Helena Kokaõpilane 2011-03-19 17:00:11 |
Mul on selline küsimus, et kuidas oleks tark suhkruid säilitada? Jupphaaval on kogunenud koju fariinsuhkur, hele muscovade, tume muscovado, pärlsuhkur, golden caster sugar... Aga probleem on selles, et see kilepakend ei tundu olevat väga hea hoiuvariant, isegi kui see kinni kleepida... Fariinist sai tihke klomp ja sama on juhtunud heleda muscovadoga. Tõsi, ma ei kasuta neid igal nädalal. Aeg-ajalt panen küpsetiste sisse või isegi pannkookide sisse. Aga ma ei kasuta neid väga kiiresti ära.
Tavaline valge suhkur on mingi plastmassnõu sees, aga seal kipub ka tükki minema.
Kas peaks mingid eriti hermeetilised topsid ostma?
Naljakas probleem ja natuke totter tunne ka, aga ehk on kellelgi hüva nõu anda. http://leemekulbiliigutaja.blogspot.com |
|
Meringue Abikokk 2011-03-19 17:12:15 |
Helena:
Tavalise suhkru kohta ma ei oska öelda (endal on ta suures klaaspurgis ja pole senini tükki läinud), aga fariinisuhkru pakke hoian viimasel ajal eraldi väikestes kilekottides (nendes, milles puuvilju ostetakse). Panen lihtsalt avatud paki sinna sisse, pigistan õhu välja ja tõmban tugeva sõlme peale. Säilib pehme oluliselt kauem (õigemini, senini pole mul niimoodi jõudnud ükski pakk enne otsa lõppemist veel kõvaks minna).
Tõenäoliselt aitaksid ka spetsaiaalsed hermeetilised topsid, aga see minu versioon oli siis selline tudengisõbralik alternatiiv. :P
Mul on selline küsimus, et kuidas oleks tark suhkruid säilitada? Jupphaaval on kogunenud koju fariinsuhkur, hele muscovade, tume muscovado, pärlsuhkur, golden caster sugar... Aga probleem on selles, et see kilepakend ei tundu olevat väga hea hoiuvariant, isegi kui see kinni kleepida... Fariinist sai tihke klomp ja sama on juhtunud heleda muscovadoga. Tõsi, ma ei kasuta neid igal nädalal. Aeg-ajalt panen küpsetiste sisse või isegi pannkookide sisse. Aga ma ei kasuta neid väga kiiresti ära. Tavaline valge suhkur on mingi plastmassnõu sees, aga seal kipub ka tükki minema. Kas peaks mingid eriti hermeetilised topsid ostma? Naljakas probleem ja natuke totter tunne ka, aga ehk on kellelgi hüva nõu anda. |
|
Karima Abikokk 2011-03-19 18:57:15 |
öhku saades ja niiskust lähevadki nad tükki proovi panna nad hermeetilistesse topsidesse ja natuke riisi teri peale see võtab niiskuse välja(nagu seda soolatopsi panna jääb sool ilus ei lähe klompi) | |
Dagris Abikokk 2011-03-19 20:28:20 |
Pange leivatükk paki sisse, läheb suhkur pehmeks tagasi ja jääb ka nii ;) Pikaaegsel hoidmisel võib seda leivatükki muidugi vahetada aeg-ajalt. | |
Kardemon Abikokk 2011-03-20 12:20:10 |
Helena:
mul ka fariinisuhkur valdavalt üheks klombiks läinud. Nüüd panin avatud paki tavalise kaanega klaaspurgi sisse... Ja säilib hästi. Mul on selline küsimus, et kuidas oleks tark suhkruid säilitada? Jupphaaval on kogunenud koju fariinsuhkur, hele muscovade, tume muscovado, pärlsuhkur, golden caster sugar... Aga probleem on selles, et see kilepakend ei tundu olevat väga hea hoiuvariant, isegi kui see kinni kleepida... Fariinist sai tihke klomp ja sama on juhtunud heleda muscovadoga. Tõsi, ma ei kasuta neid igal nädalal. Aeg-ajalt panen küpsetiste sisse või isegi pannkookide sisse. Aga ma ei kasuta neid väga kiiresti ära. Tavaline valge suhkur on mingi plastmassnõu sees, aga seal kipub ka tükki minema. Kas peaks mingid eriti hermeetilised topsid ostma? Naljakas probleem ja natuke totter tunne ka, aga ehk on kellelgi hüva nõu anda. http://kardemon.blogspot.com |
|
Kiilike Abikokk 2011-03-20 15:00:27 |
Mul on küll suht hermeetilises topsis aga samas on mõni "magusasõber" omapäi käinud näppimas topsi ja kaan on jäänud veidi lahti - ja siis kipub suhkur kõvaks minema. Aga selle vältimiseks kasutan mahlaseid kuivatatud aprikoose (pehmed, mitte kuivanud ja krimpsus) st 2-3 tk on suhkrukotis. Hoiab väga hästi suhkru pehmena. | |
Ilse Abikokk 2011-03-22 06:53:17 |
Palun mulle veel selgitust terriinide kohta. Kohati mulle tundub, et see on nagu luuletusega, et kui luuletaja ütleb , et see on luuletus siis nii on ka. Mõnes kohas on minu silma jägi sült ka terriiniks nimetatud. Minu arusaam on seni olnud , et luuletus on siis kui on RIIM ja terriin on siis kui on VESIVANN ja AHI. Aga kuidas siis tegelikult on? Üks näide ka http://naine.postimees.ee/?id=344518 | |
GretaKir Kokaõpilane 2011-03-27 19:45:25 |
Mul on plaanis teha neid saiakesi http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=2650 .Kuid pole kodus kaalu... ning paljud koostisosad on kirjas grammidena, kas keegi oskab neile ligikaudselt detsiliitritena vasted öelda. | |
GretaKir Kokaõpilane 2011-03-27 19:48:06 |
ning eelmise postituse kohta veel, et mis te arvate kas tohib piima piimapulbri asemel seal kasutada? | |
Marju Abikokk 2011-03-27 20:36:43 |
GretaKir:
Siin Hüva nõu leheküljel peaks olema miskit sellist infot. Mul on plaanis teha neid saiakesi http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=2650 .Kuid pole kodus kaalu... ning paljud koostisosad on kirjas grammidena, kas keegi oskab neile ligikaudselt detsiliitritena vasted öelda. |
|
<< < 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 > >> |