:59 |
Domori:
Ahjus kerkinud kumerus peabki jahtudes uuesti siledaks vajuma, aga kui tekib juba suur lohk, siis on ilmselt midagi valesti. Üks põhjus võib olla, et keskelt ei ole päris hästi küpsenud. Aga äkki viitad ka, mis retsept, kas metallvorm, kas küpsetad alumises osas või keskel jne.
Alustan oma postitusi kohe küsimusega. Biskviittainast teen juba pikemat aega, kuid enamasti kukkub see pärast ahjust võtmist kokku. Ei oska ise suurt midagi ette võtta. Olulist vahet ei ole, kas teen seda puupliidil või korralikult jälgitava elektriahjuga. Foorumis on sarnane küsimus juba püstitatud, kuid head vastust ei olnud (va vahustada kollane ja valge eraldi). Ahjus kerkib tainas ilusti ja moodustab kena kumeruse või on tasane ja välja võttes siis tekitab lohu. Maitset isenesest ei muuda, kuid pole väga ilus. Olen teinud nii ainult jahuga kui ka kartulijahuga. Mõttes on variandid, et keerata pärast valmimist kuumus maha ja oodata veidi enne välja võtmist või siis kohe pärast välja võtmist keerata kummuli alusele (ei lase vormis jahtuda). Vast keegi oskab soovitada? Siinses retseptikogus olevatel biskviittaigna piltidel on sarnane tulemus, st on veidi kokku vajunud. Aga võibolla on see normaalne ja paanitsen üle? |
|
Kardemon Abikokk 2011-03-03 21:21:42 |
Thredahlia:
tuhat tänu! Kardemon:
Ma ei tea, mis tabelist on jutt, aga olen sellise tabeli kunagi endale teinud:
http://thredahlia.blogspot.com/2008/08/retsepti-teisendamine.htmlma tean,. et kuskil teemas on läbi jooksnud küsimus ja vastus mu murele... et kui on plaan teha kooki teise mõõduga vormis kui on retseptis, siis on olemas mingi tabel.. kust saab korrutades vms õiged kogused koostisosadele. Palun viidet!!!! Ja palun seda viidet ka Hüva Nõu alla :) Ette tänades!!! http://kardemon.blogspot.com |
|
Merilin Abikokk 2011-03-03 21:50:34 |
Kardemon:
Aga palun :) Thredahlia:
tuhat tänu!Kardemon:
Ma ei tea, mis tabelist on jutt, aga olen sellise tabeli kunagi endale teinud:
http://thredahlia.blogspot.com/2008/08/retsepti-teisendamine.htmlma tean,. et kuskil teemas on läbi jooksnud küsimus ja vastus mu murele... et kui on plaan teha kooki teise mõõduga vormis kui on retseptis, siis on olemas mingi tabel.. kust saab korrutades vms õiged kogused koostisosadele. Palun viidet!!!! Ja palun seda viidet ka Hüva Nõu alla :) Ette tänades!!! Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Oliivipuu Abikokk 2011-03-03 22:00:32 |
Suur tänu Thredahlia, usun, et see ongi see, sest selleks perenaiseks oli kunagi minu armas ikebaana õpetaja ja kunagi ammu oli see päris suur üllatus ja olen seda soovinud veel kogeda ja perele seda kogemust jagada. Suuuuuuuur tänu! | |
Oliivipuu Abikokk 2011-03-04 13:34:27 |
Lugesin kunagi siin lehel köögi puhastusest, kus kohas see nüüd peidus on, et ei leia? Tänan, kui keegi leiab ja näitab. | |
Domori Kokaõpilane 2011-03-04 17:13:51 |
Aitäh kiiretele vastajatele. Sain igatahes targemaks :) Lapsepõlvest peale on jäänud biskviidi jaoks üks retsept pähe, st iga muna kohta 1 sl suhkrut ja 1 sl jahu ja lisaks veidi kartulijahu. Rullbiskviidi korral töötab väga hästi. Viimasel ajal olen teinud rohkem muid asju, kuid eelmisel nädalavahetusel tegin biskviiti jälle ja kuna see ei olnud põhiline, st tahtsin harjutada tordi katmist šokolaadiga, siis ei hakanud biskviidile täpsemat retsepti otsima. Olen nüüd targem ja vaatan sel nädalavahetsuel midagi täpsemat (veidi rohkem vist peaks jahu olema ja vett tasub ka lisada). Proovin ka valged ja kollased eraldi vahustada, muidu olen alati vahustatud valgetele kollased lisanud ja siis veel kenasti vahustanud.
Zapxpxau:
retsept oli 3 muna, 3 sl suhkrut, vaniljet ja 3 sl jahu, 1 sl kartulijahu. Küpsetasin hästitoimivas elektriahjus keskel, 200 kraadi juures 25 min. Kasutasin tavalisest keeksivormist veidi pikemat metallist vormi. Ahjus kerkis ilusti ja küpses ka kenasti läbi, st toores kuskilt ei olnud, aga nii kui ahjust välja võtsin ja seisma jätsin, tuli õhk kenasti välja ja jäid kõrged servad. Tordi sain tehtud, st polnud hullu. Keerasin põhja teistpidi ja tulemus oli üsnagi kastikujuline. Ahjus kerkinud kumerus peabki jahtudes uuesti siledaks vajuma, aga kui tekib juba suur lohk, siis on ilmselt midagi valesti. Üks põhjus võib olla, et keskelt ei ole päris hästi küpsenud. Aga äkki viitad ka, mis retsept, kas metallvorm, kas küpsetad alumises osas või keskel jne. |
|
Pisi-Pisi Abikokk 2011-03-14 21:30:12 |
Kas vahukoore saaks ka siis vahtu, kui lisada veidi vett (vedelat toiduvärvi küll antud juhul - tahan saada punast vahukoort)? Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Tiina Abikokk 2011-03-14 21:36:46 |
Pisi-Pisi:
Saab küll, see kogus on nii väike. Vahukoor läheb ka siis vahtu, kui sinna nt moosi ja mahla lisada. Küll siis mitte üleliia palju. Kas vahukoore saaks ka siis vahtu, kui lisada veidi vett (vedelat toiduvärvi küll antud juhul - tahan saada punast vahukoort)? Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Tziiki Abikokk 2011-03-14 22:56:42 |
Tiina:
kindluse mõttes võid selle värvi lisada ju ka vahetult enne vahustamise lõppu ;) Pisi-Pisi:
Saab küll, see kogus on nii väike. Vahukoor läheb ka siis vahtu, kui sinna nt moosi ja mahla lisada. Küll siis mitte üleliia palju.Kas vahukoore saaks ka siis vahtu, kui lisada veidi vett (vedelat toiduvärvi küll antud juhul - tahan saada punast vahukoort)? As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
<< < 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 > >> |